Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
20 minut temu, tomi182 napisał(a):

przedstawicielami gen Z. 

Dla mnie szufladkowanie ludzi w jakiś pseudo generacjach i dorabianie stereotypów typu 'zakolak w średnim wieku z audio voodoo i nadmiarem pieniędzy' jest gorsze od chłodzenia w ventusach, czyli metr mułu. Dlatego oficjalnie umieszczam was w generacji G, czyli gówno prawda.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Smalec napisał(a):

Dla mnie szufladkowanie ludzi w jakiś pseudo generacjach i dorabianie stereotypów typu 'zakolak w średnim wieku z audio voodoo i nadmiarem pieniędzy' jest gorsze od chłodzenia w ventusach, czyli metr mułu. Dlatego oficjalnie umieszczam was w generacji G, czyli gówno prawda.

gdybyś przeczytał post, który cytuję, to byś wiedział że to nie ja zacząłem. w jakiejkolwiek generacji byś nie był, dorosły chłop czuje się lepiej, gdy dowali innemu człowiekowi, że kupił ventusa, który ma chłodzenie na poziomie metra mułu.. naprawdę wypada się nad sobą zastanowić, bo kopanie ludzi, żeby się dowartościować jest naprawdę słabe, a z tego co słyszałem, owiane sławą Astrale też mają swoje przypadłości

Edytowane przez tomi182
Opublikowano
2 minuty temu, ffallen napisał(a):

To już by było apogeum pecha - generalnie wszystko co mogłoby się nie udać miałby odhaczone :kwasny:

Apogeum to by było jakby się jeszcze stopiły przewody w czasie testowania T_T

Apocalypsa

• Haha 1
Opublikowano
36 minut temu, lysyn napisał(a):

Ja chcę żeby w windows karta była cicha jak siedzę i sobie posty na forum czytam. Beż żadnych uv, ustawiania krzywych itp. W czasie gry i tak mam włączone głośniki. 

Do czytania postów na forum nie jest potrzebna 5090, która wciąga 700W. Tutaj bym celował w jakąś integrę :hihot:

Opublikowano
7 minut temu, dante2kx napisał(a):

MSI 5070ti Trio mimo gabarytów bardziej zbliżonych do Ventusa a cenowo do Vanguarda.

Ustaw proszę na czujnikach żeby wyłapały maksymalne wartości. Na tym zrzucie masz odczyt tylko z tej konkretnej chwili.

Opublikowano
Teraz, PiPoLiNiO napisał(a):

Bez urazy, ale Ty nie masz pojęcia co to są piszczące cewki. 

Nwm gość opowiada, że miał nieliczoną ilość kart w swoich łapach, zajmuję się grafiką zawodowo i też kolegom ogarniał 90tki i mówi, że Astral najgorzej wypadł jeśli chodzi o kulturę pracy. Nie ma powodu, żeby mnie oszukiwać i w sumie mu wierze, że jeszcze gorzej niż na filmiku to słychać :D Masz rację, nie mam pojęcia - ale co z tego jeśli nawet były modele z gorszymi cewkami? To jest top topów a ma brzmieć jak maszynka do borowania zębów? Przecież to jest żenujące :D

Opublikowano
3 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Bez urazy, ale Ty nie masz pojęcia co to są piszczące cewki. 

Kolega za bardzo nie umie nagrać, ja słyszę tutaj tylko wentylatory :E

Niech ktoś mu podpowie ze może na chwile je zatrzymać i wtedy będzie lepiej słychać cewki.

A może on myśli ze dziwek tych wentylatorów to cewki właśnie :E

• Haha 1
Opublikowano
Teraz, Kadajo napisał(a):

Niech ktos mu podpopie ze moze na chwile je zatrzymac i wtedy bedzie lepiej slychac cewki.

A moze on myslize dziwek tych wentyalorw to cewki walsnie :E

To Ty tego piszczenia obrzydliwego nie słyszysz? :O

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)

Tylko, że taki pisk wysoki to pewnie się niesie strasznie, nie widzę powodu czemu losowy typ z neta miałby mi od paru dni kłamać na PW na discordzie

2 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a):

@Tester Wrażeń Jak siedzisz 50 cm od obudowy i pisk wrzyna Ci się w mózg, to wtedy masz piszczące cewki. A takie coś to ma większość sprzętów elektronicznych. 

