Skocz do zawartości

AMD ZEN 5 (SERIA RYZEN 9xxx / SOCKET AM5) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, GlaDOS napisał(a):

Myślicie, że będą dostępne od północy, czy dopiero w ciągu dnia mogą je wrzucić?

Północy dnia którego?
Na razie to żadne sklepy nic nie wiedzą (prócz jednego) o tym, że mają te procki sprzedawać.

Opublikowano

Z środy na czwartek. Zamówiłem resztę gratów z nadzieją, że w tym tygodniu złożę już kompa, a tu się okazuje, że procka nie będzie można kupić :E. Mimo wszystko myślę, że na amazonie będzie je można dostać na spokojnie. 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, GlaDOS napisał(a):

Z środy na czwartek. Zamówiłem resztę gratów z nadzieją, że w tym tygodniu złożę już kompa, a tu się okazuje, że procka nie będzie można kupić :E. Mimo wszystko myślę, że na amazonie będzie je można dostać na spokojnie. 

To witaj w klubie. Ja już zamówiłem płytę główną i AIO.
Jeszcze czekam tylko na kody promocyjne na RAM i waham się jaki dysk wziąć. Resztę gratów mam.
Podrzucisz modele swoich gratów jakie zamówiłeś?

U mnie wygląda następująco:
Płyta główna: Gigabyte X870E Aourus Elite
Ram: Pewnie będzie ADATA 64GB (2x32GB) 6400MHz CL32 XPG Lancer RGB
SSD: Kingston Fury Renegade 4TB M.2 2280 lub Samsung 990 PRO. W ostateczności KC3000, ale coś ostatnio ma złe opinie.
AIO: Lian Li GALAHAD II LCD 360 SL-INF Black ARGB
GPU: Tymczasowo RTX 3080 Ti, a w styczniu wskoczy RTX 5090

Edytowane przez Umpero
Opublikowano
21 minut temu, GlaDOS napisał(a):

W nocy to ludzie spia a nie pracuja wiec nikt tego nie zrobi ;) Premiery sklepowe sa o 15:00 w polsce.

• Upvote 2
Opublikowano
1 godzinę temu, krukkpl napisał(a):

2500 PLN za 9800X3D?
Czyli 9950X3D za ile? 4000? :)

Dwa miesiące temu zrobiłem migrację z Intela na AM5/DDR5 z tymczasowym CPU 7600X i z downgrade'm (miałem 13700K).

Ale w sumie jestem zaskoczony jak to sobie dobrze radzi.
Możliwe, że to kwestia rozdzielczości / gier w które gram :D 

Niemniej jednak coraz bardziej skłaniam się do poczekania na 9950X3D, żeby było "raz a dobrze".

Bez sensu jeśli chodzi o gry.

Te 1200-1500zł różnicy między 9800X3D a 9950X3D lepiej sobie zostawić i za 2 lata sprzedać 9800X3D i dodać te 1200zł i masz znów TOPowego proca do gier 10800X3D, który będzie przebijał bez problemu Twojego 9950X3D.

Chyba, że kasa nie gra dla Ciebie roli i możesz co 2 lata wymieniać CPU na TOPowy model. 

Opublikowano (edytowane)
43 minuty temu, Umpero napisał(a):

Podrzucisz modele swoich gratów jakie zamówiłeś?

Płyta główna MSI MAG X870 Tomahawk WiFi

Pamięć RAM GOODRAM IRDM 32GB 6000MHz

Zasilacz CORSAIR Shift RM850x 850W 80 Plus Gold PCIe5.0

Karta graficzna GIGABYTE GeForce RTX 4080 Super Gaming OC 16GB DLSS 3

Obudowa  Phanteks NV5

AIO Arctic Arctic Liquid Freezer III 360 A-RGB

Dyski mam, jeszcze spróbuję wcisnąć AIMa SC808 o ile GPU nie będzie zbyt blisko ostatniego slotu PCIe :E

Edytowane przez GlaDOS
Opublikowano (edytowane)

"się okaże"

Fakt prezentacja była ale ja je generalne ignoruje. AMD najczęściej jest +- tam gdzie mówią, że są ale taka prawdziwa "PREZENTACJA" to dzień testów. 

Edytowane przez ernorator
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, PiPoLiNiO napisał(a):

O 15 to są testy, a nie premiery sklepowe.

Owszem sa testy o 15:00 ale na drugi dzien premiery sklepowe sa w 99% przypadkach o tej samej godz. WIec jak nie wiesz to sie nie madruj ;)

Godzinę temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Żeby daleko nie szukać, rok w rok premiera serii S od Samsunga

Daruj sobie premiery telefownow jak piszemy o procesorze i do tego sie odnosze ;) Od kilku lat kupuje na premiere sprzet i jest to wlasnie godz 15:00.

49 minut temu, ernorator napisał(a):

Jak ktoś już napisał

środa - prezentacja

Czwartek - sklepy

Piątek - odbiór z paczkomatu

Nie kazdy sklep bedzie mial te cpu ;)

12 minut temu, Krzysiak napisał(a):

Czyli jutro recenzje? :D Dobrze bo akurat w robocie będę, więc będzie na nie czas :E

Recki beda bardzo owocne i pelne zachwytu ;) Juz o nieco widzialem :szatanek:

Edytowane przez Phoenix.
Opublikowano
3 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Na razie to standardowo Ty się mądrujesz tonem swojej wypowiedzi :)

Ale rozumiem, że jak w sklepie pojawi się o innej godzinie to przeprosisz :) Będę bacznie obserwować... 

15 gen Intela pojawiła się rano w Euro rtv ostatnio :)

Wszystkie premiery amd i gpu nvidia w ostatnich latach to bylo polowanie od 14:00-15:00 a jesli jakis sklep sie wylamie to sie po prostu wylamie, ja pisze ze swojego doswiadczenia jak to wygladalo. Ty natomiast jedynie co to potrafisz znowu pajacowac i wyjezdzac z premierami telefonow zamiast po prostu przyjac ta informacje do wiadomosci. Jak ktos wrzuci cpu wczesniej do sklepu to je po prostu wrzuci i nie nie bede cie przepraszal bo twoje pajacowanie nie jest warte nawet jednej literki na klawie ;) 

8 minut temu, Passt napisał(a):

Możesz zdradzić coś więcej ?

Bedziesz Pan zadowolony ;)

2 minuty temu, Krzysiak napisał(a):

Zmieniał nie będę...ale chcę widzieć jak 9800x3d robi w grach jeszcze większe kuku intelowi 285k :E

Ja poki co tez sobie odpuscilem chociaz jeszcze nie zakupilem zadnego cpu ale predzej kupie 9700X za 1299zl niz tego 3D za 2500zl. Po ostatnich premierach juz mi caly entuzjazm wyparwal :rotfl:

• Like 1
Opublikowano
22 minuty temu, ernorator napisał(a):

Nigdy nie zapomnę klikania 6800XT na  premierę, telefonem, w samochodzie, na stacji paliw Shell gdzieś koło Kutna.

Miałem podobnie z 3070...najlepiej się polowało na tronie i w sumie tam swoją sztukę upolowałem :E

• Haha 2