Umpero 91 Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) Wszystkie graty są. Będzie składane. Jak chcę Gelida zaaplikować na AIO to tą warstwę pasty co jest na spodzie pompki przez producenta zaaplikowana rozumiem, że usunąć? Edytowane 2 godziny temu przez Umpero 4 1 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrobel_krk 67 Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu https://skatterbencher.com/2024/11/06/skatterbencher-82-ryzen-7-9800x3d-overclocked-to-5750-mhz/ Tu są etapy po drodze z pbo bez azotu itd 5450mhz można mieć. Z eclk nawet do 5.750ghz Samo PBO + Expo daje spokojnie +200 do stocka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiPoLiNiO 116 Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu Czyli dali turbo proca, z turbo zapasem mocy dla fanów. Intel, ucz się, tak się rozbija bank... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doamdor 56 Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu -17C i -32W Stock PBO -30 1 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrobel_krk 67 Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 4 minuty temu, Doamdor napisał(a): -17C i -32W A dales +200 na PBO czy na stock samo uv? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bourne2008 12 Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu Nie dał bo zegary te same. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sniper76 16 Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu @Umpero Co za PSU wziąłeś do zasilenia maszyny ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damyan123 1 Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu Chyba same UV bo zegarki takie same. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiPoLiNiO 116 Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu Mam i ja 😎 1 5 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Umpero 91 Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu @sniper76 MSI MPG A1000G PCIE5 1000W Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zachy 26 Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu A moj z x-komu lezy w centrum logistycznym od rana Jakis kurier nie wzial go do wydania... Na ten z komputronika to do srody-czwartku przynajmniej tez pewnie poczekam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ju-rek 20 Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 52 minuty temu, Doamdor napisał(a): Shadow of the Tomb Raider 7800x3d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doamdor 56 Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 42 minuty temu, RyszardGTS napisał(a): @Doamdor Nie wiem na ile pozwala architektura AMD ale pamiętam jak rozłożyłeś "na czynniki pierwsze" 12600K, kilka poziomów underclocka z undervoltem, zabawa liczbą wątków on/off, itd Zawołaj mnie później bym nie przegapił AMD to nie Intel, odpalasz bios, ustawiasz PBO -30 i temat zamknięty. W Asrock jedynie co mogę zmienić, to taktowanie i napięcie, które nie wpisuje się po przecinku, a ciąg liczb 1300. Dobrze, że chociaż tyle można, więc sprawdzę różne taktowania i najniższe do nich napięcia. 41 minut temu, wrobel_krk napisał(a): Taki @Doamdorto skarb z tego by artykuł napisać by się dało:) Intel zawiódł, AMD nie, więc mamy się czym bawić. 23 minuty temu, maxmaster027 napisał(a): Jakie to ustawienia srednie? Ps ok Wys wysokie Dla przykladu te same ustawienia z 4070Ti bottleneck GPU 45% Chyba za mocny procesor i karta graficzna do tej gry, jak wyniki tak zbliżone. 13 minut temu, wrobel_krk napisał(a): A dales +200 na PBO czy na stock samo uv? Taktowania nie ruszałem, samo PBO 85C -30. 5 minut temu, ju-rek napisał(a): 7800x3d Sprawdź ustawienia wysokie, bo na takich testowałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ju-rek 20 Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) 7 minut temu, Doamdor napisał(a): Sprawdź ustawienia wysokie, bo na takich testowałem. Na wysokich to obciążasz grafikę i ci FPS podbija. Zrób na moich. Widzisz na screenie w % Edytowane 2 godziny temu przez ju-rek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wuadator 0 Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) 35 minut temu, wrobel_krk napisał(a): https://skatterbencher.com/2024/11/06/skatterbencher-82-ryzen-7-9800x3d-overclocked-to-5750-mhz/ Tu są etapy po drodze z pbo bez azotu itd 5450mhz można mieć. Z eclk nawet do 5.750ghz Samo PBO + Expo daje spokojnie +200 do stocka Hmmm, chyba w takim razie odeślę novę i wezmę taichi... jeszcze kartonu nie otworzyłem... Jeszcze trzeba zobaczyć realne przyosty w grach Edytowane 2 godziny temu przez Wuadator Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiPoLiNiO 116 Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu Panowie, jaki SP? U mnie się fuksnęło chyba bo 114. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krukkpl 7 Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu Byłem AFK od czwartku rano. Rozumiem, że już nic 9800X3D nie zostało i trzeba czekać na następne dostawy? 1 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMr. 168 Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu @krukkpl Podobno 12 listopada kolejna dostawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Umpero 91 Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu 5 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a): Panowie, jaki SP? U mnie się fuksnęło chyba bo 114. Można jakoś sprawdzić nie mając płyty Asusa? Ktoś może mi wytłumaczyć co to jest PBO i dlaczego się ustawia wartość na -30? Sorki, ale do kilkunastu lat na Intelu jechałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ali 27 Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu @krukkpl ponoc nastepny wiekszy drop w przeciagu 2tyg-miesiaca ma byc @zachy widzisz, zamowiles 2 i tak dlugo sie zastanawiali ktory ci wyslac ze wyszlo jak wyszlo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doamdor 56 Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu 3 minuty temu, ju-rek napisał(a): Na wysokich to obciążasz grafikę i ci FPS podbija. Zrób na moich. Widzisz na screenie w % 2tys klatek mniej, możesz sprawdzić FC5? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrobel_krk 67 Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu 4 minuty temu, Wuadator napisał(a): Jeszcze trzeba zobaczyć realne przyosty w grach Returnal: +0.92% Black Myth: +0.93% Tomb Raider: +0.99% Final Fantasy XV: +2.61% Szału w grach nie ma PBO Tuned + Memory Tuned. 1 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMr. 168 Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu U JayZ wygląda to zdecydowanie lepiej te +200 MHz, w jego testach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrobel_krk 67 Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) 5 minut temu, Umpero napisał(a): Ktoś może mi wytłumaczyć co to jest PBO i dlaczego się ustawia wartość na -30 Auto OC Precison Boost Override, takie a ustawiasz offset do napięcia -30 żeby było chłodniej i mniejszy pobór bez utraty wydajności, dajesz jeszcze +200 do zegara Cytat Na Asusie: 1. Enter the Precision Boost Overdrive submenu Set Precision Boost Overdrive to Advanced Set PBO Limits to Motherboard Set Precision Boost Overdrive Scalar Ctrl to Manual Set Precision Boost Overdrive Scalar to 10X Set CPU Boost Clock Override to Enabled (Positive) Set Max CPU Boost Clock Override to 200 2. Enter the Curve Optimizer submenuSet Curve Optimizer to All Cores Set All Core Curve Optimizer Sign to Negative Set All Core Curve Optimizer Magnitude to 30 Edytowane 1 godzinę temu przez wrobel_krk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiPoLiNiO 116 Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu 4 minuty temu, Umpero napisał(a): Można jakoś sprawdzić nie mając płyty Asusa? Musisz mieć Asus. Gigabyte też miał swój odpowiednik na Intel. Nie wiem jak na AMD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi