Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
54 minuty temu, Johnny Tomala napisał(a):

Ja czekam na cenę MSRP.

@muszkarejestrowałeś kartę by dodatkowy rok gwarancji otrzymać?

Nawet o tym nie wiedziałem, dzięki za info, dziś zarejestruję!

Opublikowano

Dzisiaj po raz pierwszy używałem NVIDIA Broadcast na callu w pracy... niby fajny bajer, ale nie polecam.

Po pierwsze, komputer w ogole mi się zawiesił przy ustawieniach UV, a po drugie, przy ustawieniach fabrycznych zużycie GPU poleciało w kosmos i przez cały czas pokazywało okolo 450W. Call był naprawdę gorący. :E

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Kadajo napisał(a):

Ale przecież on już kupił i zapłacił. To nie jest złożenie zamówienia.

To Xszit nie wywiązał się w tej chwili z umowy i nie dostarczył urządzenia w terminie który określił.

Na fakturze będzie data zakupu a nie data wysłania.

No widać że pojęcia nie masz kiedy i z jaką datą x-kom wystawia i wysyła faktury... 

Edytowane przez TonyMoSo
Opublikowano
2 minuty temu, Tester Wrażeń napisał(a):

o

Samobójstwo? To chyba o mnie po porażce z foundersem

Daj spokój kolego, founders to szrot. Pomimo najniższej ceny warto dołożyć nawet te 15-20% i kupić lepszy sprzęt zamiast tego paździerza :D Jeszcze trochę i kart będzie coraz więcej więc znajdziesz coś porządnego dla siebie.

Na dzień dzisiejszy wrzucają sporo kart w zestawy i całkiem sprawnie złomują przy okazji cały ten odpad którego ludzie nie chcą kupować osobno. Od wczorajszego popołudnia w jednym z obserwowanych sklepów zeszło ponad 30 zestawów z 5090 lol.

W tym wszystkie szroty z 14900KF i 32GB DDR5 6000 CL36 haha

Opublikowano
1 minutę temu, PiPoLiNiO napisał(a):

KC

Art.  577.  [Gwarancja]
§  4.  Jeżeli nie zastrzeżono innego terminu, termin gwarancji wynosi dwa lata licząc od dnia, kiedy rzecz została kupującemu wydana.

Zgadza sie - Gwarancja czy 14-dniowy okres na zwrot liczy się od daty dostarczenia towaru

• Upvote 1
Opublikowano

Życzę wam naprawdę, żebyście coś ugrali, bo to z dobrem dla wszystkich. Ale póki co to wy jesteście poszkodowanymi z niewiadomą. Może nie wypada, ale pasuje ucz się na błędach, ale cudzych.

Opublikowano
1 minutę temu, Fenrir_14 napisał(a):

Daj spokój kolego, founders to szrot. Pomimo najniższej ceny warto dołożyć nawet te 15-20% i kupić lepszy sprzęt zamiast tego paździerza :D Jeszcze trochę i kart będzie coraz więcej więc znajdziesz coś porządnego dla siebie.

Na dzień dzisiejszy wrzucają sporo kart w zestawy i całkiem sprawnie złomują przy okazji cały ten odpad którego ludzie nie chcą kupować osobno. Od wczorajszego popołudnia w jednym z obserwowanych sklepów zeszło ponad 30 zestawów z 5090 lol.

W tym wszystkie szroty z 14900KF i 32GB DDR5 6000 CL36 haha

To żarcik był, ale mimo wszystko przytuliłbym, żeby mieć spokój już

Opublikowano

Klient zawarł umowę i ma prawo oczekiwać jej realizacji na warunkach, które zaakceptował w momencie zakupu. @x-kom sprzedał produkt, którego nie miał na stanie, co więcej nie miał tez pewnosci co do dostawy od producenta. Nie ma kontaktu z dystrybutorem, bo nie wiedzą czy karty do nich zostaly wyslane i w jakiej ilości. Od miesiąca jesteśmy wodzeni za nos i każdy kolejny termin jest splunięciem w twarz konsumenta. 

X-kom ma już przeszłość z UOKiK, w tym przypadku również może nałożyć na nich karę pieniężna.

• Upvote 1
Opublikowano
8 minut temu, TonyMoSo napisał(a):

No widać że pojęcia nie masz kiedy i z jaką datą x-kom wystawia i wysyła faktury... 

Ok sprawdziłem swoje faktury Xkom i faktycznie jedna nie pokrywa się z datą sprzedaży.

Sprzęt został wysłany dopiero następnego dnia i taka data jest na fakturze.

Opublikowano
17 minut temu, Fenrir_14 napisał(a):

Po UV będzie ok ;)

Opublikowano
5 minut temu, tobem90 napisał(a):

Klient zawarł umowę i ma prawo oczekiwać jej realizacji na warunkach, które zaakceptował w momencie zakupu. @x-kom sprzedał produkt, którego nie miał na stanie, co więcej nie miał tez pewnosci co do dostawy od producenta. Nie ma kontaktu z dystrybutorem, bo nie wiedzą czy karty do nich zostaly wyslane i w jakiej ilości. Od miesiąca jesteśmy wodzeni za nos i każdy kolejny termin jest splunięciem w twarz konsumenta. 

X-kom ma już przeszłość z UOKiK, w tym przypadku również może nałożyć na nich karę pieniężna.

