Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No - ile trzeba było czekać ! 

3Dmarki (szczególnie RT) mega wzrost (jak na tak małe zmiany). 

Na rynku zrobi się jeszcze większa dysproporcja wydajności. 
Przepaść miedzy 5090 a 5080 będzie olbrzymia. Dodatkowo TOP AMD będzie jeszcze dalej w testach. 

Opublikowano (edytowane)

@Umpero Ja dzwoniłem do proshop i dostałem tylko taką odpowiedź, że na dzień dzisiejszy nie mogą potwierdzić dostępności wszystkich modeli w dniu premiery. Trochę zacząłem drążyć przy okazji innego komponentu na który już czekam miesiącami i powiedzieli że część modeli na pewno będzie miała wydłużony czas realizacji. 

I teraz idąc dalej. 

Asus od listopada reklamował nowego Ryujina extreme 360 więc jako fanboy 😀 oczywiście go zamówiłem - pod koniec listopada jakoś. Do dnia dzisiejszego wisi mi w 3 sklepach zamówienie, wczoraj do jednego ze sklepów dowieźli więc może w końcu przetestuję. W ubiegłym tygodniu jakoś się zaczął dopiero pojawiać w sklepach na stanie, po 2 miesiącach od premiery. 

Edit: wlanie wysłali tego ryujina extreme ufff... po 2 miesiącach czekania haha, zobaczymy czy będzie te 4% lipiej lol

Edytowane przez Fenrir_14
Opublikowano (edytowane)

Strasznie sie Was czyta. Same smuty, zero pozytywow, tylko ze wolno, ze drogo, ze dostepnosc zadna, ze wszystko do bani itd.

Zmiencie nazwe tematu na:

RTX 50x0 (Blackwell) pesymistycznie.  

@ODIN85

Wez stwórz nowy temat - RTX 50x0 (Blackwell) pozytywnie. 

Edytowane przez Element Wojny
  • Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, RTX4090 napisał(a):

No - ile trzeba było czekać ! 

3Dmarki (szczególnie RT) mega wzrost (jak na tak małe zmiany). 

Na rynku zrobi się jeszcze większa dysproporcja wydajności. 
Przepaść miedzy 5090 a 5080 będzie olbrzymia. Dodatkowo TOP AMD będzie jeszcze dalej w testach. 

Problem, w tym ze te wyniki 4090 są coś niskie ta karta robi prawie 12tys. w speed way.

Jak pokazać nowy produkt w lepszym świetle, udając ze starszy jest wolniejszy niż w rzeczywistości.

7dca2a6b87a30346c9496bb7970bdd9a.png

Opublikowano

image.png.c6d09b574446b5841628f65deccf34ec.png

image.png.192df4c9efffdb682ccbac33eb67291d.png

Nadal ponad 11 tys. a nie 10 :)

Mowie wam każda z tych kart została przycięta z precyzją lasera, i nawet 5090 nie wyjdzie poza 30% średnio co jest wynikiem meh jak na TOP.

Jak dodamy do tego zawyżone ceny...

Opublikowano
7 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Strasznie sie Was czyta. Same smuty, zero pozytywow, tylko ze wolno, ze drogo, ze dostepnosc zadna, ze wszystko do bani itd.

Tylko po co zakrzywiać rzeczywistość? To, że akurat Ty się tym jarasz bo chcesz kupić kartę nie oznacza, że mamy wszyscy nagle zakładać różowe okulary i udawać, że jest fajnie kiedy Nvidia dyma na pieniądze i daje w zamian fejkowe klatki z AI.

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Kadajo napisał(a):

No ok. 

Ale tak tylko przypomnę, o czym mówił debauer ;)

image.thumb.png.74a35e461d3a8c9fbb24983d46e3095f.png

No ok, tylko TSE ma coraz mniejsze przelozenie na wydajnosc w grach. Juz progres w Speedwayu bylby sensowniejszy.  Zeby nie bylo - wciaz jest marnie, ale nie tragicznie.

Edytowane przez srekal34