Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, IceMan napisał(a):

zazdraszczam, ile $$$ ?

13900

3 minuty temu, Doamdor napisał(a):

@Pitt_34  RTX 5090 Ventus to bydlak w porównaniu z RTX 5070 Ti Ventus. :hihot:

325 x 139 x 67 mm 1875 g

303 x 121 x 49 mm 1073 g

Jeżeli cewki nie będą grały, oraz wentylatory wydawały niepożądanych dźwięków przy 350-400W, to będę zadowolony.

U mnie cewki całkiem ok w ventusie

Edytowane przez sovas
Opublikowano (edytowane)

@almon Dostępność tej karty jest tragiczna, a polowałem na nią od premiery. Ja bym brał na twoim miejscu, chyba, że cena ma dla ciebie znaczenie.
Dla mnie akceptowalne granice to było 14-15k xD

Z amazonem jest też tak, że pokazuje "dodaj do koszyka", a jak próbujesz zapłacić to wywala.

Edytowane przez sovas
Opublikowano
1 godzinę temu, Kanzu napisał(a):

Dlatego kupiłem plusa w ME, żeby mieć 100 dni zwrotu. Przetrzymam go do lipca, oddam i kupię już po spadkach. Oni próbują ruchać sztucznie utrzymywanymi cenami to się odwdzięcze korzystając za free %-)

Tym sposobem, za jakiś czas, kupienie "nie macanej" karty do kompa, będzie równie trudne jak poznanie dziwicy :hihot:

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, MarcoSimone napisał(a):

Tym sposobem, za jakiś czas, kupienie "nie macanej" karty do kompa, będzie równie trudne jak poznanie dziwicy :hihot:

Nikt nie powiedział, że muszą i będą każdy zwrot przyjmować :D Od lat coś takiego oferują i na pewno masa ludzi z tego korzysta. Jak ktoś teraz stwierdził, że zrobi z tego sposób na życie to raczej się zdziwi, bo wystarczy, że będą dokładnie sprawdzać co i w jakim stanie się oddaje albo odrzucą z byle pierdoły. Ostatecznie można zostać z przepłaconym przedmiotem. Jeśli ktoś tak będzie robił na okrągło to raczej zwrócą na to uwagę %-)

Edytowane przez Kanzu
Opublikowano
34 minuty temu, Tester Wrażeń napisał(a):

Jesli to nie zaden wykręt to bralbym :)

Tylko osobisty odbiór z możliwością sprawdzenia karty w komputerze sprzedającego. Ten giguś jest lepszy od astrala :bandyta:

10 minut temu, Phoenix. napisał(a):

5060ti 16gb w podobnej wydajności do 9070 ?

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

No ale zalinkowałeś "przeciek" gdzie jest na słupkach pokazane, co i ile. W innym przecieku czytałem, że 5060ti 16GB jest na równi z 3080/4070 :)  To prawie 40% więcej od 3060ti :P Jak 5060ti 16GB będzie w cenie 2K zł to będzie warta zainteresowania. Nie tylko 5090 są z serii 5xxx :P

EDIT: znaczy Fenix zalinkował... sorry :P

Edytowane przez leven
Opublikowano
58 minut temu, SpiderX napisał(a):

Śmierdzi wałkiem, jak kolega wyżej pisał - tylko odbiór osobisty ze sprawdzeniem.

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, leven napisał(a):

No ale zalinkowałeś "przeciek" gdzie jest na słupkach pokazane, co i ile.

Tak ale to opengl i geekbench, a nie gry wiec na logike jak znamy juz wydajnosc 5070 w stosunku do 9070 to mozna wywnioskowac jak kolega wyzej te 10%-12% wzrostu w stosunku do 4060ti ;)

Opublikowano

Ja jestem mega ukontentoany zmiana 5070 na 5070ti i to jest 10/10 tego co potrzebowalem w kwesti mocy do Warzone gdzie gra cisnie 150-290fps non stop i widac, ze leci w niektorych miejscach na limicie cpu bo spada uzycie do 88% wiec w bliskiej przyszlosci bedzie trzeba zamowic 9800X3D i 9700X sie pozbyc :D 

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, leven napisał(a):

Tak, testy w grach pokażą, co daje GDDR7 i odrobinkę więcej zasobów względem 4060ti. Będzie blisko 4070 :)

Na razie zapowiada się 5-10% poniżej 4070, więc to takie 4060 Ti Super :)

Edytowane przez xtn
Opublikowano
W dniu 1.11.2024 o 09:42, galakty napisał(a):

W serii 4000 to dla mnie 4070Ti był jedyną sensowną kartą, wyniki jak 3090, DLSS3 + FG i fajny pobór prądu. 4000 zł za 3 lata gwarancji gdzie RTX 3080 używki latały po 3000 zł (lepsze modele nawet drożej, a tańsze to były grzałki). To miało sens.

Przy serii 5000 nie widzę takiego postępu, to lifting i nic więcej (pomijam 5090). Także czekam na serię 6000. 

Noooo chyba że zobaczę wzrost FPS o 50%+ w cenie 4000 zł to się zastanowię. 

No ja też miało być hurr dur zakupy a tu taka lipa..
Mini pc kupione pod NAS i tyle z szaleństwa zakupowego na ten rok..
Może na święta sobie tylko lepsze słuchawki kupie i tyle.

Opublikowano
15 minut temu, Quassar napisał(a):

No ja też miało być hurr dur zakupy a tu taka lipa..
Mini pc kupione pod NAS i tyle z szaleństwa zakupowego na ten rok..
Może na święta sobie tylko lepsze słuchawki kupie i tyle.

Dlatego bez sensu jest obecnie wymieniać karty co każdą generację i wystarczy co drugą. Ostatni duży skok był pomiędzy serią 2000, a 3000, gdzie RTX3060Ti był wydajności 2080 Super.