Umpero 979 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego 1 minutę temu, ODIN85 napisał(a): Gpu nie służy tylko do grania. Od zastosowań komercyjnych i profesjonalnych mają segment kart do takich zastosowań. 2
Lestat 84 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego 12 minut temu, sultan_kosmitow napisał(a): Doczytales ich regulamin? Pewnie nie, bo znajdziesz tam zapis ze sprzedaz jest w momencie wsystawienia faktury/wysylki. Do tego czasu jest rezerwacja lub cokolwiek innego co sobie wymysla. 90% handlu opiera sie na posredniczeniu a nie trzymaniu zapaso na magazynie ktore traca wartosc. Zobacz wzrost ceny 9800x3d vs 7800x3d. Koszty R&D, rezerwacji linii, itp Na szescie mediana klientow pewnie jest zadowolona. Ekstremalne jednostki zawsze dra jape najglosniej Sklep miał na stronie opis: Towar dostępny, natychmiastowa wysyłka. Towaru nie miał. Jest to oszukiwanie i trzeba być skończonym idiotą albo handlarzem aby takie coś popierać.
wrobel_krk 851 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego (edytowane) @NightdewPoluj na te co się pokażą w normalnych cenach. Różnia się taktowaniami i wyglądem i chyba trochę lepsze chodzenie ma soc/soc special edition. OC jak fabryczne generalnie można zyskać samemu, od dawna poza jakimś Galax HOF nikt nie binnuje chipów więc są te same w rożnych wersjach Masz 14 dni na zwrot jak będzie lipa;) Edytowane 20 Lutego przez wrobel_krk 1
MJRegul 495 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego (edytowane) Godzinę temu, areczek1987 napisał(a): WTF? Wiem, że tego typu rzeczy to promil ale właśnie to skreśliło u mnie nawet chęć myślenia o serii 5000. Myślałem, czy swojego nowiutkiego 4070TiS nie oddać i nie wziąć 10% szybszego 5070Ti bo cena by była podobna ale NIE. Do serii 6000 może mi przejdzie wkurzenie i o temacie zapomnę, ale takiego regresu to nie powinno być choćby nie wiem co się działo. Lista gier z 32 bitowym PhysX: 7554 Alice: Madness Returns Armageddon Riders Assassin’s Creed IV: Black Flag Batman: Arkham Asylum Batman: Arkham City Batman: Arkham Origins Blur Borderlands 2 Continent of the Ninth (C9) Crazy Machines 2 Cryostasis: Sleep of Reason Dark Void Darkest of Days Deep Black Depth Hunter Gas Guzzlers: Combat Carnage Hot Dance Party Hot Dance Party II Hydrophobia: Prophecy Jianxia 3 Mafia II Mars: War Logs Metro 2033 Metro: Last Light Mirror’s Edge Monster Madness: Battle for Suburbia MStar Passion Leads Army QQ Dance QQ Dance 2 Rise of the Triad Sacred 2: Fallen Angel Sacred 2: Ice & Blood Shattered Horizon Star Trek Star Trek DAC The Bureau: XCOM Declassified The Secret World Tom Clancy’s Ghost Recon Advanced Warfighter 2 Unreal Tournament 3 Warmonger: Operation Downtown Destruction Edytowane 20 Lutego przez MJRegul 2 3
Stjepan 2 379 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego 2 minuty temu, MJRegul napisał(a): Wiem, że tego typu rzeczy to promil ale właśnie to skreśliło u mnie nawet chęć myślenia o serii 5000. Myślałem, czy swojego nowiutkiego 4070TiS nie oddać i nie wziąć 10% szybszego 5070Ti bo cena by była podobna ale NIE. Do serii 6000 może mi przejdzie wkurzenie i o temacie zapomnę, ale takiego regresu to nie powinno być choćby nie wiem co się działo. Nie za tą cenę, widziałem film Liptona o 5070Ti, to jest masakra od 7 do 13% wydajniejsza od 4070Ti Super, a cena, ceny mogą dojść nawet do ponad 5000 zł za taki szajs. Chciał kurteczka fejkowe klatki to zobaczy fejkowe pieniędzy.
