Phoenix. 4 737 Opublikowano Czwartek o 11:53 Opublikowano Czwartek o 11:53 2 godziny temu, Send1N napisał(a): Zapomniałeś dodać że przy zabawie z ujemnym offsetem wszystkie testy może przejść a nagle w pulpicie w bezczynności restarcik pc warto aby "Eniu" o tym wiedział Co ciekawe nigdy mi sie to nie zdarzylo na pulpicie jak przeszlo aide to juz skala 3
HenioElektryk 4 Opublikowano Czwartek o 12:20 Opublikowano Czwartek o 12:20 A to mi się takie kwiatki zdarzały przy starym i7 4790k. Wprawdzie nie przy UV, a po delikatnym OC. Co ciekawe przez pierwsze 3 miesiące testowania i normalnego użytkowania wszystko działało pięknie stabilnie. A po 3 miesiącach zaczął walić BSODami przy przeglądaniu neta czy nawet podczas idle na pulpicie. Także jestem gotowy na różne "zagwozdki"
Send1N 4 203 Opublikowano Czwartek o 17:55 Opublikowano Czwartek o 17:55 (edytowane) 6 godzin temu, Phoenix. napisał(a): Co ciekawe nigdy mi sie to nie zdarzylo na pulpicie jak przeszlo aide to juz skala Wystarczy chwilowy "overboost" na pulpicie jak masz chłodek w pokoju i w skrzynce, wrzuci ci na sekundę wysoki zegarek na 1 rdzeniu przykładowo na zbyt niskim napięciu i cyk restarcik przerabiałem taką akcję już nie raz jak ustawiało się na żyletki że wszystkie testy ze stałym 100% obciążeniem przechodził a w pulpicie czy przeglądarce się wyłożył do tej pory ludzie zadają takie pytania na forach co może być jak procek przechodzi wszystko a losowo pc się restartuje, ostatnio typ tutaj na forum na pv do mnie pisał czy mam może jakiś pomysł właśnie na identyczny problem, mówię pokaż jak masz poustawiane a tam 9800x3d z CO w okolicy -50 all core mówi że wszędzie stabilnie ale losowo kilka razy w tygodniu potrafi zaliczyć restart w przeglądarce, finalnie stabilność po rozmowie skończyła się na -20 Nie każdego musi to spotkać ale mnie spotkało kilka razy więc warto o tym wspomnieć. Edytowane Czwartek o 17:57 przez Send1N 3 1 1
Avitr 3 Opublikowano Czwartek o 18:09 Opublikowano Czwartek o 18:09 W jakiejś płycie widziałem że można nie tylko ustawić wartość curve optimisera, ale i jego kąt nachylenia. Wtedy w Idle można curvę lekko podwyższyć, a przy max obciążeniu lekko obniżyć.
ju-rek 451 Opublikowano Czwartek o 18:50 Opublikowano Czwartek o 18:50 (edytowane) Pierwsze koty za płoty, na nowej płycie. Edytowane 3 godziny temu przez ju-rek 1
bourne2008 1 207 Opublikowano Czwartek o 19:06 Opublikowano Czwartek o 19:06 55 minut temu, Avitr napisał(a): W jakiejś płycie widziałem że można nie tylko ustawić wartość curve optimisera, ale i jego kąt nachylenia. Wtedy w Idle można curvę lekko podwyższyć, a przy max obciążeniu lekko obniżyć. To się nazywa Curve Shaper i jest na większości płyt głównych. Jednak samo ustawienie tego jest dość skomplikowane i chyba nikt z tego nie korzysta. 1
wrobel_krk 851 Opublikowano Czwartek o 19:57 Opublikowano Czwartek o 19:57 @bourne2008Ja korzystam, ale ja mam 9950x i akurat i gram i pracuje na PC i chce mieć maks wydajność i dobre tempy. Dzieki temu mam stabilnego kompa przy niskim i wysokim obciążeniu.
HenioElektryk 4 Opublikowano wczoraj o 06:38 Opublikowano wczoraj o 06:38 13 godzin temu, j4z napisał(a): Może update biosu robiłeś? Właśnie nie, o ile dobrze pamiętam to zaczęło się dziać po jakiejś aktualizacji Windowsa. Pobawiłem się jeszcze trochę napięciami i potem już aż do zmiany na i9 10850k wszystko pięknie hulało Ale mam pytanie z innej beczki, wczoraj trochę się pobawiłem PBO. Ustawiłem CO -15, override na +200, reszta na AUTO(na -20 po 20 minutach wywalało stress test w Aidzie) i po 1.5h testowania w Aidzie zbił mi fajnie napięcia do 1.06-1.1V. Temperatura nie przekraczała 72 stopni także jak dla mnie było ideolo. Ale jak potem odpaliłem Cinebencha i jakieś gry to nagle zaczął znowu pompować 1.2-1.25V na rdzenie i temperatury skoczyły do 85°. Skąd taka nagła zmiana? W Aidzie dobrze, a potem takie kwiatki. Pomiędzy testami nic nie zmieniałem, nie restartowałem PC - można powiedzieć że testy robione w jednym ciągu.
