Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Wszystko fajnie, ale TUF po srogim UV na 2400MHz, bierze 320W w Wiedźmin i dalej go słychać :)

No bo to ASUS, więc co się dziwisz? Mam 4080 Strix z limitem 360 W, też słychać cewki i to wyraźnie.

Opublikowano
9 godzin temu, tomcug napisał(a):

W grach wyraźnie słyszalne cewki, na pulpicie nie. Monitor 1440p 360 Hz.

na 1440p to tez zadna karta mi nie grala. 
Astral na 4K wszystko powyzej 60Hz gralo ze hej.

Aorus na 4K 240Hz delikatnie gra, ale mam podejrzenie, ze kupujac natywny monitor 4K zamastt upscalowac z DLDSR bedzie jeszcze ciszej :P

Opublikowano

Myślę nad zakupem 5080 w wersji tuf, ale nie wiem czy warto bo co chwilę ktoś pisze o piszczących cewkach tak więc, które wersje kart graficznych są najlepsze albo najmniej piszczące?

Opublikowano
1 minutę temu, Tester Wrażeń napisał(a):

na 1440p to tez zadna karta mi nie grala. 
Astral na 4K wszystko powyzej 60Hz gralo ze hej.

Aorus na 4K 240Hz delikatnie gra, ale mam podejrzenie, ze kupujac natywny monitor 4K zamastt upscalowac z DLDSR bedzie jeszcze ciszej :P

Inaczej nie jestem w stanie sprawdzić, nie mam monitora 4K powyżej 60 Hz.

Opublikowano
Teraz, tomcug napisał(a):

Inaczej nie jestem w stanie sprawdzić, nie mam monitora 4K powyżej 60 Hz.

Ja sobie z 1440p -> 4K robie przez nvidia app dldsr 2,25x

1 minutę temu, tomcug napisał(a):

Po ile te Astrale LC sprzedawali, jak się na sekundę ostatnio pojawiła dostępność?

13300 morele byl

• Upvote 1
Opublikowano

@Tolfu czysta loteria. Nie ma czegoś takiego jak producent czy model karty , który na 100% będzie mniej ćwierkał niż inne. 

1 minutę temu, PiPoLiNiO napisał(a):

@tomcug Masz Astrala na testy, spoko. Ale powiedz szczerze, jak byś dał 15k, to zostawiłbyś sztukę którą trafiłeś i by Ci cewki nie przeszkadzały? Chociaż z drugiej strony też nie wiem jak głośno to gra u CIebie. 

Ja mam wrażenie, że Wy myślicie, że ja szukam karty która będzie bezgłośna. Absolutnie nie, gdybym miał Astral o głośności tego TUF to bym go zostawił. I zaraz ktoś zapyta dlaczego nie zostawię TUF, no dlatego, że mi się nie podoba :) Mam kompa obok siebie, patrzę na niego i mam się jarać, a nie wkurwiać :)

Nie wiedziałem, że komputery się kupuje tylko po to aby na nie ciągle patrzeć :E

• Upvote 1
Opublikowano
5 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Masz Astrala na testy, spoko. Ale powiedz szczerze, jak byś dał 15k, to zostawiłbyś sztukę którą trafiłeś i by Ci cewki nie przeszkadzały? Chociaż z drugiej strony też nie wiem jak głośno to gra u CIebie.

Nie zostawiłbym, bo to Astral LC, a mam za małą budę na niego :) Ale co do samych cewek, to tak, z tego powodu na pewno bym nie zwracał, gdyby to była kupiona karta.

8 minut temu, Tester Wrażeń napisał(a):

13300 morele byl

Dzięki.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

@MadDog

Rtx4090 gaming OC?? Statystycznie najcichsza karta ubiegłej generacji. Niestety w obecnej generacji to wszystko jeden pies, ale Asusa bym olał bo tu statystycznie jest największy problem z ich kartami. 

Edytowane przez Totek
Opublikowano

Wkrótce.

28 minut temu, Tester Wrażeń napisał(a):

Ja sobie z 1440p -> 4K robie przez nvidia app dldsr 2,25x

Rzeczywiście piszczy po tej zmianie, np. przy przesuwaniu okien. Ale w sumie mnie to nie dziwi, pobór prądu przez kartę 120 watów... przy przesuwaniu statycznego okna bez żadnej animacji :hahaha:

• Haha 1
Opublikowano
11 godzin temu, PiPoLiNiO napisał(a):

W czwartek wraca Verdansk do Warzone... Wypadałoby już mieć kartę która zostanie. @Phoenix. gotowy czy już nie grasz? 

Mam juz 5070 i w zupelnosci mi na chwile obecna wystarczy, a z czasem kupi sie 5080 i 5070 pojdzie na pamiatke do szafy ;) A na WZ jestem gotowy, 2 tyg wolnego ;)

Opublikowano
1 minutę temu, Tester Wrażeń napisał(a):

Ja jestem najbardziej ciekaw jak duzy wplyw ma to DLDSR na dzwiek. Bo czysto teoretycznie w natywnym 4K karta bedzie troche mniej pracowac niz 1440p + dldsr 2,25x

Lekko tak, bo odpada skalowanie, ale to raczej nie będzie duża różnica.

3 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a):

No proszę... Ale byś się kłócił do usranej śmierci :p

Pipek, ja nie twierdziłem, że to niemożliwe, ale jedynie tyle, że się z tym nie spotkałem i raczej podejrzewałbym coś innego (bo z płytami ze świerszczami się spotykałem wielokrotnie). W każdym razie, śmiem wątpić, że trafisz takiego Astrala jak poszukujesz.

Opublikowano
1 minutę temu, dawidoxx napisał(a):

Spotkał się ktoś z kilku sekundowymi  czarnymi ekranami po instalacji sterów 572.83 na blackwellu?  Zazwyczaj występują po odpaleniu chrome. W grach jest ok, a na poprzednich wersjach problemu nie ma 

Tak, było milion razy ;)