Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
37 minut temu, ryba napisał(a):

zeby bylo jeszcze tych gier na setki ;) a tak to w wiekszosci niezptymalizowane gnioty, ktore wymuszaja posiadanie 5090, 

Tak. Karabin do potylicy przykładają krzycząc: ani centa w lewo suwakiem! 

Opublikowano
1 godzinę temu, dawidoxx napisał(a):

Swoją drogą jest to mega zabawne ze jeszcze dwa tygodnie temu taki mars wlepiał innym bloki i pp za "prowokacje" a jak od dłuższego czasu w tym wątku leci słownictwo  z najgorszego rynsztoka to jest bierność i postawa ja nic nie widzę... Jak już główny admin ma się "odpierdolic" od biednego users i nie ma na to żadnej reakcji to sorry od czego tutaj są moderatorzy? :)

Ja wchodzę jak są raporty, temat RTX 5000 mnie nie interesuje bo nie zamierzam tego przepłaconego gówna kupować, poza tym żeby znaleźć tutaj cokolwiek wartościowego trzeba by chyba spędzić cały dzień na przeglądaniu. To już wolałbym szukać w Google.

No i @Kadajo siedział tutaj cały czas to uznałem że temat jest pilnowany  :E 

• Haha 2
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, tomcug napisał(a):

Wybacz, ale to jest niszowy temat, który mało kogo interesuje

Szkoda. Dla mnie temat zasugerowany przez kolegę, czyli narzutu na CPU w DX11 i DX12 jest ważniejszy niż wszystkie testy AI i RT/PT razem wzięte (przynajmniej w tej półce wydajnościowej)

48 minut temu, sovas napisał(a):

To może bedzie ktoś chciało moje 3080 trio?

Bez kozery powiem pińcet!

Dorzucę jeszcze eksponat muzealny o wartości rosnącej od okolic  roku 2030.

GTX 780. 

Też nie piszczący cewkami wcale - daję słowo honoru, że ja tam absolutnie nic nie słyszę :rotfl:

Deal? :faja:

Edytowane przez VRman
Opublikowano (edytowane)

Bez kitu teraz zauwazylem ze to przedsprzedaz. Znowu beda kolejki jak przy RTX 3000  xD
Ja na swoja RTX 3080 Asus TUF czekałem 1.5 roku w x-kom. (kupilem z drugiej reki wówczas aorusa za jakies 500zł drozej, na samym poczatku akcji z krypto)
Po 1,5 roku sprzedalem Aorusa bez kaganca na kopanie krypto za 10K z pocalowaniem reki, a nowke z X-Kom wlozylem do kompa :) To byli czasy

Edytowane przez Nex1M
  • Haha 1
Opublikowano
Godzinę temu, damiank napisał(a):

Nie no. Śmieszne ale jednocześnie - paradoksalnie - straszne. Mistrzostwo "przedsiębiorczości". Zestawienie ze sobą obu ofert jednoznacznie sugeruje, że opis OLX to ściema - byleby coś tam było.

Opublikowano

Widzę, że scalping przekroczył nową granicę absurdu.
Scalpować na karcie, którą będzie się miało za ~2 tygodnie i którą można normalnie zamówić w sklepie w niższej cenie?
Plus dojdą pewnie jaja jak opóźnienie lub brak towaru dla części zamawiających w przedsprzedaży.

Opublikowano (edytowane)

Oho, zmieniły się terminy dostępności bloków na stronie Alphacool, był już 1-2 dni, a teraz jest 4-5 tygodni dla TUF'a :hmm:

Więc albo część bloków jest gotowa i to jest termin na kolejne zamówienia, albo Chinczyki się obijają.

image.png.9479d0096ddf240912f121957fd17701.png

Napisałem maila do nich.

Jescze mam ten reference blok na ventusa, ale jakby przyjechało z nim stado świerszczy to awaryjnie był TUF %-)

IMG_1963.thumb.jpeg.706e5815c81b4720b3fc4b963f00b560.jpeg

Edytowane przez sovas
Opublikowano

O, patrzcie co znalazłem na reddicie w tym wątku:

Cytat

Grinding Gear Games mentioned yesterday during their Path of Exile 2 Q&A dev livestream that they had to create some insane workaround for a ~3 month old Nvidia driver problem that would crash the game. On driver crash they now (upcoming patch 0.2.0) pause the game state, create a new game instance, transfer all the active game data there, and then let the player continue.

For anyone that needs a good laugh there's about a 4 minute rant about dealing with various crashes, starting at 3 hours, 28 minutes, 30 seconds: https://www.twitch.tv/videos/2416843029?t=3h28m30s

Nvidia już jakby nawet bardzo chciała, to segmentu gaming gorzej by traktować/ignorować nie mogła. 

Na szczęście jest konkurencja.

Radki kosztujące 3500zł zamiast 2500zł i intel, o którym na Reddicie jest właśnie obok wątek z info, że wyższy model Battlemage wylądował w koszu.