bourne2008 1 203 Opublikowano 11 Listopada Opublikowano 11 Listopada (edytowane) To jest tak głupie, że aż szkoda to komentować. Panowie redaktorzy też mogliby się bardziej starać jak już korzystają z "translatorów" ... Edytowane 11 Listopada przez bourne2008
miro 702 Opublikowano 11 Listopada Opublikowano 11 Listopada Ameryki gośc nie odkrył teraz to on i tak drogi jest, w zeszłym zdarzało się CO za 90zł kupić, a RGB za 100... 1
Pentium D 1 159 Opublikowano 11 Listopada Opublikowano 11 Listopada W dniu 10.11.2025 o 09:43, Pentium D napisał(a): Ja mogłem sobie zostawić tamtego 7800X3D kupionego w sierpniu za 910 zeta. Błąd naprawiony, ale ile dałem nie napiszę bo dupy popękają.
Grolshek 516 Opublikowano 11 Listopada Opublikowano 11 Listopada W dniu 10.11.2025 o 00:15, VRman napisał(a): Od majfriendów bym nie brał. Na pepperze widziałem kilka razy i cena była bezsensowna. W Polskim sklepie 1270, a na aliexpress był po 1090. Ryzyko nie warte oszczędności, do tego problemy z ewentualną gwarancją. Za 1000 jak było, to przegapiłem. Dzisiaj mnie złamali. 984pln z przesyłką. Jedzie. Ciekawe co dojdzie i jak będzie działać.
VRman 2 635 Opublikowano 11 Listopada Opublikowano 11 Listopada No to czekamy na raport i fotki proca z napisem 4MD 7B00X3D ;) 1
dlogi 24 Opublikowano 11 Listopada Opublikowano 11 Listopada 21 minut temu, Grolshek napisał(a): Dzisiaj mnie złamali. 984pln z przesyłką. Jedzie. Ciekawe co dojdzie i jak będzie działać Mnie dziś złamali 7700 za 630 zł. Cena/wydajność znacznie lepiej wychodzi 7500F za 400 zł, ale postanowiłem nie żydzić i mieć trochę niższe spadki fps w bf6. X3D za tysiaka to już dla mnie troche duże ryzyko od majfrendów a generalnie nie potrzebuję aż tak wydajnego cpu. W dniu 10.11.2025 o 17:00, Adikon napisał(a): Jeśli chodzi o 6 czy 30kV to tutaj już nie śwruję, ale widziałem już kilka razy na własne oczy co się dzieje przy doziemieniu pod takim napięciem U mnie w pracy byli agenci, którzy przecięli kabel 6kv pod napięciem. Nic im się nie stało, bo przez ekran na żyłach roboczych zawsze sprowokowali doziemienie a nie zwarcie międzyfazowe co byłoby dużo gorsze w skutkach. Niemniej sam mam do SN duży respekt na robocie. 1
Grolshek 516 Opublikowano 11 Listopada Opublikowano 11 Listopada Teraz, dlogi napisał(a): Mnie dziś złamali 7700 za 630 zł. Cena/wydajność znacznie lepiej wychodzi 7500F za 400 zł, ale postanowiłem nie żydzić i mieć trochę niższe spadki fps w bf6. X3D za tysiaka to już dla mnie troche duże ryzyko od majfrendów a generalnie nie potrzebuję aż tak wydajnego cpu. U mnie w pracy byli agenci, którzy przecięli kabel 6kv pod napięciem. Nic im się nie stało, bo przez ekran na żyłach roboczych zawsze sprowokowali doziemienie a nie zwarcie międzyfazowe co byłoby dużo gorsze w skutkach. Niemniej sam mam do SN duży respekt na robocie. Za 630 to swojego bym ci sprzedał 8 minut temu, VRman napisał(a): No to czekamy na raport i fotki proca z napisem 4MD 7B00X3D Dokładnie tak może być 1
VRman 2 635 Opublikowano 11 Listopada Opublikowano 11 Listopada (edytowane) 1 godzinę temu, Grolshek napisał(a): Dzisiaj mnie złamali. 7800X3D za 984pln z przesyłką. Jedzie. Ciekawe co dojdzie i jak będzie działać. Za kilka dni... chinski zen v2.mp4 Ta wersja lepsza, ale trochę popsuło jedno istotne ujęcie: Spoiler chinski zen5-Vzz_6H-2zcs6eM.mp4 Edytowane 11 Listopada przez VRman 6
miro 702 Opublikowano 12 Listopada Opublikowano 12 Listopada tak, tak, bo nasze małe firemki to mają traye z innej fabryki niż chińczyk cóż, procek tani, za to ram drogi i się wyrównało jak ktoś składa całość 1
Grolshek 516 Opublikowano 12 Listopada Opublikowano 12 Listopada (edytowane) 9 godzin temu, miro napisał(a): tak, tak, bo nasze małe firemki to mają traye z innej fabryki niż chińczyk cóż, procek tani, za to ram drogi i się wyrównało jak ktoś składa całość Ja zdążyłem kupić i tani ram i tani dysk i tanią płytę i tanie chłodzenie Nie wiem tylko po co ale niech leży, jeść nie woła, ktoś głodny przyjdzie to nakarmię i będzie se grał. Edytowane 12 Listopada przez Grolshek 1
Pentium D 1 159 Opublikowano 12 Listopada Opublikowano 12 Listopada 22 godziny temu, Grolshek napisał(a): Dzisiaj mnie złamali. 984pln z przesyłką. Jedzie. Ciekawe co dojdzie i jak będzie działać. To ładnie żeś przepłacił 1
MarcoSimone 667 Opublikowano 12 Listopada Opublikowano 12 Listopada @Pentium D sfajdałeś się pewnie na mietowo, tak się podniecasz tymi swoimi kuponikami Atencyjny Koteł D 2 1 2
Pentium D 1 159 Opublikowano 12 Listopada Opublikowano 12 Listopada @MarcoSimone to nie tylko kupony ale i cashbacki. Trzeba umieć to połączyć. Też byś się podniecał i zesrał na miętowo jakbyś wyrwał tego proca za 858 zł z gwarancją w Sferis.
