SylwesterI. 865 Opublikowano 6 Kwietnia Opublikowano 6 Kwietnia 1 godzinę temu, BarBar009 napisał(a): Jak by ktoś się zastanawiał czy 5070Ti Vanguard wejdzie do SFF CM NR200P V2 to odpowiedź brzmi tak, ale nie do końca... ło panie, ale ten 5070ti ma chłodzenie, toż to większe od 4090 tufa, którego też mam w tej budzie 44 minuty temu, BarBar009 napisał(a): Trio jest krótsze 338mm vs 357mm Panel boczny to szyba albo wentylowana z wycięciami. Który będę używał zależy od temperatur. https://www.coolermaster.com/en-global/products/masterbox-nr200p-v2/ szybę na boku można używać, pod warunkiem że masz chłodnego cepa i dodatkowo dasz 2 wentyle na spód obudowy na wyciąg. w mojej to nie z TUF 4090 był większy problem, ale z chłodzeniem 13700k, bo to, co wyleci z boków chłodzenia karty pięknie podgrzewa płyn w chłodnicy cpu na topie, dodanie wentyli na spodzie trochę pomaga, ale jak przyjdą upały to i tak szybka musi być zmieniona na panel perforowany
BarBar009 62 Opublikowano 6 Kwietnia Opublikowano 6 Kwietnia Teraz, SylwesterI. napisał(a): ło panie, ale ten 5070ti ma chłodzenie, toż to większe od 4090 tufa, którego też mam w tej budzie szybę na boku można używać, pod warunkiem że masz chłodnego cepa i dodatkowo dasz 2 wentyle na spód obudowy na wyciąg. w mojej to nie z TUF 4090 był większy problem, ale z chłodzeniem 13700k, bo to, co wyleci z boków chłodzenia karty pięknie podgrzewa płyn w chłodnicy cpu na topie, dodanie wentyli na spodzie trochę pomaga, ale jak przyjdą upały to i tak szybka musi być zmieniona na panel perforowany Zobaczymy 5070Ti to nie 4090 Co do proca aktualnie jest Ryzen 7700 kupiony okazyjnie, a będzie 7800x3D albo 9800x3D jak złapię jakąś okazję. Wentyle na dole oczywiście będą. Zobaczymy ale podoba mi się ta zabawa z SFF XD
darekz 67 Opublikowano 6 Kwietnia Opublikowano 6 Kwietnia 17 minut temu, ryba napisał(a): @darekz To, ze ktos ogarnia gamut monitora i testuje noze, nie znaczy wie doskonale jak zgrac ze soba poprawnie ustawienia PC/monitor Ale jak jestes slepo zapatrzony, droga wolna. Ale tak go ogladasz, ze nawet myslales o synchronizacji z g-sync takze szukaj argumentow dalej., Ty, ale ja w chuju mam co on ogarnia i co Ty ogarniasz. Skojarzyło mi się co kiedyś powiedział i co jak stosować, a swoją renomę wyrobił sobie wysoko i wyżej od Ciebie. I jak bym miał na dzień dzisiejszy i tu i teraz wybierając Twoje zdanie lub jego to bez zastanowienia wybieram jego! I nie musisz tu nikogo pouczać i nakazywać, czy Twoje mądrość jest najważniejsza lub ważniejsza od innej... 1
tomcug 2 440 Opublikowano 6 Kwietnia Opublikowano 6 Kwietnia 34 minuty temu, darekz napisał(a): Dobrze, że jesteś! Jestem spokojniejszy... 5 minut temu, darekz napisał(a): Ty, ale ja w chuju mam co on ogarnia i co Ty ogarniasz. Siła Twoich "argumentów" jest oszałamiająca... leszczu 1
some1 536 Opublikowano 6 Kwietnia Opublikowano 6 Kwietnia 2 godziny temu, Nex1M napisał(a): Co do G-Sync, dlaczego mimo tego ze klatka jest zablokowana 3 mniej niz max refresh to mam rozrywanie ekranu bez v-sync w sterowniku? Monitor lipny? Wszystko ok, tak to po prostu działa. Vsync powinien być włączony razem z Gsync, inaczej czasami jeśli gra nie generuje stabilnego fps będzie widoczne rwanie obrazu, zwłaszcza w dolnej części ekranu. "G-SYNC + V-SYNC “Off” disables the G-SYNC module’s ability to compensate for sudden frametime variances, meaning, instead of aligning the next frame scan to the next scanout (the process that physically draws each frame, pixel by pixel, left to right, top to bottom on-screen), G-SYNC + V-SYNC “Off” will opt to start the next frame scan in the current scanout instead. This results in simultaneous delivery of more than one frame in a single