Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, aureumchaos napisał(a):

Widac ciagle problemy z 5090, moze i lepiej ze nie ma ichw sklepach...

https://www.reddit.com/r/nvidia/comments/1ii5pst/5090_stuck_at_low_clock_speeds/

U mnie wystarczy kompa zahibernować i włączyć go ponownie :E. Jak zrestartuje/wyłącze kompa to u mnie przeważnie pojawia się bug -200Mhz, zahibernuje go, odpale i wszystko jest cacy dopóki znów nie zrobię restartu. 

Edytowane przez GAZuOOT
  • Haha 1
Opublikowano
11 godzin temu, Element Wojny napisał(a):

Tak, ale jest problem, i to poważny. Migotanie zaczyna mnie już ostro wkurzać, na YT właśnie oglądam jakiś przypadkowy program - migocze jak powalone, nawet po wyłączeniu Gsynca. 

Kompletnie nie wiem jak się do tego odnieść,bo nie wiem o czym piszesz.Jak to się objawia?

Może to coś ci pomoże,albo naprowadzi

https://help.corsair.com/hc/pl/articles/16900121700621-XENEON-OLED-Jak-rozwiązać-problemy-z-migotaniem-przy-użyciu-G-SYNC-na-monitorze-XENEON-OLED

Opublikowano
46 minut temu, IceMan napisał(a):

omg

karta graficzna to nie samochód

jak niby masz ją zajechać ?

niektóre karty pracowały w koparkach non stop 100% przez 2 lata i dalej działają

nie przesadzaj

Dobre słowo “niektóre” :p karty pokoparkowe to były największe szroty. Ja zakupiłem raz 1070 pokoparkowe i gdyby nie gwarancja Evga i wymiana karty na nową to zupełnie ten biznes by się nie opłacał :(

Co do kart od graczy to większość i tak siedzi na forum i pisze komentarze na tych 4090 (a niedługo na 5090) xD

Opublikowano
22 minuty temu, tomcug napisał(a):

U mnie się blokuje, jak włączę Ubisoft Connect %-) Ale da się to obejść xD

Apropo ubi connect, to jest coś dziwnego z tym launcherem. Na 3080 mam taki problem, że jak odpalam grę nie od ubisoftu ale ten launcher działa w tle to obcina mi zegary na karcie o 1/3, jak wyłączę wszystko wraca do normy.

Opublikowano
4 minuty temu, Zachy napisał(a):

Coraz wiecej osob zglasza problemy z kartami 5000?

To ktos w ogole te karty dostaje? :heu:

Raczej ci co upolowali na premiere w krajach gdzie byla jakąkolwiek dostępność ;)