Zachy 587 Opublikowano 17 Kwietnia Opublikowano 17 Kwietnia A mi sie suprim bardziej od astrala air podoba. Takze co osoba to inne zdanie. Nie rozumiem tego zachwytu nad Astralami 3
leven 545 Opublikowano 17 Kwietnia Opublikowano 17 Kwietnia Najzacniej wygląda Waterforce Extreme od Gigusia 1
sovas 662 Opublikowano 17 Kwietnia Opublikowano 17 Kwietnia (edytowane) Cewki na pulpicie cisza, pod obciążeniem moim zdaniem bardzo spoko. Tu macie otwartą obudowę i ten mikrofon dobrze zbiera. Wentylatory w obudowie - 800rpm. Stock curve. 9 minut temu, leven napisał(a): Najzacniej wygląda Waterforce Extreme od Gigusia Do mnie dziś przyjechał w wersji WB też będę sprawdzał później. Najchętniej bym go zostawił. Edytowane 17 Kwietnia przez sovas 4
PepePanDziobak 105 Opublikowano 17 Kwietnia Opublikowano 17 Kwietnia Nawet to ładne albo cewek wcale nie słyszę na filmiku u Ciebie , albo mi na uszy siadło
sovas 662 Opublikowano 17 Kwietnia Opublikowano 17 Kwietnia (edytowane) Cewki sztos w tej suprim. Chłodzenia nawet nie testuję, bo widzę, że jest top po tym jak się zachowuje w furmarku i nomadzie. Nomad jakieś 15300 - dupy nie urywa, ale jest bardzo stabilna i ciężko ją wycrashować. stock 14300 Edytowane 17 Kwietnia przez sovas
PepePanDziobak 105 Opublikowano 17 Kwietnia Opublikowano 17 Kwietnia jak w ogóle wyglądają temp na wodzie po np 3godzinnym graniu ?
sovas 662 Opublikowano 17 Kwietnia Opublikowano 17 Kwietnia (edytowane) Teraz, PiPoLiNiO napisał(a): @sovas Liczyłeś ile 5090 miałeś już w domu? 😁😁😁😁 Z 15? 5 w sumie xd tuf, inno, ventus, suprim, waterforce wb 1 minutę temu, PepePanDziobak napisał(a): jak w ogóle wyglądają temp na wodzie po np 3godzinnym graniu ? Na ventusie przy okolo 500w poboru w grze 56 stopni po kilku h Edytowane 17 Kwietnia przez sovas
PepePanDziobak 105 Opublikowano 17 Kwietnia Opublikowano 17 Kwietnia (edytowane) 3 minuty temu, sovas napisał(a): 5 w sumie xd tuf, inno, ventus, suprim, waterforce wb Na ventusie przy okolo 500w poboru w grze 56 stopni po kilku h to tyle kosztuje więc jak można wymienić to niech wymienia. Żyjemy w erze gówna konsumenckiego gdzie na każdym kroku trzeba uważać aby nie wcisnęli jakiegoś kału technologicznego wadliwego. sąsiadka 5 lodówek miała w przeciągu 2 tyg Tym bardziej jak piszczy GPU to wymieniać nie zastanawiać się 56stopni to chyba dobry wynik jak na takie tdp karty Edytowane 17 Kwietnia przez PepePanDziobak
sovas 662 Opublikowano 17 Kwietnia Opublikowano 17 Kwietnia (edytowane) 6 minut temu, PepePanDziobak napisał(a): 56stopni to chyba dobry wynik jak na takie tdp karty Nom. To jakoś przy 900-1000rpm. @PepePanDziobak Mnie już ventus zadowala. Karta na wodzie działa bardzo dobrze. Waterforce miałem upatrzone dawno, ale nie dało się kupić. A suprim.. no cóż - za 11700 żal było nie kliknąć Edytowane 17 Kwietnia przez sovas
PepePanDziobak 105 Opublikowano 17 Kwietnia Opublikowano 17 Kwietnia jak się da to przecież kto zabroni wymieniać , tym bardziej jak można zamiast 16 wydać 11
darekz 67 Opublikowano 17 Kwietnia Opublikowano 17 Kwietnia (edytowane) Tu większość przerobiła po kilka modeli 5090. Świadczy to tylko o niskiej jakości kart. Ja miałem 6. TUF, Windforce, Gamerock, Trio, PNY, FE, który zostaje 😎 Z każdą było coś nie tak... Edytowane 17 Kwietnia przez darekz
PepePanDziobak 105 Opublikowano 17 Kwietnia Opublikowano 17 Kwietnia ta seria jest na prawdę słaba. Wydajnościowo jak i jakościowo. Komponenty badziew skoro tak piszczy.