Zachy 590 Opublikowano wczoraj o 09:28 Opublikowano wczoraj o 09:28 14 godzin temu, ju-rek napisał(a): Pierwsze koty za płoty, na nowej płycie. jak wrazenia vs Gene?
ju-rek 451 Opublikowano wczoraj o 09:43 Opublikowano wczoraj o 09:43 13 minut temu, Zachy napisał(a): jak wrazenia vs Gene BIOS inny, jeszcze niedopracowany, ale ogólnie potencjał jest. 1
Zachy 590 Opublikowano wczoraj o 09:49 Opublikowano wczoraj o 09:49 (edytowane) Do mnie tez taka leci, ale wyladuje w kompie u taty mialem ja miec 17-24.11 ale oczywiscie cos poszlo nie tak u chinczykow i plyta jeszcze do PL nawet nie dotarla ramki, cpu juz mam. jemu taki zestaw 9700x + 2x24gb ram wystarczy na dlugo do tego co potrzebuje, a na ta chwile ma 2500k + 32gb ram, ten zestaw ma juz z 15 lat i nadal dziala ok tylko na win11 potrafi czasami na dluzej chrupnac - daja o sobie znac 4c/4t niestety. Edytowane wczoraj o 09:49 przez Zachy
ju-rek 451 Opublikowano wczoraj o 14:43 Opublikowano wczoraj o 14:43 4 godziny temu, Zachy napisał(a): mialem ja miec 17-24.11 ale oczywiscie cos poszlo nie tak u chinczykow i plyta jeszcze do PL nawet nie dotarla też miałem termin na 24.11, a dotarła do mnie 26. Od 20 tułała się po Urzędach celnych.
Zachy 590 Opublikowano wczoraj o 15:02 Opublikowano wczoraj o 15:02 Ja mialem termin 17-24. Dopiero dzis z Holandii dotarla do PL. Takze sobie pewnie jeszcze poczekam A mialem w weeknd kompa odpalac.
miro 724 Opublikowano wczoraj o 19:01 Opublikowano wczoraj o 19:01 w ME BOX dziś 1640zł przy ratach 0% , całe 100zł więcej niż tray z Chin 4
ju-rek 451 Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu 19 godzin temu, Zachy napisał(a): A mialem w weeknd kompa odpalac. Chyba nie jest źle, na dobrym zestawie pamięci (dla spokojności zawyżone napięcia) 1
Zachy 590 Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu Calkiem w porzadalu jak na mobo w takiej cenie. BTW dowalili ci clo itp? I co teraz robisz MPower vs Gene? czy to do jakiegos dodatkowego zestawu?
ju-rek 451 Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu 3 minuty temu, Zachy napisał(a): BTW dowalili ci clo itp? Miałem do zapłacenia, przy odbiorze 50.5zł. Nie wiem jeszcze co zrobię. Na razie się bawię
miro 724 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu (edytowane) 22 godziny temu, miro napisał(a): w ME BOX dziś 1640zł przy ratach 0% , całe 100zł więcej niż tray z Chin jeśli ktoś nie posiada, to można założyć nowe konto w aplikacji ME dostajemy bony, w tym 100zł za płatność 1500zł >> w ten sposób można obniżyć cenę o kolejne 100zł i za boxa z polskiego sklepu płacimy tylko 1541zł Tylko i wyłącznie w aplikacji jako nowy użytkownik, sprawdzone przed chwilą na karcie graficznej za takie same pieniądze nie przeszkadzało że wpisałem te same dane które już mam jako kupujący w ME, tylko inny mail, ale numer telefonu i adres ten sam. no i oczywiście tylko i wyłącznie przy płatności na raty 0% , na 30rat , dwie pierwsze płaci sklep. Alior 7800x3D też tak mozna kupić , mniejszy bon, ale i tak wyjdzie ok 1160zł Edytowane 3 godziny temu przez miro
DarkeVo 337 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu @miro Odrazu ten bon zmienia cene przy zakupie czy po zakupie dopiero dostajemy ten bon?
Rekomendowane odpowiedzi