Skocz do zawartości

AMD ZEN 5 (SERIA RYZEN 9xxx / SOCKET AM5) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 godzin temu, Send1N napisał(a):

Tylko że te "20" c mniej niczego nie zmienia, normalnie może pracować w takiej temperaturze jaką miałeś bez żadnej  "degradacji" :E 

Zamiast dokladac wiatracza to lepiej ten tworj rozkrecic i przesmarowac bo mi sie nie chce wierzyc ,ze przy dobrym styku i pascie sa tak wysokie temp.

Opublikowano (edytowane)

Tam jest nawet więcej niż 20 stopni różnicy z wentylem, vs bez jak komp działa godzinami, całymi dniami.

Może kiedyś ściągnę ten radiator i zobaczę, ale on chyba jest klejony na jakimś termopadzie.

To jest na pewno w bardzo znacznym stopniu kwestia braku przepływu powierza w tym miejscu, 4090 prawie w całości zasłania radiator. Jakieś 90%. Pomiędzy radiatorem a spodem gpu jest może z 5mm luzu. A 4090 w idle, net etc. z wentylami off też nie jest zimy przecież.

Edytowane przez lukadd
Opublikowano (edytowane)

Panowie mam pytanie z innej beczki chciałem założyć nowy temat bo chciałem kupić vr do pc i nie wiem jakie google kupić do tego, tylko że nie ma tutaj działu vr czy jest ? Nie chcę tutaj zaśmiecać wątku, jestem nowy na tym forum i trochę się pogubiłem :boink:

Edytowane przez JanuszekCebulion XVllsty
Opublikowano (edytowane)

Jest, ale ogólny w dziale gry bo dalej popularność VR to mizeria. Tam się rozmawia i o grach i o sprzęcie.

https://forum.ithardware.pl/topic/8232-gry-vr-wątek-zbiorczy/page/9/#comments

4 godziny temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Ja to zdejmowałem w crosshair x670e. Tam są 2 pady :) Nie ma czego poprawiać. 

W crosshair X870E jest 15 stopni mniej dzięki temu że płyta ma backplate. 

Tak też sądziłem, a i tak mi się już nie chce rozbebeszać kompa. Piźdźik od Noctua się sprawdza, a jest tak cichy, że w idle się mi nie wychyla, więc gites.

Edytowane przez lukadd
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, deathrabit napisał(a):

Cóż komentarz od AMD odnośnie dostępności to czysty troll.

Sam jesteś troll, zwiększenie podaży w ciągu kwartału to nie coś co zrobi się w tydzień ;) 

A zwiększenie podaży nie jest równoznaczne z zaspokojeniem popytu. 

2 minuty temu, Pitt_34 napisał(a):

@up

Dlaczego Ty się dziwisz, że się wyprzedały w takiej cenie ? Jak jest taki popyt na procesory to każda ilość będzie schodzić jak ciepłe bułeczki.

To wina intela że dał dupy tak bardzo ze swoim szrotem 🤣

Edytowane przez Phoenix.
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, Phoenix. napisał(a):

Nie popadajmy w skrajność, dobre 13/14th działa do dziś ;) 

Dzięki tej aferze jak ktoś kupił nowy 14600KF za 800zł gdy w tym czasie 7800X3D był 2x droższy (a teraz to już wogóle) to raczej źle nie zrobił  :E

Edytowane przez bourne2008
Opublikowano (edytowane)

B650m-h/m.2+ po 30min r23, 9800x3d stock, 18* w pokoju, 1000-1100rpm wentylatory. Jak widać sekcja daje radę. Aczkolwiek płyty nie polecam, chyba że ktoś ją dostanie za jakieś 300zl i nie wymaga niewiadomo czego. Nie ma curve optimizera w biosie...

IMG20250115111901.jpg

Ktoś ma x670e master w połączeniu z 9800x3d? Jak tam biosy, kuleją ? 

Edytowane przez NoviAMG