lukadd 2 912 Opublikowano 4 Marca Opublikowano 4 Marca (edytowane) @PiPoLiNiO Widziałeś to? Stary filmik, ale problem ten sam. W pewnym momencie można usłyszeć dźwięk jak gościo rusza myszą po pulpicie i co zmienia w ustawieniach widndy/myszy, aby przestało piszczeć Możesz też sprawdzić czy cokolwiek zmieni jak wyłączysz w windowsie Hardware Acceleration GPU Scheduling. Może ten Astral ma po prostu tak ciulowe cewki, że najmniejsze zmiany obciążenia powodują ich pisk. Edytowane 4 Marca przez lukadd
lukadd 2 912 Opublikowano 4 Marca Opublikowano 4 Marca (edytowane) A to z filmiku co gościo pokazywał? W ustawieniach jeszcze są inne opcje dotyczące akceleracji myszy w windzie, nie zaszkodzi sprawdzić. Edytowane 4 Marca przez lukadd
Smalec 1 551 Opublikowano 4 Marca Opublikowano 4 Marca 19 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a): @Zachy Twierdzi, że ma cisze. 3
lukadd 2 912 Opublikowano 4 Marca Opublikowano 4 Marca 24 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a): @Zachy Twierdzi, że ma cisze. Bierz swojego Astrala w teczkę i wycieczka do Zachego Sprawdzisz jego jak brzmi i sprawdzicie u niego twoją sztukę
Tester Wrażeń 839 Opublikowano 4 Marca Opublikowano 4 Marca (edytowane) Zaczynam się poważnie zastanawiać, czy nie oddać tego Astrala i pojechać odebrać Windforce'a który na mnie czeka w komputroniku za 14k Albo po prostu go oddać i czekać, moje dwa bieguny toczą nieustanną walkę w głowie, chciałoby się już pograć na 5090 Edytowane 4 Marca przez Tester Wrażeń 1
tomcug 2 440 Opublikowano 4 Marca Opublikowano 4 Marca Grudzień 2026 - PiPoLiNiO nadal szuka swojego idealnego RTX-a 5090. 2
Tester Wrażeń 839 Opublikowano 4 Marca Opublikowano 4 Marca Teraz, PiPoLiNiO napisał(a): Odbieraj Astral i dawaj znać jak sytuacja Będzie wiadomo czy jest sens polować na kolejne, czy szukać jednak jakiegoś MSI. Tylko, że u mnie to będzie wymagało więcej zabawy, bo musze całego PC skompletować a nie tylko kartę przełożyć, dlatego kręcę się w amoku jak gówno w przeręblu
ffallen 49 Opublikowano 4 Marca Opublikowano 4 Marca Odbierajcie, otwierajcie i oddawajcie te Astrale. Zaraz zaczną wpadać na outlety w normalnej cenie 1
sovas 662 Opublikowano 4 Marca Opublikowano 4 Marca (edytowane) Godzinę temu, daerragh napisał(a): Moze macie bardzo wysokie odswiezanie monitora? No ja mam 240Hz i nie ma mowy żeby karte było słychać na pulpicie. Skoro u niego tak jest to ewidentnie coś jest nie tak. @PiPoLiNiO Nie dasz rady pod jakimś innym kompem przetestować u kolegi? Albo u kogoś z forum z okolicy? Edytowane 4 Marca przez sovas
Zachy 586 Opublikowano 4 Marca Opublikowano 4 Marca 39 minut temu, Tester Wrażeń napisał(a): Wychodzi na to, ze te Astrale takie sa. Moj Astral jest cichy, czasami cos lekko skwierczy ale nie generuje to wkrw...nia Da sie z tym zyc. U mnie zadna 4090 nie skwierczala a mialem najpierw hx1000i a teraz vertex px1200
