Zachy 78 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Jeśli wyjdzie to tak. Tylko niewiadomo kiedy i w jakiej dostepnosci.
Lameismyname 30 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu 9600x3D może być tak samo egzotyczny na rynku jak 5600x3D i 7600x3D. Jak rozumiem mają powstać z nieudanych 9800x3D, a przykład amerykańskiego microcenter pokazuje, że takich układów wychodzi niewiele stąd ekskluzywność i ograniczona dostępność. Inna sprawa to cena. 7600x3D z mindfactory w przeliczeniu na złotówki to jakieś 1350zł, taki 9600x3D jeżeli pojawi się w PL dystrybucji zapewne będzie kosztował ok. 1700-2000zł z januszową tendencją do wypaczenia ceny jeszcze bardziej. Używki 7800x3D zaczynają się od 1500zł więc teraz kwestia sensu i opłacalności.
ryba 54 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu 35 minut temu, Dresiq napisał(a): 9600x3d ma być tym samym, tylko z mnijeszą ilością rdzeni ? Obciete taktowanie, kapke mniejszy cache - tak samo jak w poprzednikach, cudow nie bedzie.
aureumchaos 61 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 9 godzin temu, muszka napisał(a): Trochę pod górkę miałem ale się udało. Mój Tomahawk X870 '9000 ready' aż taki ready nie był bo lampka boot kod 00 i nic się nie dzieje. No to ładuję na pena najnowszy bios sprzed 2 dni, wciskam przycisk od biosu, mieli sobie troche i chuj to samo, 00 błąd. Clear CMOS, bios z 30 października ten co dodał poprawki do 9800 x3d no i w końcu poszło. Windows w 20 minut zainstalowany Ta buda (Fractal Define Compact 7) przeszła moje oczekiwania, bo jak wszystko pozamykałem to w idle głośniej żarówkę nad głową słyszę niż kompa obok biurka Ciekawe... U mnie po wlozeni procka komp od razu wstal bez ladownia biosa najnowszego do tej plyty, dopiero jak juz bylem w biosie to zaladowalem... Moze to kwestia mix pamieci? A moze gpu? Bo ja pierwsze odpalenie zrobilem bez karty.
sniper76 23 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu @Ozone Próbowałeś odpalić apkę z uprawnieniami admina ?? ewidentnie coś nie halo
galakty 152 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 9600X3D jak wyjdzie to późno i będzie mało dostępny, ale taki 9700X3D już mógłby być ciekawy
wrobel_krk 152 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Na pewno będzie 9700x3d pytanie ile mają odrzutów co nie trzymają zegarów 9800x3d. Musi się tego nazbierać. No i pewnie nie wypuszcza dopóki się rynek w miarę nie nasyci. Teraz nie muszą na razie rywalizować z nikim
PaVLo 104 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 7 godzin temu, Ozone napisał(a): a spotkał się ktoś z czymś takim - jak wcześniej w programie nie widziałem vddio to teraz jeszcze więcej napięć poznikało Tak. Jak za szybko uruchamiasz ten program po załadowaniu systemu, gdy jakieś sterowniki IO jeszcze się nie załadowały.
muszka 78 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 1 godzinę temu, aureumchaos napisał(a): Ciekawe... U mnie po wlozeni procka komp od razu wstal bez ladownia biosa najnowszego do tej plyty, dopiero jak juz bylem w biosie to zaladowalem... Moze to kwestia mix pamieci? A moze gpu? Bo ja pierwsze odpalenie zrobilem bez karty. Też bez karty odpalałem. Może za 1 razem coś po prostu nie załapało ale się zcykałem bo w necie info że kod 00 to może być oprócz biosu uwalony proc czy płyta więc od razu do flasowania przeszedłem. A bios zrobiłeś update do tego z 15.11 co się pojawił?
Gret 69 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu U mnie trenował pamięci z dobre 5 minut ale wszedł finalnie do bisu na wersji z tego co pamiętam 12? Pierwsze co zrobiłem to update do wersji 17 z 15.11.2024 i wszystko później już bez zarzutu.
DR3GGO 17 Opublikowano 44 minuty temu Opublikowano 44 minuty temu 11 godzin temu, sniper76 napisał(a): Kostki A-Die minimalnie mają dla tRFC 130ns, a M-Die ile ns ?? Ok. 160ns
aureumchaos 61 Opublikowano 8 minut temu Opublikowano 8 minut temu (edytowane) Godzinę temu, muszka napisał(a): Też bez karty odpalałem. Może za 1 razem coś po prostu nie załapało ale się zcykałem bo w necie info że kod 00 to może być oprócz biosu uwalony proc czy płyta więc od razu do flasowania przeszedłem. A bios zrobiłeś update do tego z 15.11 co się pojawił? No wlasnie nie, bo wtedy jeszcze go nie bylo, dopiero bede robil flash. PS. wlasnie ogarnalem ze jest jakas akcja MSI new era i mozna dostac kase na steam za zakup plyty tomahawk... trzeba zrobic zdjecie naklejki na zlaczy pin 24 wez to teraz wyczep do zdjecia ehhh... Edytowane 7 minut temu przez aureumchaos
Rekomendowane odpowiedzi