Liczę na 10 mld USD dla kurteczki i 1 mld zł dla X-Cumu. :D  

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Kadajo napisał(a):

No ok. Jak jesteście tego pewni to spoko. Ja nigdy na fakturze nie widziałem daty wysłania i daty sprzedaży innej niż data zakupu. Ale zazwyczaj towar jest wysyłany do 48H a nie 2 miesięcy.

na proformie data jest aktualizowana codziennie z tego co patrzylem jakis czas temu...

zaraz na to zerkne.

image.png.6b0438181dce0370451a31d93ed902dd.png

Edytowane przez Zachy
  • Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, Kadajo napisał(a):

Ok sprawdziłem swoje faktury Xkom i faktycznie jedna nie pokrywa się z datą sprzedaży.

Sprzęt został wysłany dopiero następnego dnia i taka data jest na fakturze.

Faktury są wystawiane i wysłane na adres email w dniu w którym paczka wychodzi z magazynu, żadnego znaczenia nie ma dzień złożenia zamówienia tylko dzień wydania towaru ze sklepu. 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Zachy napisał(a):

na proformie data jest aktualizowana codziennie z tego co patrzylem jakis czas temu...

zaraz na to zerkne.

Proforma to nie jest dowód zakupu. Fakture dostajesz jak paczka wychodzi z magazynu z datą wyjścia z magazynu.

Edytowane przez TonyMoSo
Opublikowano
7 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Ja jak ja, ale jak ktoś sprzedał 4090 i kupił Astrala w X-kom, to poziom wkurwu musi być ekstremalny...

Miałem 3080Ti w dzień zakupu oddałem go mojemu bratankowi i złożyłem mu PC z myślą, że na drugi dzień, ewentualnie po weekendzie będę już mieć 5090. Więc jestem teraz miesiąc bez karty. Nie zabiorę przecież młodemu prezentu...

Opublikowano
11 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Ja jak ja, ale jak ktoś sprzedał 4090 i kupił Astrala w X-kom, to poziom wkurwu musi być ekstremalny...

Niekoniecznie. Mozna czekac tak jak ja to robie :wariat:

Beda mieli karty w koncu to je wysla.

Moge tylko raz na jakis czas (raz w tygodniu) do nich napisac jak postep w sprawie...

i tak robie :piwko:

Chyba ze ktos tu jakies fake rzuca, ze juz ma sms o odbiorze itp, to od razu atak ;D

2 minuty temu, TonyMoSo napisał(a):

Proforma to nie jest dowód zakupu. 

Jak CI proforme zaktualizuja odnosnie daty sprzedazy to i fakture koncowa tez.

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, tobem90 napisał(a):

Walcz rycerzu, walcz...

Ja, jak pewnie mniejszosc tutaj, pamietamy jeszcze czasy jak po wszystko stalo sie w kolejkach, a predzej w zapisach.

- na tv

- na pralke

- na lodowke

nawet po paipier toaletowy czy kawe byly kilkudniowe kolejki.

takze czekania niektorzy nauczyli sie za dzieciaka juz...

Edytowane przez Zachy
Opublikowano
Teraz, Zachy napisał(a):

Jak CI proforme zaktualizuja odnosnie daty sprzedazy to i fakture koncowa tez.

Przeczytaj moje poprzednie posty, nie odpowiadaj na głupiego bo głupio wychodzi. 

Opublikowano

Jeśli chodzi o gwarancję foundersow to Nvidia wypina się przy odsprzedaży na nowo użytkownika.

OGRANICZENIA GWARANCJI

Niniejsza gwarancja ma zastosowanie wyłącznie w przypadku zakupu objętego gwarancją produktu u sprzedawcy detalicznego, w ramach zamówienia złożonego drogą elektroniczną lub w sklepie internetowym; niniejsza gwarancja nie obowiązuje w przypadku nabycia używanego produktu objętego gwarancją.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, tobem90 napisał(a):

UOkik nie zajmuję się takimi pierdołami. Może pomóc w skonstruowaniu pisemka do sklepu jak ktoś czuję się urażony. Reszta to pozwy cywilne.

Nawet jak było tysiące oczekujących na GPU i to miesiącami za czasów Ampere to nic z tym UOKik nie zrobił, bo to była kropla w morzu dla całokształtu.

A tutaj mamy ledwie 10 sztuk Astrali na 40 milionowy kraj i jeden z największych sklepów sprzedający miliony produktów rocznie :E

Sklep nie ma ich na stanie. Klient ma wybór  można anulować, albo można czekać. Tyle.

Edytowane przez lukadd
Opublikowano
1 minutę temu, Kadajo napisał(a):

Jeśli chodzi o gwarancję foundersow to Nvidia wypina się przy odsprzedaży na nowo użytkownika.

OGRANICZENIA GWARANCJI

Niniejsza gwarancja ma zastosowanie wyłącznie w przypadku zakupu objętego gwarancją produktu u sprzedawcy detalicznego, w ramach zamówienia złożonego drogą elektroniczną lub w sklepie internetowym; niniejsza gwarancja nie obowiązuje w przypadku nabycia używanego produktu objętego gwarancją.

Bo relacja z Foundersem ma być trwała i poważna, a nie, że zostawisz go dla jakiegoś Astrala jak dojdzie z X-CUM'a

• Haha 4