I tak i nie. Do obrony nie potrzeba nie wiadomo jakich ilosci sprzetu. Nie wierze ze 20 panstw nie dalo by rady stanac na wysokosci zadania.
Przeciez rosji konczy sie zlom z ktorego sklejaja ostatnie BWPy. Wiec nic nie stoji na przeszkodze zluzowac czesc sprzetu z wlasnych zasobow.
Europa wiedziala ze Trump moze wygrac wybory i zakladam ze jakis scenariusz wsparcia dla ukrainy jest i wlasnie jest teraz wdrazany.
Chwila, nie, tego akurat na myśli nie miałem. Nie mylmy prawaków i lewaków z wyborcami prawicy, lewicy czy centrum. Prawaki i lewaki to w mojej opinii osoby małostkowe, czerpiące radość z tego, że druga strona będzie miała gorzej, zapatrzeni w siebie i swoją bańkę. Wyborcy prawicy, lewicy czy centrum to osoby o różnych poglądach ale jednocześnie zdający sobie sprawę z tego, że finalnie jadą na jednym wózku no i Ci, którzy w sytuacji podbramkowej będą wieszać psy na prawakach i lewakach gdy zdadzą sobie sprawę, że to wina skrajności.
Tego nikt nie kwestionuje, na tym właśnie polega demokracja. Nie kwestionuje też chociażby tego, że korekta była potrzebna bo USA odleciało za mocno w lewo. To czego bym sobie jednak życzył to to, żeby to była korekta a nie zwrot steru o 180 stopni i skierowanie statku wprost na górę lodową. Nie mam nic przeciwko republikanom ani ich wyborcom ale chciałbym aby to był ktoś racjonalny a nie ruski pachołek, któremu szef sztabu podbierał dokumenty żeby czasem nie podjął jakiejś bezgranicznie głupiej decyzji.