JeRRyF3D 1 727 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego (edytowane) 7 minut temu, MadDog napisał(a): No cóż ... nie ma to jak zmienić lepsze na gorsze i być zadowolonym Czego nie rozumiesz? To jest bardzo fajny przykład na... podejścia do tematu - i dlatego nigdy nie dojdziemy do porozumienia. Jeden liczy złocisze na fps i może mieć mniej nawet FPS po zmianie, ale jak zostanie w kabzie, to sukces. Drugi dopłaci 50% do 20 fps i też zadowolony. Dlatego na tym etapie można zakopać odwieczny wątek "czy warto?". Dwie skrajne szkoły, które się wzajemnie nie dogadają. Edytowane 5 Lutego przez JeRRyF3D 2
Kiper09 22 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego 13 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a): Czemu Wy płacicie po 7k za kartę gorszą od 4090? Robię przesiadkę z 3070 Ti, biorę wydaje mi się że jeden z lepszych egzemplarzy 5080, także wolę już dopłacić niż brać windforce za 5tys
Zachy 590 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego (edytowane) 7 minut temu, Michael_ napisał(a): Nawet ciężki ten tuf to z @x-kom wczoraj wysylka? TUF to z 2kg wazy, Astral 3kg. Edytowane 5 Lutego przez Zachy
lysyn 96 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego 9 minut temu, Tester Wrażeń napisał(a): Sam zostałem w poszukiwaniu 5090? Ja czekam też na 5090. Mam 4070 Ti Super jako zastępczą.
Michael_ 55 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego 1 minutę temu, Zachy napisał(a): to z @x-kom wczoraj wysylka? Dokładnie, nadana po północy.
Umpero 979 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego 2 minuty temu, lysyn napisał(a): Ja czekam też na 5090. Mam 4070 Ti Super jako zastępczą. Czekasz czy polujesz?
Voggie 71 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego 8 minut temu, Michael_ napisał(a): Nawet ciężki ten tuf Gratki! Dawaj znać jak się sprawuje, to będę wiedział, czy wypatrywać tego 19 lutego z ekscytacją czy przerażeniem
MJRegul 495 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego ASTRAL zastąpił w 5080 i 5090 Strixa? Strix to tylko niższe modele, dobrze widzę?
MrSmoke 10 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego https://pl-store.msi.com/collections/karty-graficzne Są dostępne 5089
Voggie 71 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego 1 minutę temu, MJRegul napisał(a): ASTRAL zastąpił w 5080 i 5090 Strixa? Strix to tylko niższe modele, dobrze widzę? tak, w wyższych modelach astral to poziom dawnego strix'a
zozolek 313 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego 3 minuty temu, JeRRyF3D napisał(a): To jest bardzo fajny przykład na... podejścia do tematu - i dlatego nigdy nie dojdziemy do porozumienia. Jeden liczy złocisze na fps i może mieć mniej nawet FPS po zmianie, ale jak zostanie w kabzie, to sukces. Drugi dopłaci 50% do 20 fps i też zadowolony. Dlatego na tym etapie można zakopać odwieczny wątek "czy warto?". Dwie skrajne szkoły, które się nie zrozumieją. Poprostu chopaki lubią dopłacać 100% ceny do 30% wzrostu wydajności.
Kadajo 7 426 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego 5 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a): 10300 vs 13700 to nie 40% No i wszyscy wiemy, że founders to złom, co tylko potwierdzają aktualne problemy. A Astral mi się podobał od 6 stycznia i chyba każdy to tu wiedział. Oczywiście, że jego cena nie ma sensu. Cena founders też nie ma sensu. Ale dopłacam do Astral bo mi się w uj podoba Oj tam... Odrazu złom
JeRRyF3D 1 727 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego 12 minut temu, Michael_ napisał(a): Nawet ciężki ten tuf Śliczniutka. Tuliłby...
Gość Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego (edytowane) 6 minut temu, MrSmoke napisał(a): https://pl-store.msi.com/collections/karty-graficzne Są dostępne 5089 Są już od ponad godziny i dalej dużo sztuk. To jest dobra zapowiedź jak za miesiąc czy dwa zaczną zalegać na półkach i cena będzie lecieć Oczywiście nie tyczy się to 5090 która będzie schodziła od razu z dobre pół roku. Niech jeszcze rzucą dobrą dostepnosc 5070 i 5070Ti i ten cyrk się szybko skończy. Edytowane 5 Lutego przez muszka
JeRRyF3D 1 727 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego Teraz, zozolek napisał(a): Poprostu chopaki lubią dopłacać 100% ceny do 30% wzrostu wydajności. Nie wiem, czy lubią. Wiem, że mogą, jeżeli ich stać.
zozolek 313 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego 1 minutę temu, JeRRyF3D napisał(a): Nie wiem, czy lubią. Wiem, że mogą, jeżeli ich stać. Z wiekiem przechodzi, zawsze musiałem miec pcmr i top topa. 1
hubio 1 175 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego Szczerze mówiąc to podziwiam ludzi, którzy na premierę kupują te karty. Nie dość, że mocno zawyżone ceny to kompletnie nie przetestowane, potencjalnie obarczone "chorobami wieku dziecięcego". Pomijam już wspominaną bardzo wątpliwą wydajność w porównaniu do poprzedniej generacji. A za chwilę na forum będzie płacz bo wtyczki się topią, bo są artefakty, bo stery niedorobione... Ok. mam w zapasie 100000 i sram kasą i po prostu chcę mieć coś najlepszego. Ale nawet w takim wypadku nie kupowałbym na premierę żeby potem nie tracić czasu i nerwów na "walkę" z nowym produktem, nie zrecenzowanym, nie przetestowanym....
DżonyBi 1 975 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego 9 minut temu, Zachy napisał(a): TUF to z 2kg wazy ~2.4KG
JeRRyF3D 1 727 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego 1 minutę temu, zozolek napisał(a): Z wiekiem przechodzi, zawsze musiałem miec pcmr i top topa. Jak i ja. Teraz... niekoniecznie. Nie za wszelką cenę. Czytam, wygłupiam się, zerknę, kliknę może kiedyś w TUF non-oc za 10K, a może nie. Bez napiny. 1
Kadajo 7 426 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego Ja to wręcz niepokój czuje jak widzę niska cenę kart 1
Zachy 590 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego 2 minuty temu, DżonyBi napisał(a): ~2.4KG a to popraweczka 2.4KG gdzies widzialem info ze niby 2kg Grunt zeby temperatury byly znosne zeby dzialaly cicho wentyle i najwazniejsze - bez watahy swierszczy w obudowie
Kiper09 22 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego 5 minut temu, muszka napisał(a): Są już od ponad godziny i dalej dużo sztuk. To jest dobra zapowiedź jak za miesiąc czy dwa zaczną zalegać na półkach i cena będzie lecieć Oczywiście nie tyczy się to 5090 która będzie schodziła od razu z dobre pół roku. Niech jeszcze rzucą dobrą dostepnosc 5070 i 5070Ti i ten cyrk się szybko skończy. I ile będą tańsze za miesiąc czy dwa? Taki Suprim zejdzie poniżej 6k?
Zachy 590 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego Teraz, Kadajo napisał(a): Ja to wręcz niepokój czuje jak widzę niska cenę kart jak za tanio to nie bierzesz?
Rekomendowane odpowiedzi