Totek 784 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego To już bardziej opłaca się kupić 3080/4070 12GB i mieć wszystko w pompie. Nie ma co się spinać, w kierunku Kurtasa i tyle. Nie dajcie sobie wcisnąć kitu 2 1
dawidoxx 976 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego (edytowane) 1 godzinę temu, PiPoLiNiO napisał(a): Ty widzę straszny kozak jesteś od 2 dni Na żywo też jesteś taki odważny czy tylko jak życiowa pipka przez forumek? Pisze to typ który nawet w nicku ma pipe... mówie po prostu jak jest praktycznie codziennie latasz do modów i raportujesz wszystko Tylko mnie nie bij przez internet błagam Godzinę temu, TonyMoSo napisał(a): Nie to żebym kogoś bronił ale... Z taką ilościa postów, spamu, płaczu itp. (NA JEDNYM TYLKO FORUM) bardzo wątpie w to czy Ty (i kilka innych osób tutaj) wiesz co to jest "życie" poza ekranem monitora. Kiedy nie wejdziesz on siędzi i skomle o tego astrala albo spamuje Edytowane 20 Lutego przez dawidoxx 2 2 2
MJRegul 495 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego @Stjepan 7 minut temu, Stjepan napisał(a): Nie za tą cenę, widziałem film Liptona o 5070Ti, to jest masakra od 7 do 13% wydajniejsza od 4070Ti Super, a cena, ceny mogą dojść nawet do ponad 5000 zł za taki szajs. Chciał kurteczka fejkowe klatki to zobaczy fejkowe pieniędzy. Ja myślałem o Asus Prime bo w testach nie jest źle jeśli chodzi o temp i głośność a i cena około 4500zł ale no NIE
AvengerGT 60 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego 12 minut temu, Stjepan napisał(a): Nie za tą cenę, widziałem film Liptona o 5070Ti, to jest masakra od 7 do 13% wydajniejsza od 4070Ti Super, a cena, ceny mogą dojść nawet do ponad 5000 zł za taki szajs. Chciał kurteczka fejkowe klatki to zobaczy fejkowe pieniędzy. Lipton nie zrobił średnich ze wszystkich gier. Serwisom które to pokazały wychodzi mniej więcej 14-15% nad 4070 ti super. Uważam, że lepie jest pisać, że karty są słabsze o 3-4% od 4080'ek. Łatwiej wyobrazić sobie wydajność. 1
dawidoxx 976 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego Godzinę temu, DżonyBi napisał(a): Dostawa wchodzi Pare min powisiało i sprzedane i jak tu ceny mają wrócić do tych "normalniejszych"
ShaDow_Pro 566 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego @MJRegulTeż o tym myślałem bo do jutro mogę swoją oddać, ale mam dobrą sztukę, a zmieniać na jakieś lipne chłodzenie tylko żeby mieć 5070Ti to nie ma sensu. A wersja które mi siadają wizualnie będę zapewne po 5k. 1
maras2574 891 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego Godzinę temu, Pawlos napisał(a): Jaka wycieczka ? Na jedną nockę ? Zwiedził tylko xkom w Bieszczadach i z powrotem musiał wracać. Ale dwa dni jeszcze focha miał i się nie pokazywał
dawidoxx 976 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego Godzinę temu, Marcusfff napisał(a): Dopytałem z ciekawości na jakiej podstawie został wyznaczony termin 25.02. Na podstawie informacji od dystrybutora. Także Xkom nie rozmawia już z producentem tylko z dystrybutorem. No i jeszcze zagadnąłem czemu innym został zaoferowany upominek a mnie nie Spokojnie pewnie xkom podchodzi do tego indywidualnie.. widzi posty tego na bank żal nim się go zrobiło i dostanie jakiegoś misia albo inna zabawkę 1
wrobel_krk 851 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego 13 minut temu, dawidoxx napisał(a): Pare min powisiało i sprzedane i jak tu ceny mają wrócić do tych "normalniejszych"