MarcoSimone 667 Opublikowano 12 Listopada Opublikowano 12 Listopada (edytowane) @Pentium D no nie A już nie na tyle aby co chwila na forum o tym przypominać. Tutaj najwięcej udzielają się pierniki toruńskie PCMR i nie muszę się jarać stówką czy dwiema oszczędności, skoro całe rodziny utrzymuja. Sorry Bro ale to dziecinne ;-) Edytowane 12 Listopada przez MarcoSimone 1 1
Pentium D 1 159 Opublikowano 12 Listopada Opublikowano 12 Listopada 5 minut temu, galakty napisał(a): I później sprzedał za bezcen Ale co sprzedał? Jednego sprzedałem parę tygodni temu a wczoraj kupiłem dla siebie. 6 minut temu, MarcoSimone napisał(a): no nie A już nie na tyle aby co chwila na forum o tym przypominać Ale ja nic nie przypominam bo to świeża sprawa i zakup gamoniu.
MarcoSimone 667 Opublikowano 12 Listopada Opublikowano 12 Listopada Teraz, Pentium D napisał(a): Ale co sprzedał? Jednego sprzedałem parę tygodni temu a wczoraj kupiłem dla siebie. Ale ja nic nie przypominam bo to świeża sprawa i zakup gamoniu. Tiaaa... właśnie widać na tej stronie błaźnie. 2
Mar_s 2 226 Opublikowano 12 Listopada Opublikowano 12 Listopada Panowie, skończcie ten offtop albo będzie trzeba zastosować środki przymusu bezpośredniego 1 3 1
Lameismyname 2 340 Opublikowano 12 Listopada Opublikowano 12 Listopada Polak polakowi polakiem. Czekamy na pierwsze przypadki Zen 4/5 kupionych po januszowej cenie z ali, ich padzie i braku realizacji gwary - w końcu gwarancja do bramy Dzisiaj tylko BOX ew. TRAY/OEM z polskiej dystrybucji od pewnej firmy.
Pentium D 1 159 Opublikowano 12 Listopada Opublikowano 12 Listopada @Lameismyname Tacka ze sferis więc bezpiecznie.
Lameismyname 2 340 Opublikowano 12 Listopada Opublikowano 12 Listopada @Pentium D Szczerze jak trafiałem na info od ludzi odnośnie reklamacji w sferisie, to zawsze narracja była negatywna. Sam mam Traya z ME ale Terg jest solidny więc śpię spokojnie (no i ze 400zł zostało w kieszeni na tamtą chwilę).
Grolshek 516 Opublikowano 12 Listopada Opublikowano 12 Listopada Godzinę temu, Lameismyname napisał(a): Polak polakowi polakiem. Czekamy na pierwsze przypadki Zen 4/5 kupionych po januszowej cenie z ali, ich padzie i braku realizacji gwary - w końcu gwarancja do bramy Dzisiaj tylko BOX ew. TRAY/OEM z polskiej dystrybucji od pewnej firmy. Zieeeeew. To samo mi pisali przy 7700 z sygnaturki. Dostał taką drogę przez mękę że mu nie zazdroszczę. A wiesz co się stanie jak mi padnie? Kupię następny.
Lameismyname 2 340 Opublikowano 12 Listopada Opublikowano 12 Listopada 3 minuty temu, Grolshek napisał(a): Zieeeeew. To samo mi pisali przy 7700 z sygnaturki. Dostał taką drogę przez mękę że mu nie zazdroszczę. A wiesz co się stanie jak mi padnie? Kupię następny. Czyli z jednej strony cebulowanie, branie już stosunkowo taniego procka z najtańszego źródła, często używki i dno loterii krzemowej z gwarancją do bramy, łapanie się na jakieś kody i kupony, nieraz długa wysyłka. Z drugiej strony nonszalancja - jestem przygotowany, że jak padnie to wezmę następny. Hmm.... to nie mój tok działania. Jakbym miał zakładać zakup drugiego procka rozważając zdechnięcie pierwszego, wolałbym za kwotę z obu kupić dużo lepszy jeden model w polskim sklepie i mieć spokój. Ja rozumiem, że na ali da się czasem ładnie chwycić ale na mój gust cena musi mocno rekompensować wspomniane różne "niedogodności". 1
Pentium D 1 159 Opublikowano 12 Listopada Opublikowano 12 Listopada 2 minuty temu, Lameismyname napisał(a): długa wysyłka. Jak długa jak kupiony 11 a dostawa jutro. To już nie to aliexpress sprzed kilku lat. Teraz magazyny są w Unii i dostawa w 3 do 7 dni. Nawet jak z Chin coś idzie to 10 - 14 dni. 1
Rekomendowane odpowiedzi