Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 minut temu, SylwesterI. napisał(a):

Rękojmi masz 2 lata więc dalej mniej niż ja, słabszą kartę, mniej pamięci, więcej straconej kasy, brawo ty %-)

Z Twojego opisu do mojego to wnioskuję że masz 5080 Super TI za 6k który jest wydajniejszy od 4090. Zresztą nie ważne. Cieszę się że Ty się cieszysz:)

Opublikowano
2 minuty temu, Kadajo napisał(a):

Nawet nie oglądam ale wcale mnie to nie dziwi. Jak wymagać od kogoś dobrego podłączenia kabelków jak tu są asy które pakują 5090 do bardzo brzydkich obudów zamiast do jakiegoś havn420 czy lian li vision i nawet parując go z procesorem który 5070 nie ogarnie. No sorry, nawet miniach nie żal. 

Opublikowano
40 minut temu, razz1 napisał(a):

Ja to się dziwię że oni dalej tkwią w obrębie tych kiepskich złącz, zamiast wspólnie przejść na standard XT stosowany np w modelarstwie, te złącza wytrzymują 80A const i 90A w peaku, to jest ponad 1kW, na 1 zlączu, byłby zapas na kilka generacji kart.

nie mogą dlatego, że przez jedną ścieżkę nie przejdzie tak duży prąd i napięcie.

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Kadajo napisał(a):

@RtxOn a u miesz odpowiedz na posta nie cutujac go pomimo ze jest pietro wyzej. Czy to za duze wymagania od tak nieprzecietnie iteligetnego goscia jak ty ?

Sorki dopiero się uczę. Człowiek inteligentny nigdy nie powie że już wszystko wie. Uczy się cały czas. Edit O ch… znowu Cię zacytowałem. Tańca też się nie nauczę. Są rzeczy których nie przeskoczę.

Edytowane przez RtxOn
Opublikowano
Teraz, PiPoLiNiO napisał(a):

@Kadajo czy @tomcug, za malutcy jesteście na intelekt kolegi @RtxOn

Bez przesady do premiery 6000 a nawet do wakacji ludzie będą mega kotami. Szczególnie Ci którzy kupili kartę od kolegi gąsiorów za 17k. Przepracujemy to razem 

Opublikowano
Teraz, PiPoLiNiO napisał(a):

Szczerze? Ja w Ciebie wierzę. To forum potrzebowało lidera. Weź tu zrób porządki. Niech nam się żyje lepiej. 

To samo słyszę w pracy.

Opublikowano (edytowane)

Zadna praca nie hanbi...

Ja mam takiego w biurowcu - jezdzi sobie automatem jakims malym do czyszczenia posadzek po podziemiach i korytarzach...

zyc nie umierac :wariat:

Edytowane przez Zachy