Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, Totek napisał(a):

Co to za strona z takim zestawieniem kart??

Masz doslownie link do tej strony w poscie ktory zacytowales...

2 minuty temu, Mar_s napisał(a):

@Kadajo Nie rób nam tego, nie damy rady Ciebie zastąpić, 1600 postów w jednym temacie? Przecież trzeba jeść, spać, pracować...

Real-life-Puss-in-Boots-Feline-Goes-Vira

Ja to tak widzę już tylko :hihot:

• Haha 2
Opublikowano

Jak dla mnie... dlugofalowo bardzo dobrze, ze Nvidia wypuszcza takie slabe karty. AMD i Intel nadgonia w kilka lat i bedziemy miec realna konkurencje. Problem jest jeden... oni wszyscy ze soba wspolpracuja, wiec jestesmy zgubieni :P

Z innej beczki:

image.thumb.png.c21872edbfe48a37af0064a20d5b36f9.png

Rozumiem, ze recenzji 19go nie bedzie, bo zadna karta nie bedzie w cenie MSRP, a FE 5070ti ma nie byc :o 

Opublikowano (edytowane)
53 minuty temu, Kadajo napisał(a):

Mysiek czy ty wogole wiesz co to jest 1px ? :E

Masz mistrzu tutaj 13:00 minuta, właćz sobie z nieco ponad 2MLN px renderują 33MLN px :O o tym mówie. Tzn z 1px nowy DLSS 4.0 robi 16px takie jest przełożenie. 

Edytowane przez maxmaster027
Opublikowano
1 minutę temu, Faflucy napisał(a):

@dhyde00image.png.8972aeefacac4b8e84b8d741bdf68341.thumb.jpg.b58207b6297817945d2f3dbc0c18ae01.jpg No jak nie jest jak jest, 4090 jest lepsze od 5080.

No pewnie, że jest lepsze, przecież mówię. Zwłaszcza jeśli mam wydać 10 tys. za uzywana 4090 zamiast 6,5 tys. za nową 5080

• Upvote 1
Opublikowano
2 minuty temu, dhyde00 napisał(a):

No pewnie, że jest lepsze, przecież mówię. Zwłaszcza jeśli mam wydać 10 tys. za uzywana 4090 zamiast 6,5 tys. za nową 5080

Staram sie @Kadajo wytłumaczyć, że (Ty) jako posiadacz 5080 możesz(nie musisz, masz taka możliwosc) włączyc sobie w 4k DLSS performance i frame generation x4, co oznacza że twoja 5080 z 1px tworzy 16px. Jest to opcja dla Ciebie, która mozesz ale nie musisz uzywac, masz multum opcji mozesz uzyc x2, x3, x4 lub dlss balance albo quality, i całą inna mase ustawień z RT lub z teksturami, mozesz to zoptymalizowac np tak aby było dla Ciebie wygodne. Jeszcze nigdy w historii nie było tak duzej możliwosci wyboru ustawien, które mozesz zastosować wedle tego jak lubisz. 

• Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, Marcusfff napisał(a):

Kradzione 5080 

Moje ulubione 

Teraz, PiPoLiNiO napisał(a):

Weź im w końcu bany porozdawaj bo to nudne już jest. 5 doba i to samo pierdololo.

Podaj punkt regulaminu, który naruszam i za który należy mi się ban :red: