Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Nie wiem co wy macie z tymi pc I kartami ze tak kombinowac musicie. Ja wale full oc na 5080 suprim, mam Tez ryzena 9800x3d i podczas grania to jedynie slysze klime ktora mam na silent na drugim koncu pokoju a pc obok siebie a Temp to na ryzenie i karcie po maks 58, 61c. Brzeczenie komara bym uslyszal a nie gram na sluchawkach.

Edytowane przez RtxOn
Opublikowano
3 minuty temu, RtxOn napisał(a):

Nie wiem co wy macie z tymi pc I kartami ze tak kombinowac musicie. Ja wale full oc na 5080 suprim, mam Tez ryzena 9800x3d i podczas grania to jedynie slysze klime ktora mam na silent na drugim koncu pokoju a pc obok siebie a Temp to na ryzenie i karcie po maks 58, 61c. Brzeczenie komara bym uslyszal a nie gram na sluchawkach.

A potem się obudziłem.

• Haha 2
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Kadajo napisał(a):

Taaa klima i brzęczenie komara... te bajki to możesz na TVP o 19:30 opowiadać.

I klima jak na zewnątrz takie temperatury, gdzie ty mieszkasz w saunie ? 

:smiech:

Zadne bajki, klime wlaczylem Jak bylo cieplej z dwa tyg temu czy tydzien temu, dodatkowo komp a mam izolacje mega wiec w zimie nawet kalpruferow nie odkrecalem ani razu, jestem wyczulony na cieplo wiec klime zapuscilem. powaznie pc nieslyszalny. Gdybym klimy nie slyszal to bym pomyslal ze jestem gluchy. Najcichszy pc jaki w zyciu mialem.

Edytowane przez RtxOn
Opublikowano

Wątpię że masz zestaw mikrofonów który by to ogarnął :D

Ale nie przejmuj się. Audio to subiektywny temat.

Dla mnie możesz grać obok pracującej pralki i pisać że masz cichy komputer i go nie słyszysz ;) 

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, Kadajo napisał(a):

Wątpię że masz zestaw mikrofonów który by to ogarnął :D

Ale nie przejmuj się. Audio to subiektywny temat.

Dla mnie możesz grać obok pracującej pralki i pisać że masz cichy komputer i go nie słyszysz ;) 

Tak z micro moze byc problem ale mozna porownac na filmie do klikow myszka czy czegos tam. Audio subiektywne ale zone zawolalem, wylaczylem ledy I spytalem czy cos slyszy. Nic. Spytalem czy pc jest wlaczony to powiedziala zebym spadal na drzewo I jaj nie robil, no ale ona z pralka ma wiecej do czynienia wiec fakt nie jest opiniotworcza w tym temacie heh.

Opublikowano
3 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Eh, ban się skończył i już się zaczyna. 

Nie przesadzaj. Pisze normalnie. Szkoda ze nie mozesz siie sam przekonac o tym Jak cichy jest moj pc I karta, za porownania bana dostac? 

Opublikowano
Teraz, RtxOn napisał(a):

Tak z micro moze byc problem ale mozna porownac na filmie do klikow myszka czy czegos tam. Audio subiektywne ale zone zawolalem, wylaczylem ledy I spytalem czy cos slyszy. Nic. Spytalem czy pc jest wlaczony to powiedziala zebym spadal na drzewo I jaj nie robil, no ale ona z pralka ma wiecej do czynienia wiec fakt nie jest opiniotworcza w tym temacie heh.

Kiedyś tak zapytałem laika o jakość czerni na oledzie, nie pytaj się takich rzeczy żony bo to tylko pokazuje jak sam nie jesteś pewien tego co piszesz albo mówisz.

Serio ? Żony... :E

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Karro napisał(a):

Z takim watażem i brakiem twekera biosu nie ma bezglośnych gpu,co najwyzej stosunkowo ciche.Zresztą dzisiaj są specjalistyczne testy,ludzie maja sporo sprzetu wiec i odniesienie.

Jeśli nic nie zmodowaliście to piszecie o niczym

Jak masz topowe podzespoły i ci wszystko zre prawie 1kW to bedzie cicho nawet jesli nie bedzie :E

Teraz, PiPoLiNiO napisał(a):

Gdybym miał żonę to nie miałbym 5090 🤣

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Kadajo napisał(a):

Nie jeśli ktoś dobrze słyszy. :E

Nie, jesli sie wie co kupic I Jak to ustawic ;) mam pokoj z izolacja akustyczna z apama wersja pro decor, wiec nie byle co, wiec dzwieki otoczenia w tym takze pc powinny byc bardziej uwydatnione, dlatego porownalem do brzeczenia komara, Mam dobrze przemyslane I dobrane podzespoly i tyle. Komputera nie slysze z odleglosci 80cm, a tyle od niego siedze, za to slysze klime na silent z odleglosci 5m, a nie jest glosna, po prostu chodzi, na silent powtarzam.

Edytowane przez RtxOn
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, lysyn napisał(a):

Fenrir_14 po co Ci tyle wentylatorów na chłodnicy grafiki? 

Cisza i skuteczniejsze wypychanie ciepła poza obudowę. Ta chłodnica jest dość gruba - 36mm. Wszystkie wentyle chodzą do max.1000 rpm, zazwyczaj ok. 800rpm więc kultura pracy mnie zadowala bardzo. Sterowanie przez asusowy FanXpert za pomocą krzywej w oparciu o temperatury GPU.

Edytowane przez Fenrir_14
  • Like 2
Opublikowano
6 minut temu, Kadajo napisał(a):

Izolacja akustyczna chyba ci sie myli z adaptacja akustyczna pomieszczenia :D

Tak dokladnie. Pisalem na szybko. Ale nie juz nie czepiajmy sie slowek. Nie jaki drbb uzyl istatnio slowa wiatraki i jakos siedzialem cicho Jak I wy.

• Haha 1
Opublikowano
9 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Pokaż fotę tego pokoju z widocznym kompem, potem zbliżenie na biurko z kompem gdzie leży kartka z Twoim nick. 

Jak nie dodasz, to skończ w końcu pisać te swoje głupoty 🙃🙃🙃🙃

Nic mu się nie pomyliło. On ma IZOLACJE. Wszystkie synapsy mózgowe się zaizolowały i podusiły... 

Jakbym dodal foty mojego pokoju to bym bana dostal na ip bo admin spadlby z krzesla I mocno wkurzyl. Juz raz dodalem foty bo Tez niby glupoty pisalem to raz ze ban a dwa to jeszcxe pisali #tonietwoje. 

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)

Albo sie wie co sie robi I kupuje albo sie robi kanapke na astralu lc I undervoltingi, sprawdza rpm. Ja to po prostu wybralem topowe podzespoly, ustawilem w msi center tryb cichy, zrobilem maks oc karty a slysze to co opisalem wyzej. Czyli nic. I teraz amatorzy sie pluja w kom I banem strasza. Dlatego juz tu rzadko zagladam. Chcialem normalnie pogadac, ale wasza zazdrosc jest noewyobrazalna.

Edytowane przez RtxOn