Skocz do zawartości

AMD ZEN 5 (SERIA RYZEN 9xxx / SOCKET AM5) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Po przejrzeniu tony testow pozostaje jednak przy swoim Arcticu II 280. Brzydki, ale charakterny. Mam go prawie 2 lata i zero problemow. Teraz jestem w sumie ciekaw jak poradzi sobie z 9800X3D w porownaniu do i13600, ktorego wymieniam. Czekam na ramy i stawiam nowa platforme. Na razie dosc zakupow.   Jaka paste polecacie do tego AMD?
    • jak mogę wyłączyć sobie na stałe dział "ogólny" inaczej "czat" kompletnie mnie to nie interesuje, zwijam, jest ok wchodzę ponownie na forum i znowu jest " rozwinięty... "opuść pokój" też nie pomaga
    • Też miałem ta budę i arctic tam wszedł bez żadnych kombinacji z płytą msi x670e tomahawk. W obecnej budzie lian li evo rgb wejdzie 360 arctica nawet push pull
    • Jakie były te nadużycia ze strony ABW? Nie jestem fanem tego rozwiązania, ale jeżeli dotyczy treści terrorystycznych to nie mam z tym większego problemu.   Prosiłem Cię, abyś odnosił się do tego co napisałem, a nie do etytkietek, które moim wypowiedziom nadajesz Konfederacja przedstawiła kilka głupich pomysłów, beneficjentami których będą ludzie najbardziej zamożni. Nie mieli nic dla osób, które zarabiają poniżej średniej krajowej. Co więcej - tam wcale nie ma konkretów. No, chyba że nie rozumiesz co to jest konkret.  Aha i pamiętaj o liczniku kosztów obitnich wyborczych, Konfa złożyła ich więcej niż KO:   To dlatego dokładasz do moich argumentów etykietki i nie odnosisz się do nich wprost   Wiem, bo sobie dom wybudowałem. Od braku regulacji deweloperzy tworzą gówno. Jeśli nie będzie wymogów dot. izolacji cieplnej, grubości ścian, miejsc parkingowych to szybko będziemy mieli do czynienia z sytuacją, gdzie miasta/osiedla będą trudne do zamieszkania. Był taki eksperyment i miasto, które nie było zarządzane szybko przestało być atrakcyjne - były problem chocby z podstawową infrastrukturą.    Co więcej, ich pomysł dot. ETS i ETS2 nie jest możliwy bez wyjścia z UE. Więc albo to dyrdymał dla ludzi nieogarniętych, albo propozycja wyjścia z UE, a to ich dyskwalifikuje całkowicie.   Bzdury   Luksemburg to specyficzny kraj i socjalny raj, wydają na "social welfare" mniej więcej tyle co Polska.  Ja wiem, Szwecja upada odc. 2137   I znowu napisałeś bzdurę - kapitalizm szwedzki aż do początku lat 90 polegał na bardzo ścisłej współpracy firm prywatnych i rządu. Tam nigdy nie było kapitalizmu w wersji amerykańskiej, korwinowskiej czy nawet HongKongu. Szwecja stała się najbardziej liberalna po reformach z lat 90, a ich potęga (tak jak w przypadku np. Korei Południowej) została zbudowana w oparciu o współpracę rynku prywatnego i RZĄDU.  Kolejną bzdurą są niskie podatki. Wyraźnie widać, że niższe podatki pojawiły się w ramach reformy po kryzysie z 1990 roku:   Pokazałem statystyki chociaż. Ty z kolei napisałeś chłopskie bzdury co do Szwecji   Nie pytałem czy wiesz co to jest mediana, ale czy wiesz ile wynosi w Polsce. https://www.bankier.pl/wiadomosc/Mediana-wynagrodzen-w-Polsce-w-kwietniu-2024-8822478.html   6500 zł brutto. Połowa Polaków zarabia mniej niż 4761,05 zł miesięcznie czyli 57,1 tys. rocznie. Konfederacja w swoim programie nic dla nich nie miała. Dla ponad połowy Polaków. Korzyści, które proponowali były dopiero w drugim progu, a więc dla ludzi zarabiających ok. 2,800 złwięcej miesięcznie   Tak, spłaszczanie wynagrodzeń to problem. Ale moim zdaniem zadbać trzeba o tę bidniejszą połowę, a nie o tych co sobie radzą. Bogaci korzystają z usług publicznych bardzo. Szczególnie przedsiębiorcy - subwencje, dotacje, darmowe drogi, infrastruktura, które jest dostosowywana do nich. Nie do końca wiesz o cyzm piszesz   1. No właśnie nie, bo tam ostatecznie wszystko sprowadza się do religii i przekonań niepochodzących od nauki. 2. Nie wszysto. 2.137 ornitolog zajmuje się ptakami, a nie kurna słowniami... 3. Jak można być wyboorcą Konfederacji, która jasno domaga się zakazu aborcji i eutanazji (czytaj KG) a być ich zwolennikiem?   Znowu pusta etykietka. Zdecydowanie cześciej wspominasz Korwina niż ja. Stylem czy treścią? Wcześniej pisałeś, że kopiuję treść, a nie styl. Generalnie przyznaj się Michałku, że to tylko puste próba zdyskredytowania, ale nie ma w niej żadnego sensu. Po prostu odnoś się do treści, a nie do tych etykietek, które sobie wymyślasz. Na tym zwykle polega racjonalny dyskurs. Jesteś do niego zdolny? W sensie? Cały czas czekam na racjonalne argumenty od Ciebie, które będę mógł rozważyć. W niektórych miejscach nawet przyznawałem, że istotne jest uproszczenie podatków, ale w kompetentny sposób. Czytaj proszę ze zrozumieniem.   Nie muszę, ale mogę. Szczególnie wtedy, gdy spowoduje to brak odpowiedzi przez nieco dłuższy czas. Przyzwyczaisz się, to przecież nie uderza w Ciebie w żaden sposób.  I nie - nie uda Ci sie tak łatwo skopiować mojego stylu
    • On wcale nie obniża magicznie temperatury lepiej niż inne zwykłe pasty i tak jak mówisz wydajność też jest bez szału kluczem jest po prostu brak degradacji i długowieczność, każda pasta względem przykładowo tego co autor tego tematu miał na swojej 4090 na chwilę dała by ogromną poprawę, tylko co z tego jak z biegiem dni zaczęło by się to stopniowo pogarszać  Ja np zmieniłem na swojej 6950XT po pół roku używania  fabryczną pastę na ptma i nie urwałem nic, tylko że ja nie miałem problemu z nienormalnymi jak na ten model temperaturami rdzenia czy hotspotu po czasie, zrobiłem to raczej testowo z myślą a nóż coś urwę bo został mi kawałek z laptopa. 
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...