Necronom 431 Opublikowano 4 Marca Opublikowano 4 Marca Ciężki żywot dzisiaj PC gracza. Wydajesz wór kasy na kartę i jeszcze trzeba latać po "sąsiadach" z innych miejscowości albo zamawiać zasilacz bo w budzie świerszcze. 2
bourne2008 1 204 Opublikowano 4 Marca Opublikowano 4 Marca (edytowane) 3 godziny temu, tomcug napisał(a): Grudzień 2026 - PiPoLiNiO nadal szuka swojego idealnego RTX-a 5090. Typowy nabywca RTX5090 Edytowane 4 Marca przez bourne2008 24
Voggie 71 Opublikowano 4 Marca Opublikowano 4 Marca U mnie na pulpicie też kompletna cisza, sporadycznie przy naprawdę większym obciążeniu słychać cewki, ale nie są one tak tragiczne, że jakoś bardzo przeszkadzają (głównie jak wywali fpsy w kosmos np w menu, przy normalnej grze jest w miarę ok, a przynajmniej wiatraki są głośniejsze). karta TUF 5090, zasilacz 1600W, ekran też 240 hz. 1
tomek25 52 Opublikowano 4 Marca Opublikowano 4 Marca @PiPoLiNiO a na przykład próbowałeś jak grasz w gry ustawić limit fps? gdzieś czytałem że przy dużych fps zdarza się, że niektóre modele kart mają piszczące cewki. Chociaż w sumie to bez sensu mając topową kartę ograniczać ją
Tester Wrażeń 839 Opublikowano 4 Marca Opublikowano 4 Marca Nie ma to jak kupić 5090 i ustawić 60hz ma monitorze, niesamowite to jest
offensive 114 Opublikowano 4 Marca Opublikowano 4 Marca Nigdy nie wchodzilem w tematy stricte kart graficznych (na pclabie) bo nie mialem takiej potrzeby... Jadka lepsza niz w polityce czy imigrantach na ogolnym, niezle. 1
Faflucy 312 Opublikowano 4 Marca Opublikowano 4 Marca 2 godziny temu, PiPoLiNiO napisał(a): Jedyny wspólny mianownik, to ten zasilacz. @PiPoLiNiO Z tym zasilaczem to nie musi być głupi pomysł. Kiedyś kupiłem Strixa 5700XT i na jednym zasilaczu cewki grały tak że się tego wytrzymać nie dało, po zmianie zasilacza, cewki dalej było słychać ale delikatnie. Jeżeli chcesz sprawdzać zasilacz to najlepiej jak byś miał od kogo pożyczyć i to innej marki jak twój. Możesz też sprawdzić kartę w innym komputerze.
jankooo 253 Opublikowano 4 Marca Opublikowano 4 Marca 850W chyba starczy aby sprawdzić kulturę pracy na pulpicie Teoretycznie cały Twój konfig powinien nawet pociągnąć...
Tester Wrażeń 839 Opublikowano 4 Marca Opublikowano 4 Marca @PiPoLiNiO 20 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a): Dark Power 13 pro 1600W dla pewności i tyle. Sztos, to czekam na teściarze, może odmienisz mój i swój los
Brolly 762 Opublikowano 4 Marca Opublikowano 4 Marca 11 minut temu, sovas napisał(a): I jeszcze ten napis na chłodzeniu "be quitet"
X360 84 Opublikowano 4 Marca Opublikowano 4 Marca W X-KOM 5080/5070Ti nadal bardzo drogo,ale na co Fox Komputer i inne sklepy liczą to ja nie wiem... https://foxkomputer.pl/pl/searchquery/RTX+5080/1/phot/3
Sebastiansbk 131 Opublikowano 4 Marca Opublikowano 4 Marca @PiPoLiNiOżaden zasilacz nic tu nie zmieni na swoim tufie miałem 3 sztuki zasilaczy i nic to nie zmieniło w kwestii cewek, jedyne co moze pomoc to uv ale to też nie zawsze.
Rekomendowane odpowiedzi