No on pare razy mi pisal "zareczam, ze filmik tego nie oddaje, nie da sie wysiedziec normalnie pracujac" - co nie znaczy, ze nie zdazaly sie znacznie gorsze przypadki kiedys, ale kurde, top topów a tu takie coś

Edytowane przez Tester Wrażeń
Opublikowano

A, czyli nie czytałem przez weekend i temat z missing ROPs przerodził się w ile dB ma Twój blackwell ? :D 

Ktoś tam narzeka na Ventusy wyżej - fakt, w wersjach dwuwentylatorowych do słabszych kart te bloczki to padło. Zero miedzi, zero kontaktu bezpośredniego. Natomiast od czwartku mam u siebie ventusa 3x 3080ti, który notorycznie ciągnie po 300W z gniazdka, i po odpowiednim uV da się tym chłodzeniem poprawnie chłodzić kartę. Wiadomo, bez szału bo *tylko* 69C/80C/84C (core,hs,ram) - ale z drugiej strony zablokowałem mu maks obroty na 60%, bo jest wtedy relatywnie cichy. 

Nie piszcie więc, że dwie generacje nowsze chłodzenie w energetycznie lepszej karcie nie będzie skuteczniejsze :] 

Opublikowano
5 minut temu, Tester Wrażeń napisał(a):

To Ty tego piszczenia obrzydliwego nie słyszysz? :O

Słysze i to jest normalne ze cewki słychać z 2mm, wyłącz te wyjące wentylatory i wtedy spróbuj coś nagrywać.

A najlepiej nagrać z pozycji z której się siedzi bo to z niej maja przeszkadzać cewki a nie jak włożysz głowę do obudowy.

Opublikowano
1 minutę temu, Tester Wrażeń napisał(a):

Tylko nagrywanie telefonem z pozycji siedzenia normalnego raczej nie odda tego, co slyszy ucho 

No wiec właśnie jaki jest sens nagrywać takie filmiki.

Ale jest na YT parę przykładów które wyraźnie były nagrywane smartfonem i cewki faktycznie słychać z daleka. Czyli na żywo musi być ogień.

Opublikowano

Mi jak rozpadło się łożysko w D5 i nagrałem to nie było też nic słychać, a w realu myślałem że mnie rozpi*, dźwięk wyższy od tego z cewek, chociaż cichszy.  Nie nagrają i nie odtworzą się pewne rzeczy. 

Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, Tester Wrażeń napisał(a):

Astral 10%-20% obciążenia w syntetyku od kolegi z DC - dramatu ciąg dalszy :D

Cewki nie jest tak łatwo nagrać dobrze tanim mikrofonem, aby oddać jak to w realu napierdziela. Na tym filmiku te jeszcze grają w częstotliwościach, które przez niektórych mogą być mniej słyszalne.

Ale mimo, że tam wentyle są głośnio to wyraźnie słychać jak cewki grając zmieniają tony i się wybijają na pierwszy plan poza wentyle.

Ogólnie, w realu będzie wielokrotnie gorzej niż na tym nagraniu. Więc jeśli gościo mówi, że to przeszkadza to na 99% tak jest. Szczególnie, że cewki zmieniają tony to jest najgorsze.

Edytowane przez lukadd
Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, Kadajo napisał(a):

Niech ktoś mu podpowie ze może na chwile je zatrzymać i wtedy będzie lepiej słychać cewki.

CO Ty właśnie napisałeś??? Wentylatory ma zatrzymywać żeby nagrać dżwięk cewek bo nie słychać? CO TU SIĘ ODP... 

Wy karty graficzne to znacie tylko z filmików na YT i z opowieści innych "ekpsertów" forum? 

No i pudełko w ręach na chwile jak odbieracie ze sklepu, a potem odsprzedajecie ludziom żeby napisać tutaj jak to przyjechali "wypasionym autem" i są zadowoleni, a potem dać kolejny wpis o skalperach. 

Edytowane przez TonyMoSo
  • Haha 1