Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, Jacek Winkler napisał(a):

A co tam, to tylko 3000 zł powyżej MSRP. Zaledwie 29%

Gościu ale non oc było kilka sztuk tylko po 10k i już nie będzie. Miało być na „promocji” od asusa i było :D x-kom już wyrównał ceny.

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, sovas napisał(a):

Też astrala widziałem, ale tufa już kupiłem, więc go odpuściłem. Pozwoliłem ci kupić :D

Hehe a o ktorej zamowienie kliknales?

Jak procesowalem zamowienie byla 15:18 wg strony x-kom

I to bylo z minutę czy dwie odkad moglem kliknac zamowienie

Tal samo w komputroniku z 5min wisialy wszystkie 5080, a potem je wywialo

Edytowane przez Zachy
Opublikowano
2 minuty temu, sovas napisał(a):

Gościu ale non oc było kilka sztuk tylko po 10k i już nie będzie. Miało być na „promocji” od asusa i było :D x-kom już wyrównał ceny.

Czyli według Ciebie wszystko jest okej? 3K, 30% więcej to i tak fajnie?

Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, darecki napisał(a):

Normalnie żałuję jak ok 2mce temu było 4080super od Gigabyte (jakiś chwalony za chłodzenie model)za niecałe 4300 na Amazon i nie kupiłem "bo idzie nowe"

Ja też 3 miesiące temu zdecydowałem się nie kupić i poczekać na 5xxx. Teraz albo za 3 tygodnie wyrwę 5070Ti na start za 3900 albo pół godziny później jak wszystko zejdzie już sobie zażyczą 4500 i albo płać premium albo czekaj kilka miesięcy jak stanieje :(

Edytowane przez muszka
Opublikowano
Teraz, Jacek Winkler napisał(a):

Czyli według Ciebie wszystko jest okej? 3K, 30% więcej to i tak fajnie?

Myślę, że to sporo wyżej msrp, ale to były ceny, których się spodziewałem. U mnie to połowa kompa i tak.

Opublikowano

nie wiem po co ja kupilem to 5080, monitor 1080p 75

tv tcl, niby jakis tam lepszy, ale tak sie ta cholera nie lubi z tymi nvidiami ze to glowa mala, noby 120hz, niby to otwarty frame sync sie lapie, a jak diabla poprosiem o odpalenie AC Mirage to mie odpalil w oknie! ale to takim ze nie idzie usunac !@ ale to malo, CB77 tak samo, niby ekran 4k, ale jedyne co mi daje too srodek ekranu, ale czekaj, nie ma full screen, jest tylko ono i tyle

Opublikowano

RTXt 4000 dostały niezłego boosta. moj 4070Ti w Alan Wake 2, wczesniej na 3440x1440p DLSS quality FG, preset det najwyzsze, ray tracing preset wysoki (path tracing) mialem 50-60fps. Teraz lepsza jakosc z DLSS balance transformer model FG 2x jest dostepne. Dosłownie różnica w działaniu jak night and day. Czuc jakby bylo 100Fps na caldulron lake (miejsce jedno z najtrudnijeszych graficznie). Jeśli ktos jeszcze nie probowal polecam sprawdzic, gra sie o wiele przyjemniej.

• Like 1
Opublikowano

W tych cenach to niech tam się kiszą. Jak towar spekulacyjny niczym masło. Ja zachowam minimum godności i przeczekam tą farsę, a kartami zainteresuje się jak wróci realna wycena zgodna z poziomem wydajności. 

Na razie popatrzę jak tu się będą cieszyć nowi nabywcy :cool:

• Upvote 1