dawidoxx 976 Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca (edytowane) U mnie zazwyczaj po 4-5 miesiącach muszę nakładac na nowo pasę, bo temperatury na hs rosną z 70 do ponad 90 i chyba też wezmę ptm'a Sporo osób ma z tym problem https://www.igorslab.de/en/the-pump-out-effect-in-thermal-pastes-causes-solutions-and-estimation-for-the-database/ Edytowane 7 Marca przez dawidoxx
leven 548 Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca Ten kosmiczny hot-spot to prawdopodobnie "dziura" w paście termo na GPU. Zrobiła się malutka strefa bez pasty i czujnik głupieje. Trzeba założyć świeżą, gęsta pastę, albo pt-ema.
ffallen 49 Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca 46 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a): I szukam dalej 5090 A z ciekawości, dalej tylko Astral czy jakiegoś Suprima/Aorus Master lub inne będziesz próbował ustrzelić?
Tester Wrażeń 839 Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca 18 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a): Plan aktualny jest taki aby od @Zachy wziąć jego Astral. Ale to musiałbym tego sprzedać. Jak nie to będę testować wszystko aż trafie bez grających cewek albo aż mi się znudzi To ciekawe, karta bez cewek, "bialy kruk" ale leci na sprzedaz?
Sidr 124 Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca Teraz, Tornado3 napisał(a): Inno3D Był wczoraj przez chwilę na X-Kom w msrp, ale się nie skusiłem, bo jest wiele negatywnych opini o tej karcie. Coś mozesz o niej napisac?
Tester Wrażeń 839 Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca Teraz, PiPoLiNiO napisał(a): Wbił 16k w Nomad? Wbił. To po co mu karta 1 2
lysyn 96 Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca Ja mam Inno3D 5090 i jest z deka głośna w idle. 1200 rpm i nie da się tego programami zmniejszyć. Cewki są ok
lysyn 96 Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca (edytowane) Nie przesadzajmy nie jest to bardzo głośno. Niestety wolę ciszę zupełna. Cewki nie piszczą i to jest super. Edytowane 7 Marca przez lysyn
lysyn 96 Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca Dlatego chcę ja wymienić na cichą nawet za duża dopłatą.
LionCFS 35 Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca 17 minut temu, Tornado3 napisał(a): Inno3D To jest 5090?
Zachy 589 Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca 15 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a): Wbił 16k w Nomad? Wbił. To po co mu karta Jeszcze nie sprzedalem od tego zacznijmy. A to czy jest mi potrzebna - bije sie z myslami i testy 9070 xt to rozstrzygna. Glownie chodzi mi o wydajnosc/wat w World Of Tanks i Dune: Awakening. w nic innego nie planuje grac. W Steel Nomad juz pogralem.
Tornado3 335 Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca 16 minut temu, Sidr napisał(a): Był wczoraj przez chwilę na X-Kom w msrp, ale się nie skusiłem, bo jest wiele negatywnych opini o tej karcie. Coś mozesz o niej napisac? w SteelNomad po jednym przelocie tak jak na zrzucie Furmark po 3min stabilizuje sie na 2k rpm i 72 stopnie tak ze suszara
Fenrir_14 827 Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca 24 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a): Szukaj białego kruka na OLX Hahaha faktycznie. To się nazywa koleżeństwo. Ty chcesz cichego Astrala, kolega chce trochę dorobić i wszyscy są zadowoleni. Mam nadzieję że opuści Ci chociaż te 5 stówek 🤣 chyba że jest jeszcze wicked plan i podmiana Astrali dla nowego właściciela po zakupie olx'owego białego kruka który po montażu okaże się jednak świerszczem 🤣🤣 1
Zachy 589 Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca Ja nic nie podmieniam. nie robie machlojek zeby kogos uszczesliwic i jednoczesnie spowodowac ze ktos zostanie zrobiony w ch*** Cena dla @PiPoLiNiO jest inna, tak jaka sam zaproponowal. TO jest temat miedzy nami.
Fenrir_14 827 Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca Jasna sprawa, wasza sprawa. Ja temat przeglądam na zasadzie mema 😀 BTW, @tomcug rozważacie w ogóle nagrodzenie kolegi @Smalec odpowiednią rangą. Zasługuje na to jak mało kto 👌 1
dhyde00 240 Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca 20 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a): Karty ponad 10k i na pulpicie słyszeć szum? No way Karty ponad 15k i na pulpicie słyszeć cewki? No way
Dr_bb 43 Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca Godzinę temu, dagedy napisał(a): A wiesz ze mam tak samo, wczoraj zobaczyłem, że hotspot na moim 4090 Phantom GS dobija do 112 stopni! Co lepsze, karta zwodowana, GPU nie przekracza 55 i złącze ram 60. jest to dość dziwne, ponieważ wcześniej hot spot był max 10 stopni wyżej od temp GPU. Też będę zakładał PTM. Aczkolwiek dalej nie rozumiem czemu mamy rozjazd prawie 50 stopni... To samo bylo u mnie….. z ciekawosci jak jeszcze mialem Gainwarda 4090 rzucilem okiem na Hotspota, dobijalo do 100c w cp2077. Temp rdzenia byla taka sama jak 2 lata temu po wyjeciu z pudelka, natomiast HS wzrosl ponad 25c. GW juz raczej nie kupie chociaz phantom mi stylowo odpowiada. aktualnie za najladniejsza grafe uwazam jednak TUFa.
leven 548 Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca (edytowane) PiPoLiNiO nie lubię Ciebie, nie lubię jak cholera, ale z tyłu głowy widzę Ciebie zmartwionego 15K za kartę, na którą czekałeś tygodnie i teraz leży w pudełku. Ja pierdziele, ale Nas zieloni dymają ! Edytowane 7 Marca przez leven 1
tomcug 2 441 Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca 12 minut temu, Fenrir_14 napisał(a): BTW, @tomcug rozważacie w ogóle nagrodzenie kolegi @Smalec odpowiednią rangą. Zasługuje na to jak mało kto 👌 Skoro Pentiak dostał, to czemu nie. Jakieś propozycje nazwy takiej rangi? 2
Fenrir_14 827 Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca (edytowane) @tomcug kolega cieszy swoją twórczością nas wszystkich (tak podejrzewam) więc może zapytajmy co by jego cieszyło ? Ewentualnie może jakiś odrębny wątek z pomysłami można założyć HALO @Smalec - melduj się Edytowane 7 Marca przez Fenrir_14
Pablloo 50 Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca 12 minut temu, tomcug napisał(a): Skoro Pentiak dostał, to czemu nie. Jakieś propozycje nazwy takiej rangi? Nadworny Satyryk
sideband 1 781 Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca Przecież ten temat to jeden wielki śmietnik i nie warto nic tutaj pisać merytorycznie Także kolejny spam nic już nie zmieni 1 2
Phoenix. 4 730 Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca 36 minut temu, Tornado3 napisał(a): Furmark po 3min stabilizuje sie na 2k rpm i 72 stopnie tak ze suszara Karta o 41mm grubosci nie moze byc chlodna, pisalem tutaj o tym
Rekomendowane odpowiedzi