Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Zazwyczaj paczka jest w jednym centrum po wysłaniu i wtedy leci d9 centrum z którego jest wydawana kurierowi :) A tam masz 2 centra w 2 godziny niecałe. Gdzie Zachy jest z Gdańska, ja 130km przed nim, i on miał tak jak napisałem że zwykle jest :)

No to nie wiem. Rozmyślił się i zawrócił.

Opublikowano (edytowane)

Na razie z polskich sklepów tylko Sferis i Komputronik odrobinę skorygowały w ostatnich dniach ceny jeśli chodzi o 5090.

Były Astrale za 15189zł,  TUF OC za 14290zł, Ventus OC za 12999zł i jakieś pojedyncze rzuty Trio za 12 tys. na Amazon.

I to tyle, co wcale nie znaczy, że to dobre ceny, bo dobre nie są :)

Reszta sklepów dalej twardo po 17-18 tys.

Edytowane przez ffallen
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Zazwyczaj paczka jest w jednym centrum po wysłaniu i wtedy leci do centrum z którego jest wydawana kurierowi

Zawiodłem się, liczyłem na live status, gdzie jest paczka w sygnaturce... :D 

Spoiler

PS. Fajnie, że już do Ciebie jedzie

Edytowane przez krukkpl
Opublikowano (edytowane)

I ja się zgłaszam z kartą.

20250228_140829.jpg.80cfea26f53e5cdc2fd0b9a20b4363b7.jpg

Czekolada spoko pomysł, żartobliwy i z dystansem. Czy adekwatny do wartości zamówienia i czasu oczekiwania? Nie wiem, ale spóźnienie mnie nie boli tak bardzo, bo i tak czekam na blok. Trzeba też zauważyć, że obniżyli cenę a inne sklepy po prostu anulowały zamówienia nie dając nic. Koniec końców otrzymaliśmy karty w cenie, która nie jest w tym momencie do osiągnięcia na rynku. Nie usprawiedliwia to jednak Xkom, że sprzedaje rzeczy, których nie ma, zwłaszcza w specyficznym momencie, którym stały się premiery kart graficznych. Ocena tego jest jednoznaczna i do tego wszystkiego nie powinno dojść. Mam nadzieję, że faktycznie wyciągną wnioski.

20250228_124528.thumb.jpg.589e6a5ea6d3d651f996f6ab7014d85e.jpg20250228_132905.thumb.jpg.03ecd50ef169f2b0b16a7e7bd4b6d81c.jpg

No i oczywiście chciałbym publicznie bardzo podziękować koledze @baster, który w dniu premiery odstąpił mi zamówieni nie chcąc absolutnie nic w zamian. Jest dobrym kolegą i uczciwym człowiekiem. Dzięki niemu mam tę kartę tak szybko i bez dodatkowego polowania i trudów. Serdeczne dzięki!

Edytowane przez Marcusfff
  • Like 14
  • Upvote 6
Opublikowano

Ej tego żółwia z przeprosinami nie wrzucaliście wcześniej - myślałem, że sama czekolada przyszła. Skoro wrzucili też przeprosiny/kartkę to zmienia postać rzeczy i trzeba im zwrócić honor bo wybrnęli i zachowali twarz :)

Spoiler

żartowałem :D

• Upvote 3
Opublikowano

no kupili to się cieszą, jakbym zapłacił, miesiąc czekał i dostał żółwia w czekoladzie to też bym się cieszył. No ale że sam nie kupiłem, nie zapłaciłem to pozostała mi tylko milka w sklepie :( 

Opublikowano
19 minut temu, Voodoo2 napisał(a):

graty, ale czemu astral, skoro planujesz go wodować? 

Przede wszystkim, bo nie było wyboru. Dwa, że są czujniki na pinach.

12 minut temu, ffallen napisał(a):

wrzucili też przeprosiny/kartkę

Jest jeszcze rewers:

20250228_145228.thumb.jpg.a83e139cc6c6775edb97a898ddf9ba76.jpg

• Like 2
  • Upvote 4
Opublikowano
Teraz, Zachy napisał(a):

Zolwia nie dostalem.

Ale juz zostal wyslany osobna przesylka 

bez zolwia i karteczki z przeprosinami to nie jest to samo!

Nie dojdzie przed weekendem, chyba, że @x-kom się postarał :hihot::boink:

Opublikowano
31 minut temu, Marcusfff napisał(a):

I ja się zgłaszam z kartą.

Czekolada spoko pomysł, żartobliwy i z dystansem. Czy adekwatny do wartości zamówienia i czasu oczekiwania? Nie wiem, ale spóźnienie mnie nie boli tak bardzo, bo i tak czekam na blok. Trzeba też zauważyć, że obniżyli cenę a inne sklepy po prostu anulowały zamówienia nie dając nic. Koniec końców otrzymaliśmy karty w cenie, która nie jest w tym momencie do osiągnięcia na rynku. Nie usprawiedliwia to jednak Xkom, że sprzedaje rzeczy, których nie ma, zwłaszcza w specyficznym momencie, którym stały się premiery kart graficznych. Ocena tego jest jednoznaczna i do tego wszystkiego nie powinno dojść. Mam nadzieję, że faktycznie wyciągną wnioski.

No i oczywiście chciałbym publicznie bardzo podziękować koledze @baster, który w dniu premiery odstąpił mi zamówieni nie chcąc absolutnie nic w zamian. Jest dobrym kolegą i uczciwym człowiekiem. Dzięki niemu mam tę kartę tak szybko i bez dodatkowego polowania i trudów. Serdeczne dzięki!

Uważam, że taki prezent były bardziej na miejscu bo jakby nie patrzeć zawiera zwyczajnie więcej czekolady.

czekolada1.png

• Haha 9
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, ket_rab napisał(a):

@lysyn pierw zacznij o jakim GPU post :)

Inno3D x3 5090. Karta działa ok itp ale w spoczynku ją z deka słychać i mnie to delikatnie wkurza.

Temp w windows to ok. 28-30 stopni.

Wentylatory w idle mają po 1200 obrotów i nie mam pojęcia jak to zmienić żeby było mniej.

Edytowane przez lysyn