MJRegul 495 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego 11 minut temu, ShaDow_Pro napisał(a): @MJRegulTeż o tym myślałem bo do jutro mogę swoją oddać, ale mam dobrą sztukę, a zmieniać na jakieś lipne chłodzenie tylko żeby mieć 5070Ti to nie ma sensu. A wersja które mi siadają wizualnie będę zapewne po 5k. Wielkie umysły myślą podobnie 1
wrobel_krk 851 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego 12 minut temu, ShaDow_Pro napisał(a): Też o tym myślałem bo do jutro mogę swoją oddać Ja tam pomyślałem że nerkę chcesz oddać:) 1
dawidoxx 976 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego Teraz, wrobel_krk napisał(a): Wiadomo, tylko zastanawiam się czy nawet jeśli sklepy będą teraz otrzymywać dostawy to nie będą ich chomikować aby sztucznie zaniżać dostępność i sprzedawać po 20k zamiast 12 1
maras2574 891 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego (edytowane) @dawidoxx Wtedy Omerta wszystkich sklepów w Polsce musiałaby obowiązywać. Nie do przejścia TEGO chyba jeszcze tutaj nie było Edytowane 20 Lutego przez maras2574
DżonyBi 1 973 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego (edytowane) 5070Ti to poziom ~4080 Edytowane 20 Lutego przez DżonyBi 1
ShaDow_Pro 566 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego 5 minut temu, wrobel_krk napisał(a): Ja tam pomyślałem że nerkę chcesz oddać:) Na szczęście nie, chodziło mi o kartę
dawidoxx 976 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego (edytowane) 4 minuty temu, maras2574 napisał(a): @dawidoxx Wtedy Omerta wszystkich sklepów w Polsce musiałaby obowiązywać. Nie do przejścia To ja wiem z czasem się to unormuje i nie będzie można tak walić w bambuko, ale bardziej chodziło mi o te pierwsze dostawy przez jakiś czas Teraz, Radio Tirana napisał(a): 7900 XTX jest wciąż dostępne poniżej 4000 zł i ma 24 GB. Czemu się nie skusisz? Ostatnio widziałem na peperze oferte za bodajże 2900-3300 Edytowane 20 Lutego przez dawidoxx
galakty 3 341 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego 1 minutę temu, DżonyBi napisał(a): 5070Ti to poziom ~4080 Nieśmieszny żart, chyba że ktoś ma poniżej serii 4000 to spoko, wydajność OK i 16GB VRAM do 1440p styka. Ale tak jak dla mnie przy 4070Ti to sens wymiany żaden. 5080 ma 16GB więc też lipa (dla mnie ten segment już 20/24GB powinien mieć). 3
Radio Tirana 1 052 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego Teraz, galakty napisał(a): 5080 ma 16GB więc też lipa (dla mnie ten segment już 20/24GB powinien mieć). 7900 XTX jest wciąż dostępne poniżej 4000 zł i ma 24 GB. Czemu się nie skusisz? 1
deathrabit 74 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego (edytowane) Są plotki że będą problemy z dostępnością RTX 5060 jak i RTX 5070 przez co nawet grozi im opóźnienie z powodu problemów z projektem rdzenia. 4x większe ceny za GDDR7 i problem z ich dostępniścią w porównaniu do GDDR6 są też pewnie dodatkowym powodem więc Nvidia czeka jak spadną ceny. Przykładowo 16GDDR6 ~ $40 vs 16GDDR7 ~ $160 https://videocardz.com/newz/nvidia-geforce-rtx-5070-and-rtx-5060-mass-production-faces-delays Edytowane 20 Lutego przez deathrabit 1
cervandes 67 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego Hahahahahaha! Na Aoruska 5080 się zapina dodatkowy wentylator Padłem! https://www.facebook.com/reel/608127798648838 9
Rekomendowane odpowiedzi