Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, sszymon93 napisał(a):

brane było na allegro ale i tak mam prawo na zwrot , jak tak będzie trzeba poszukać cos z serii 4000 jak nie zostanę przy swoim gtx 1070 tyle lat służył i działa 

jeśli kupiłeś w dobrej cenie to zgłaszaj reklamacje i niech wymienią na nowy egzemplarz 

• Haha 1
Opublikowano
Teraz, PiPoLiNiO napisał(a):

@sszymon93 Sprawdź jeszcze inny kabel DP czy tam HDMI, w zależności co używasz. Bo wnioskuję że ten ma milion lat :)

no moze ma 6 lat :D  zaraz zobaczę czy cos pomoże , procek chyba nie ma nic do tego bo siedzi i7 10700k ,nowy zasilacz wsadziłem od razu 850 

Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, sszymon93 napisał(a):

przy odpaleniu wyskakują pojedyncze kreski kolorowe

Mój 5070Ti w pierwszych dniach miał podobnie :) jakieś kropeczki przy odpalaniu itd. i zeby tylko to....
1. PO PRIMO. Wyciag karte, przedmuchaj slot i osadz ją ponownie w gniezdzie zwracajac uwage aby byla prosto i zeby z tylu bylo dosc miejsca na przewod Display port (Tez mam karte MSI i to zlacze jest tak na styk ze metalowa ramka obudowy potrafi blokowac pelny docisk przewodu/ Sprawdz inny przewod display port
2. Uninstal wszelkich sterownikow kart graficznych przez DDU (koniecznie w trybie awaryjnym oraz z zaznaczona opcja aby windows nie pobieral sterownikow) 
3. Instalacja sterownikow nvdia. Ogólnie są zdupczone, ale jak zrobilem wszystko na czysto na razie jest pikobelo. (maja byc nowe niedlugo)
4. aktualizacja sterownikow chipset

5. BRON BOZE NIE ODPALAJ STEROWANIA i MONITOROWANIA NAPIECIA W MSI AFTERBURNER (Cos jest skopane w programie i karta wariuje)

Edytowane przez Nex1M
Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, sszymon93 napisał(a):

brane było na allegro ale i tak mam prawo na zwrot , jak tak będzie trzeba poszukać cos z serii 4000 jak nie zostanę przy swoim gtx 1070 tyle lat służył i działa 

w biosie zmien obsluge pci-e z 5.0 na 4.0 dla slotu z grafika i tez to sprawdz.

a juz widze ze masz stara platforme to pci-e 5.0 nie ma :D

Edytowane przez Zachy
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Zachy napisał(a):

Moja B650 tez nie ma, ale w CPU-Z, GPU-Z, HW-INFO pokazuje ze mam. Swiezo aktualizowalem GPU-Z i HW-INFO. W Bios mam tylko GEN4
B6982345-6E08-4F12-AB3B-5ED1ADC4DF35.thumb.png.8f95f961f6cb9028c76edad94b5d1474.png

Edytowane przez Nex1M
Opublikowano
21 minut temu, Zachy napisał(a):

u mnie jest 3.0 tylko 

Opublikowano
1 godzinę temu, sszymon93 napisał(a):

Witam mam problem z karta graficzna wyskakuje mi paski na ekranie kolorowe w Karta MSI GeForce RTX 5070 TI Gaming Trio OC Plus 16GB ,wczoraj tego nie miałem własnie dzis zaczełą mi cos przy grze takie cos robic nie zawsze ale jak wyskoczy jedynie reset kompa pomoze i jest normalnie ale przy odpaleniu wyskakują pojedyncze kreski kolorowe ale obraz jest normlany później, Prosze o pomoc jak moge to naprawic czy karta idzie na gwarancje ?

W życiu nie miałem takich artefaktów gdy padał kabel, raczej gdy zdechły mi pamięci w GPU, jeśli zmiana sterowników, zmiana kabla albo w ogóle przeinstalowanie systemu nie pomoże to ja bym zwracał. 

Opublikowano
3 minuty temu, MJRegul napisał(a):

W życiu nie miałem takich artefaktów gdy padał kabel, raczej gdy zdechły mi pamięci w GPU, jeśli zmiana sterowników, zmiana kabla albo w ogóle przeinstalowanie systemu nie pomoże to ja bym zwracał. 

zainstalowanie od nowa sterownikow pomogło narazie działą zobacze jak na dlugo , moze wina sterownikow jak widac 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
48 minut temu, sszymon93 napisał(a):

zainstalowanie od nowa sterownikow pomogło narazie działą zobacze jak na dlugo , moze wina sterownikow jak widac 

Nowe sterowniki to tragedia. Więc każdy kto ma jakiś problem z nową kartą niech zacznie od użycia programu DDU do odinstalowania starych sterowników, a dopiero pozniej instaluje nowe.
W tym tygodniu ma byc jakis nowy sterownik do nvdia naprawiajacy miedzy innymi black screeny, prewencyjnie zalecam DDU bo nie wiadomo co tam naklikali znowu
https://videocardz.com/newz/nvidia-confirms-fix-for-geforce-rtx-black-screen-issues-vbios-and-new-driver-coming-this-week

Edytowane przez Nex1M
Opublikowano
5 godzin temu, sszymon93 napisał(a):
6 godzin temu, Zachy napisał(a):

u mnie jest 3.0 tylko 

To moze byc problemem...