ODIN85 3 503 Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego 5 godzin temu, Umpero napisał(a): Potestowałem chwilę 5080 i w zasadzie tam gdzie miałem te 20-30 fps w 4K i RT to mam teraz ~60 fps. Potrzebuję min 100 fps w 4K i RT aby być happy Potrzebujesz raczej Oleda do pełni szczęścia a nie dodatkowe fps
Doamdor 1 796 Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego (edytowane) Przecież posiada Oled. Marzec coraz bliżej, oby pojawił się RTX 5060 8GB. https://videocardz.com/newz/geforce-rtx-4060-faces-reduced-supply-in-february-as-nvidia-prepares-to-launch-rtx-5060-in-march Będzie można zrobić upgrade z RTX 4060 na 5060. Edytowane 7 Lutego przez Doamdor
Joloxx9 941 Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego 14 godzin temu, Benecol napisał(a): A od tego czasu nie miałeś problemów? Mi tak jak pisałem 3x zdarzyło się posypać, a nie mam tej opcji zaznaczonej. Wszystko smiga, zrobilem DDU rowniez zeby jakichs zgrzytow nie bylo. 1
Fenrir_14 827 Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego Dobra, wygląda na to że pierwszy batch 5090 od Asusa ląduje już w magazynach centralnych 😀 1
Fenrir_14 827 Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego (edytowane) Źrodło Magazyn zdalny - wysyłka 5-7dni. Spodzieeany we własnym magazynie 13.02.2025 😀 6 minut temu, Fenrir_14 napisał(a): Źrodło Magazyn zdalny - wysyłka 5-7dni. Spodzieeany we własnym magazynie 13.02.2025 😀 Dla 5090 Astral OC i TUF OC @PiPoLiNiO Może dostanie przed 19tym, pytanie ile osób się załapie na ten rzut - ile kart dostaną? Kolejny batch z tego co pamiętam 27-28 lutego Narazie chyba tutaj na forum jedynie dwóch wybrańców jeśli dobrze kojarzę ma już 5090. Kolega @toony 5090 Astral LC OC i kolega @Michael_ 5090 TUF non-OC? Edytowane 7 Lutego przez Fenrir_14
tomek25 52 Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego Jeśli wydajność 5060 ti będzie na poziomie 4070 dla mnie mega, wtedy 5060 ti 16gb byłaby dla mnie idealna i akurat na moje potrzeby: https://www.telepolis.pl/tech/sprzet/karta-graficzna-nvidia-geforce-rtx-5060-ti Co sądzicie? Jest realne, że 5060 ti będzie wydajnościowo na poziomie 4070?
Zachy 590 Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego 25 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a): @Fenrir_14 Skąd info? To może X-kom dostanie szybciej niż 19... ja bym sie nie napalal na wczesniejsza dostawe. grunt to do 19 dostac potwierdzenie wysylki
Doamdor 1 796 Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego 11 minut temu, tomek25 napisał(a): Jeśli wydajność 5060 ti będzie na poziomie 4070 dla mnie mega, wtedy 5060 ti 16gb byłaby dla mnie idealna i akurat na moje potrzeby: https://www.telepolis.pl/tech/sprzet/karta-graficzna-nvidia-geforce-rtx-5060-ti Co sądzicie? Jest realne, że 5060 ti będzie wydajnościowo na poziomie 4070? Może tak, może nie, ale cena zapewne będzie +/- 2500zł za wersje 16GB, czyli tyle co RTX 4070 Super z drugiej ręki.
Fenrir_14 827 Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego @Zachydokładnie. Najważniejszy jest komfort psychiczny, imho. Jest klepnięte, potwierdzenie na mailu, teraz tylko oby cierpliwość nie została nadwyrężona 🤣 i aby wysłali w obiecanym/ustalonym terminie.
Marcusfff 274 Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego A powiedzcie, słyszał ktoś, żeby kwestia brickowania kart jakoś zaczęła się wyjaśniać?
Gość Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego (edytowane) 7 godzin temu, sideband napisał(a): Jak sobie oblukałem ile problemów jest ze sterownikami pod tą generacja to jakby to nie NV robiła premiery tylko ktoś inny Także widać, że premiera zrobiona na szybko tylko nie wiem po co Wszystkie ceny w USA zostały właśnie podniesione o 10% z powodu taryf. Więc dokładnie wiadomo po co premiera zrobiona na szybko, by się móc pochwalić na slajdach że 5080 za 1000$ a 5090 za 2000$, a teraz ich gówno obchodzi że ceny MSRP się od 1100$ i 2200$ w sklepach zaczynają. Edytowane 7 Lutego przez muszka
Kanzu 208 Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego 44 minuty temu, Fenrir_14 napisał(a): Narazie chyba tutaj na forum jedynie dwóch wybrańców jeśli dobrze kojarzę ma już 5090. Raczej więcej. Wydaje mi się, że już z 4-5 sztuk się pojawiło. Gaming Trio jeszcze był i nie chce skłamać, ale chyba dwa TUFy a nie jeden.
