Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, PiPoLiNiO napisał(a):

Ty nie wiesz co to głośne cewki 😁😁😁😁

No wlasnie nie, bo nigdy ich nie slyszalem IRL, dowiedzialem sie o tym z neta xd A kurde karta z najwyzszej polki i takim cholerstwem sie przejmowac, slabe :/

Jeszcze wyslal z neta filmik, ze identycznie u niego slychac jak tu: 

• Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Moja wyslana wczoraj:

image.png.ad4ac801828aaa5b1d98a46d60c87ecf.png

dotrze dzisiaj, bo oni jak nadaja w nocy, to na rano powinna dotrzec.

i jak jest nadana w czwartek to w piatek powinna byc

weekendowa to tylko chodzi o to, ze jak nadana w piatek to na sobote/niedziele dotrze.

• Like 1
Opublikowano

Tak czesto jak maja problem z dostarczeniem na piatek, a paczka byla nadana w czwartek to w sobote trafia do paczkomatu.

tak mialem jak zamawialem 9800x3d z x-komu.

nadana czwartek

piatek nie przyszla

w sobote po 15 wrzucona do paczkomatu

Opublikowano

Wjechal TUF 5090 w koncu. Jezu ale to jest bydle wielkie i ciezkie. Wieksze i ciezsze niz poprzedni Gainward 4090. Mialem rozkmine czy brac MSI Trio czy TUFa. Mam nadzieje ze sobrze wybralem :) 

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
12 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

@Zachy Może i wysłali, ale moja nie jest weekendowa jak Twoja, i na tą chwilę o 1 w nocy była w centrum logistycznym i słuch o niej zaginął. Więc to kiedyś może nastąpić w poniedziałek, bo o 9 rano to już powinna być w doręczeniu :)

to ten gratis od x-kom ;)

1 minutę temu, Radio Tirana napisał(a):

Jak nie mieszkasz w dużym mieście to bez dopłacenia za paczkę w weekend kurier InPostu nigdzie się nie ruszy. 

W takim razie Sieradz jest duży, bo zdarza się to u mnie bardzo często (bez opcji paczka w weekend) ;)

5 minut temu, Zachy napisał(a):

Tak czesto jak maja problem z dostarczeniem na piatek, a paczka byla nadana w czwartek to w sobote trafia do paczkomatu.

I czegoś takiego również doświadczyłem. Chociaż nie jest to 100% regułą.

Opublikowano
15 godzin temu, Kłaczkov napisał(a):

widze ze popyt juz powoli hamuje. skoro 5070TI wisi za 1.05-1.1k euro i jeszcze sie nie wyprzedal :D

Afera ROP-owa również miała na to wpływ :E.

3 minuty temu, Radio Tirana napisał(a):

Jak nie mieszkasz w dużym mieście to bez dopłacenia za paczkę w weekend kurier InPostu nigdzie się nie ruszy. 

Na wiochach także ci z InPostu jeżdżą w soboty, nie raz miałem paczkę do odbioru właśnie w sobotę, zamiast dopiero w poniedziałek.

Opublikowano
7 minut temu, Spl97 napisał(a):

Na wiochach także ci z InPostu jeżdżą w soboty, nie raz miałem paczkę do odbioru właśnie w sobotę, zamiast dopiero w poniedziałek

Ja piszę tylko ze swojego doświadczenia. W mnie w powiatowym (26 tys. mieszkańców) jak nie dopłacę za paczkę w weekend to nigdy jej w sobotę nie dostanę. 

Opublikowano

Z sobotami to zależy, raz dostarczają raz nie. To nie tak, że we wszystkie soboty dostarczają, w styczniu nie dostarczyli w soboty, ale przed świętami w grudniu to co sobotę była paka. Średnio u mnie wychodzi co druga sobota pracująca w inposcie. 

Opublikowano (edytowane)

U mnie nie raz paczka przeleżała do poniedziałku, jak allegro nie ma napisu dostawa w sobotę, albo sklep i nie dopłacę, to będzie leżeć, samo z siebie nigdy nie miałem paczki w sobotę w paczkomacie, mieszkam w małym mieście, a o kurierze nie wspomnę.

edit

Przykład, jak w końcu @x-kom wyśle moją płytę główną na którą czekam od poniedziałku bez dopisku dostawa w sobotę, to jej nie będzie w sobotę w paczkomacie. Po prostu będzie leżeć przez weekend na magazynie.

Edytowane przez Reddzik
  • Upvote 1
Opublikowano

Jak zamawiam paczki do miasta rodzinnego, ponizej 50k mieszkancow odrobine,

to paczki przywoza i rozwoza/odbieraja nawet kilka razy dziennie

mam z okna widok na paczkomat inpostu

sa przynajmniej 3-4 razy dziennie przy nim :)

z odbieraniem paczek nieweekendowych w weekend tez nie ma tam problemu

w Gdansku tym bardziej u mnie.