Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@ShaDow_Pro ja też kupiłem ten przewód co @sovas. Co do jakości to jest on okey. Bardziej elastyczny od przewodów oryginalnych od Rm750x. Jutro ma mi przyjść 5070ti to może podłącze kartę. Mam taką obawę jednak, że ten przewód ma od strony zasilacza 2x8pin. Przedłużka org. od karty ma natomiast od strony zasilacza 3x8 pin. Czy nie bardziej tu jakiegoś problemu od strony wydajności zasilania na tym przewodzie od Corsair?

• Thanks 1
Opublikowano
11 minut temu, sovas napisał(a):

W porównaniu do oryginalnego przewodu od Shifta, jest dużo bardziej elastyczny i ma lepszą wtyczkę.

Super, dzięki za info o to mi chodziło, bo fabryczny przewód ma wszystkie żyły razem i ciężko go ułożyć, a chciałbym żeby nie był mocno naprężony właśnie przy wtyczce. 

Opublikowano

W ręce wpadł mi rtx5080 mojej ulubionej marki Zotac ;D Model Solid.

Naprawdę nie ma wstydu, solidna, wyglądem trochę przypomina ... TUFa ?

Szybkie testy bo jutro akurat wyjeżdżam na 3 dni :/

3dMark Speedway:

stock 2827Mhz spadające ze wzrostem temp do 2805-2797, 360W, 63'C, 1460rpm

Extremalny UV- najniżej z napięciem można zejść do 800mV, taktowanie 2475Mhz, 240W, 52'C , 1240rpm - to są najniższe rpm :/ 

Testy przy otwartej obudowie.

Cewki słyszalne pod obciążeniem, ale mi to nie przeszkadzało.  W moim Zotacu 4090 są cichsze. Pulpit 120Hz kompletna cisza.

Więcej testów w łikend.

Opublikowano
9 minut temu, IceMan napisał(a):

W ręce wpadł mi rtx5080 mojej ulubionej marki Zotac ;D Model Solid.

Naprawdę nie ma wstydu, solidna, wyglądem trochę przypomina ... TUFa ?

Szybkie testy bo jutro akurat wyjeżdżam na 3 dni :/

3dMark Speedway:

stock 2827Mhz spadające ze wzrostem temp do 2805-2797, 360W, 63'C, 1460rpm

Extremalny UV- najniżej z napięciem można zejść do 800mV, taktowanie 2475Mhz, 240W, 52'C , 1240rpm - to są najniższe rpm :/ 

Testy przy otwartej obudowie.

Cewki słyszalne pod obciążeniem, ale mi to nie przeszkadzało.  W moim Zotacu 4090 są cichsze. Pulpit 120Hz kompletna cisza.

Więcej testów w łikend.

Głośna jest? Ropy wszystkie?

Opublikowano

Ropy są na miejscu

Głośność ... średnia bym powiedział. Fabryczna krzywa jest dość agresywna i próbuje utrzymać 63-65'C. Jeśli pogodzić by  się z temp. ok. 70 to mogło by być znacznie ciszej.

Opublikowano
13 minut temu, IceMan napisał(a):

Ropy są na miejscu

Głośność ... średnia bym powiedział. Fabryczna krzywa jest dość agresywna i próbuje utrzymać 63-65'C. Jeśli pogodzić by  się z temp. ok. 70 to mogło by być znacznie ciszej.

A 70 stopni to za dużo? Pytam serio bo na laik xd 

Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, sovas napisał(a):

Ja mam ten przewód, tylko czarny.
Jak coś to nie wysyłają 12V-2x6 jak w tytule, tylko 12VHPWR, dla corsaira to widocznie jedno i to samo, no ale tytuł wprowadza w błąd.

Może głupie pytanie, będzie pasować do innych zasilaczy czy musi być Corsaira ? :) 

https://www.x-kom.pl/p/1316295-zasilacz-do-komputera-be-quiet-power-zone-2-1000w-80-plus-platinum-atx-31.html ja mam taki tylko wtyczka kabla w nim jest kątowa i styka albo jest jest na milimetry z radiatorem od procka i wywaliłbym orginalny kabel z zasilacza a wrzucił ten co masz.

Edytowane przez Elvis79
Opublikowano
49 minut temu, Elvis79 napisał(a):

Może głupie pytanie, będzie pasować do innych zasilaczy czy musi być Corsaira ? :) 

https://www.x-kom.pl/p/1316295-zasilacz-do-komputera-be-quiet-power-zone-2-1000w-80-plus-platinum-atx-31.html ja mam taki tylko wtyczka kabla w nim jest kątowa i styka albo jest jest na milimetry z radiatorem od procka.

Jeżeli kabel jest z obu stron 16-pinowy, to będzie działać z każdym zasilaczem z takim złączem.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Wyprzedane w  5 min   .. i jak tu ma być dobrze na rynku GPU

5090.jpg

P.S>.  Ponoć 5090 wycofana z rynku  tymczsowo to sąd tu xkom ma 20 sztuk ?

Edytowane przez raiders
Opublikowano
2 godziny temu, Elvis79 napisał(a):

https://www.x-kom.pl/p/1316295-zasilacz-do-komputera-be-quiet-power-zone-2-1000w-80-plus-platinum-atx-31.html ja mam taki tylko wtyczka kabla w nim jest kątowa i styka albo jest jest na milimetry z radiatorem od procka i wywaliłbym orginalny kabel z zasilacza a wrzucił ten co masz.

nie pasuje

Opublikowano

Jak wyżej pisałem zasilacz mam taki https://www.x-kom.pl/p/1316295-zasilacz-do-komputera-be-quiet-power-zone-2-1000w-80-plus-platinum-atx-31.html i myślę o zmiane kabla do grafiki (rtx 5080) , musi być wtyczka niekątowa, polecacie ten https://www.corsair.com/pl/pl/p/pc-components-accessories/cp-8920323/premium-individually-sleeved-12-4pin-pcie-gen-5-12v-2x6-600w-cable-type-5-gen-5-black czy jakiś inny ? Najlepiej jakby był 12+4 na 12+4 (takie wejście w zasilaczu mam).

Opublikowano
4 minuty temu, Phoenix. napisał(a):

Promocje zawsze szybko schodzą 😉

No właśnie  wystarczy  dopisać do oferty "promocja "  itp i  ludzie kupią wszystko nawet przepłacając ..ale w "promocji "