Tester Wrażeń 839 Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego Dziwnym sposobem dużo posiadaczy 50XX to bardzo świeże, puste konta - jakby chcieli przekazać: "Mniej pisania na forum, więcej skuteczności w zakupach" 1
Michael_ 55 Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego (edytowane) 14 minut temu, Marcusfff napisał(a): A powiedzcie, słyszał ktoś, żeby kwestia brickowania kart jakoś zaczęła się wyjaśniać? Wydaje mi się że to jest kwestia instalowania złych sterowników. Cytując klasyka "U mnie działa". @Fenrir_14 dokładnie, TUF non-oc w jedynej prawilnej cenie. 6 minut temu, Tester Wrażeń napisał(a): Dziwnym sposobem dużo posiadaczy 50XX to bardzo świeże, puste konta - jakby chcieli przekazać: "Mniej pisania na forum, więcej skuteczności w zakupach" Na pclabie miałem podobnie, jestem bardziej "czytaczem" i "obserwatorem" niż "pisarzem". Piszę po prostu wtedy gdy coś mogę wnieść. Edytowane 7 Lutego przez Michael_ 1
Michael_ 55 Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego Tutaj chodzi mi o krzyżowanie się sterowników między 5090 a 5090D. Tu może być konflikt w złej detekcji karty graficznej.
Fenrir_14 827 Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego @Michael_ Gratulacje 👌 można powiedzieć że trafiłeś białego kruka, bo jeżeli pójdą tą samą drogą co przy 4090 to wersji bez OC możemy niedługo już nie znaleźć w sprzedaży. Rozumiem że z karty jesteś zadowolony?
Zachy 590 Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego Ja probowalem ustrzelic 5090 TUF NON-OC ale tylko Astral OC i TUF OC mi sie wyswietlal zeby nie przegapic okna zakupowego kliknalem Astrala bo roznica w doplacie nie byla az tak duza z koleii vs roznice konstrukcyjne
Pentium D 1 167 Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego W pewnym sensie unikat się wylosowało. https://ithardware.pl/aktualnosci/kupil_geforce_rtx_5080_rtx_5090-38784.html
Michael_ 55 Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego @Fenrir_14 Nie wiem jak inni użytkownicy forum, ale ja z mojej karty jestem zadowolony. Wbrew pozorom, w obecnym buildzie (z 3900x) jest chłodniejsza i cichsza od 3080 Vision OC. Cewek też nie słyszałem ale to jest raczej efekt limitu 120fps. 1
Fenrir_14 827 Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego (edytowane) Ja od początku wiedziałem że chce albo Astrala LC albo Suprim LC. Później jeszcze miałem w koszyku Gigabyte Gaming OC ale zbyt długo zwlekałem chyba i po kilku minutach nie mogłem już za niego zapłacić lol. Trochę dziś żałuję nie ukrywam 🙈 Także teraz patrzę jeszcze na Suprim Liquid. @Michael_ piękna sprawa 👍, wygląda że trafiłeś fajny egzemplarz, teraz tylko korzystać 😀 Lecisz na defaulcie czy masz jakiś profil UV? U mnie 4090 TUF OC przy UV @950V nie przekracza 60 stopni. Cewki lekko ćwierkaja ale nie wszędzie - nie ma tragedii. Edytowane 7 Lutego przez Fenrir_14
Joloxx9 941 Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego (edytowane) 13 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a): Ja próbowałem ustrzelić Astrala i ustrzeliłem Astrala, potem jeszcze ustrzeliłem 500 zł zniżki Masz go juz? 10 minut temu, Michael_ napisał(a): @Fenrir_14 Nie wiem jak inni użytkownicy forum, ale ja z mojej karty jestem zadowolony. Wbrew pozorom, w obecnym buildzie (z 3900x) jest chłodniejsza i cichsza od 3080 Vision OC. Cewek też nie słyszałem ale to jest raczej efekt limitu 120fps. Rowniez jestem zadowolony ze swojej, niby palit i sie balem, ale cicho i wydajnie. Dzisiaj bede testowac 3200Mhz, jak tylko pojawi sie mozliwosc flashowania biosu, to zapewne do 3250Mhz dobije. Edytowane 7 Lutego przez Joloxx9 1
galakty 3 341 Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego 25 minut temu, Michael_ napisał(a): Wbrew pozorom, w obecnym buildzie (z 3900x) jest chłodniejsza i cichsza od 3080 Vision OC. Cewek też nie słyszałem ale to jest raczej efekt limitu 120fps. Po pierwsze 3080 to była grzałka Po drugie limit 120 fps Po trzecie 3900x jest bottleneckiem dla tej karty. To i zero zdziwienia, że jest chłodniej 2
Rekomendowane odpowiedzi