Skocz do zawartości

AMD ZEN 5 (SERIA RYZEN 9xxx / SOCKET AM5) - wątek zbiorczy

Ogider

Rekomendowane odpowiedzi

7 godzin temu, Krzysiak napisał(a):

Ja przejaw rozsądku Ci mówię...przy naszych GPU nie ma sensu...słuchaj rozumu a nie serca :E

Dokładnie, u mnie na 5800x3d z topowym ramem 6950XT jest w pełni wykarmiona nawet grając w multi low na locku fps 167 a co dopiero na 7800x3d, lepiej zmienić grafikę ;) oby nowe rdna4 miały dalej 2x8pin to nie tylko amd będzie wiecznie żywe ale też przedłużki od zawiszy :E 8:E 

• Upvote 4

5 godzin temu, ju-rek napisał(a):

Nie wiem dlaczego ale w każdym teście jest % przy grafie.

Beztytuu.thumb.png.647f13ee142b4e11eaf170d7432d62c7.png

Ja mam 433 i 1% to oznacza, że przez 1% czasu trwania testu GPU blokowalo CPU. Strata FPS moze 1-2. Ty masz 7% wiec tutaj moze byc juz strata 7-10fps zalezy tez jak bardzo ograniczylo CPU przez ten czas. Musialbys podkrecic GPU do ze tak powiem do granic niestabilnosci(tylko na czas testu), zeby tego bottlenecka zredukowac. 

3 godziny temu, ju-rek napisał(a):

8000 sprawdzone na szybko, śmiga tak samo jak na 7800x3d

8000cl34.thumb.PNG.cd241a1904da487efbfa49dd7383b1de.PNG

Mozesz sprobowac czy na x670 dzialaja Ci wyzsze dzielniki. x84 itp. w teorii na najnowszej agesie powinny. 

36 minut temu, lysyn napisał(a):

21750

Zbyt niski wynik jak i u mnie.

Ale jak powyłączałem absolutnie wszystko co było w tle i został jedynie sterownik nvidii i windows defender w trayu to wtedy udaje sie w końcu osiągać regularnie ~23tys

No tylko, że u Ciebie te temperatury jakoś absolutnie z dupy więc pewnie Ci throttluje gdzie u mnie temperatury tylko odrobinke wyższe niż na 7800X3D.

Tam w CB23 mi robiło jakieś 82st a na 9800X3D jakieś 84st na tym samym 360 AIO

4 minuty temu, Spioszek napisał(a):

Jakby kogoś interesowało i nie kupił najnowszego Ryzena 7 9800X3D to jest do kupienia za 2382 zł w morele (ostatnia sztuka).

Przewija się tu co chwile - nie da się tego kupić i ciągle mają te ostatnią sztukę :E

• Upvote 1

Ale ładny BIOS. Asrock nadal w 2010

Zaraz mi przyjdzie druga sztuka z Media Expert za 2500 i nie wiem co mam z nią zrobić :E Z jednej strony z checią bym porównał sztuki a z drugiej za dużo zabawy i takie poczucie bycia pajacem i przyczyniania się do gorszego rynku takim zachowaniem.

Jak nikt stąd nie będzie go chciał na szybko to pewnie zwróce go zaplombowanego

• Haha 1