scanout (tearing). In the Upper FPS range, tearing will be limited to the bottom of the display." https://blurbusters.com/gsync/gsync101-input-lag-tests-and-settings/2/ Ostatnio bawiłem się różnymi opcjami i zauważyłem u siebie rwanie obrazu na dole ekranu mimo włączonego G-Sync, a to okazało się, że właśnie vsync wyłączyłem Blokada fps na -3 max nie ma wpływu na to zachowanie. Ograniczanie fps zapobiega wyjściu poza zakres działania gsync, bo wtedy albo włączy się pełny vsync i wzrośnie latencja, albo przekroczysz odświeżanie monitora i też będzie tearing. 1
sideband 1 775 Opublikowano 6 Kwietnia Opublikowano 6 Kwietnia (edytowane) Najwyraźniej wyświetlacz sobie nie radzi A po włączeniu Vsync i LLM, który zmniejszy już podbity inputlag i tak z automatu obetnie trzy klatki Ps, w sterowniku też muszą być załączone dwa ptaszki od Gsync, niektórzy o tym zapominają i mają figę z.... a nie Gsync Edytowane 6 Kwietnia przez sideband
darekz 67 Opublikowano 6 Kwietnia Opublikowano 6 Kwietnia 8 minut temu, tomcug napisał(a): Siła Twoich "argumentów" jest oszałamiająca... leszczu Leszczu powiadasz...
tomcug 2 440 Opublikowano 6 Kwietnia Opublikowano 6 Kwietnia 5 minut temu, darekz napisał(a): Leszczu powiadasz... Jeżeli nie potrafisz nawiązać dyskusji na argumenty i musisz uciekać się do pospolitych wulgaryzmów, to na uznanie nie zasługujesz. Proste. To i tak łagodne określenie jak na Twoją działalność. 1
ryba 1 246 Opublikowano 6 Kwietnia Opublikowano 6 Kwietnia (edytowane) 25 minut temu, darekz napisał(a): Ty, ale ja w chuju mam co on ogarnia i co Ty ogarniasz. Skojarzyło mi się co kiedyś powiedział i co jak stosować, a swoją renomę wyrobił sobie wysoko i wyżej od Ciebie. I jak bym miał na dzień dzisiejszy i tu i teraz wybierając Twoje zdanie lub jego to bez zastanowienia wybieram jego! I nie musisz tu nikogo pouczać i nakazywać, czy Twoje mądrość jest najważniejsza lub ważniejsza od innej... https://www.benchmark.pl/aktualnosci/ryba-3dmark-11-nowy-rekord-polskiego-overclockera.html Natomiast Ty nic nie ogarniasz, takze wracaj do piwnicy. Edytowane 6 Kwietnia przez ryba
ket_rab 227 Opublikowano 6 Kwietnia Opublikowano 6 Kwietnia (edytowane) Ogłoszenie od 22:07 i nadal nikt nie kupił za 10499 zł https://allegro.pl/oferta/karta-graficzna-nvidia-geforce-rtx-5090-founders-edition-32gb-gddr7-dlss4-17407672031 Edytowane 6 Kwietnia przez ket_rab
darekz 67 Opublikowano 6 Kwietnia Opublikowano 6 Kwietnia 4 minuty temu, tomcug napisał(a): Jeżeli nie potrafisz nawiązać dyskusji na argumenty i musisz uciekać się do pospolitych wulgaryzmów, to na uznanie nie zasługujesz. Proste. To i tak łagodne określenie jak na Twoją działalność. Nigdzie nie uciekam... Uwielbiam biegać, dosłownie, ale daruj sobie takie porównanie
some1 536 Opublikowano 6 Kwietnia Opublikowano 6 Kwietnia 17 minut temu, sideband napisał(a): Najwyraźniej wyświetlacz sobie nie radzi A po włączeniu Vsync i LLM, który zmniejszy już podbity inputlag i tak z automatu obetnie trzy klatki Ps, w sterowniku też muszą być załączone dwa ptaszki od Gsync, niektórzy o tym zapominają i mają figę z.... a nie Gsync Mam dwa ekrany z obsługą gsync w sygnaturce i na obu widać rwanie przy kombinacji gsync on + vsync off. Mogę nagrać filmik jak nie wierzysz
sideband 1 775 Opublikowano 6 Kwietnia Opublikowano 6 Kwietnia Jak masz rwanie lub tearing bez Vsync to ewidentnie jest coś nie tak Też ma dwa ekrany z Gsync i wszystko bangla elegancko bez Vsync, idealnie płynnie i żadnego tearingu. 1
Faflucy 312 Opublikowano 6 Kwietnia Opublikowano 6 Kwietnia 29 minut temu, sideband napisał(a): Ps, w sterowniku też muszą być załączone dwa ptaszki od Gsync, niektórzy o tym zapominają i mają figę z.... a nie Gsync Które konkretnie ?
Lameismyname 2 341 Opublikowano 6 Kwietnia Opublikowano 6 Kwietnia 18 minut temu, ket_rab napisał(a): Ogłoszenie od 22:07 i nadal nikt nie kupił za 10499 zł https://allegro.pl/oferta/karta-graficzna-nvidia-geforce-rtx-5090-founders-edition-32gb-gddr7-dlss4-17407672031 Nie każdy lubi dać cenę premium (ponad 10k) i mieć piszczące cewy.
ryba 1 246 Opublikowano 6 Kwietnia Opublikowano 6 Kwietnia 1 minutę temu, Faflucy napisał(a): Które konkretnie ? wszystkie dwa 1
SylwesterI. 865 Opublikowano 6 Kwietnia Opublikowano 6 Kwietnia 19 minut temu, ket_rab napisał(a): Ogłoszenie od 22:07 i nadal nikt nie kupił za 10499 zł https://allegro.pl/oferta/karta-graficzna-nvidia-geforce-rtx-5090-founders-edition-32gb-gddr7-dlss4-17407672031 Oddaje bez skalpingu, te 800 zł to się tak przypałętało, za to w ramach bonusu karta nie ma gwarancji
Faflucy 312 Opublikowano 6 Kwietnia Opublikowano 6 Kwietnia 2 minuty temu, ryba napisał(a): wszystkie dwa Ja mam tylko coś takiego
Faflucy 312 Opublikowano 6 Kwietnia Opublikowano 6 Kwietnia Nawet jak zmienię na "włącz dla trybu okienkowego i pełnoekranowego" to dalej się nic nie zmienia w tej zakładce.
jankooo 254 Opublikowano 6 Kwietnia Opublikowano 6 Kwietnia @Faflucy masz podłączony przez display port?
ryba 1 246 Opublikowano 6 Kwietnia Opublikowano 6 Kwietnia Magia ale ja sie nie znaju skoro tak DariuszZyyy powiedzial
Faflucy 312 Opublikowano 6 Kwietnia Opublikowano 6 Kwietnia Tak. Pytanie tylko czy jest różnica między G-SYNC ULTIMATE a G-SYNC Compatible, ja mam G-SYNC ULTIMATE.
darekz 67 Opublikowano 6 Kwietnia Opublikowano 6 Kwietnia 30 minut temu, ryba napisał(a): https://www.benchmark.pl/aktualnosci/ryba-3dmark-11-nowy-rekord-polskiego-overclockera.html Natomiast Ty nic nie ogarniasz, takze wracaj do piwnicy. Dzięki... Piekny pojazd. Fajnie, że mówisz tak o kimś kogo w ogole nie znasz. To natomiast bardzo dobrze świadczy o Tobie rekordzisto. Jesteś najlepszy pod każdym względem overklokerze. Chociaż w tym...
sideband 1 775 Opublikowano 6 Kwietnia Opublikowano 6 Kwietnia 1 minutę temu, Faflucy napisał(a): Tak. Pytanie tylko czy jest różnica między G-SYNC ULTIMATE a G-SYNC Compatible, ja mam G-SYNC ULTIMATE. Masz wbudowany moduł gsync w monitorze.
Rekomendowane odpowiedzi