darekz 67 Opublikowano 17 Kwietnia Opublikowano 17 Kwietnia (edytowane) 7 minut temu, PepePanDziobak napisał(a): ta seria jest na prawdę słaba. Wydajnościowo jak i jakościowo. Komponenty badziew skoro tak piszczy. Dokładnie. Czuję się już zmęczony tym wszystkim. 4 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a): @darekz Serio FE zostaje? Istnieje jakiś inny powód oprócz ceny? Tylko cena. Po tych wszystkich perypetiach z innymi, śmiało stwierdzam, że nie jest taki zły i dla mnie zupełnie wystarczający. No i wygląd. Strasznie mi sie podoba i do mojej kompaktowej budy pasuje idealnie. Edytowane 17 Kwietnia przez darekz 1
sovas 662 Opublikowano 17 Kwietnia Opublikowano 17 Kwietnia (edytowane) Po UV to już w ogóle nie da się usłyszeć cewek. Sprawdziłem co chciałem, można wyjąć - Cewki najlepsze jakie słyszałem w 5090. - OC / UV - na szybko tylko sprawdziłem, ale wydaje się wszystko w porządku - karta nie ma jakichś nietypowych crashy, wali dopiero po wbiciu +440 na core, nie chciało mi się dłużej testować Edytowane 17 Kwietnia przez sovas 1
Kanzu 207 Opublikowano 17 Kwietnia Opublikowano 17 Kwietnia 37 minut temu, sovas napisał(a): stock 14300 U mnie stock zaraz po kupnie był 14382. Teraz 14453 a zaraz po zainstalowaniu nowych sterowników 14662 Coś tam te sterowniki zmieniły tak jak pisali.
sovas 662 Opublikowano 17 Kwietnia Opublikowano 17 Kwietnia @Kanzu Ja jeszcze nie robiłem update. Na stock zrobiłem jednego runa - https://www.3dmark.com/sn/5385548 Tu masz po OC, ale takim dosłownie na szybko po kilku minutach Nie min maxuje tego, bo nie widzę potrzeby - https://www.3dmark.com/sn/5385859 Raczej 16k nie wykręci jak niektóre astrale, ale mogę się mylić. Czasem karty lubią zatrybić dobrze na pewnych konkretnych częstotliwościach.
Kadajo 7 414 Opublikowano 17 Kwietnia Opublikowano 17 Kwietnia 4 godziny temu, Pentium D napisał(a): Potężny RTX 5060 Ti 3 godziny temu, tomcug napisał(a): Z tą pastą Gigabyte poszedł w złym kierunku, potem to doczyścić po rozebraniu chłodzenia przed założeniem termopadów nie tak łatwo A kto to będzie chciał rozbierać... Nałoży się pastę do zębów, nikt nie zauważy różnicy.
Kanzu 207 Opublikowano 17 Kwietnia Opublikowano 17 Kwietnia 20 minut temu, sovas napisał(a): Ja jeszcze nie robiłem update. Z ciekawości sprawdziłem na starych i nowych sterownikach, bo pisali, że karty boosta dostały do wyników. Po szybkim OC w pierwszym dniu 15450 robił a teraz pierwsza krzywa i 15654
Kadajo 7 414 Opublikowano 17 Kwietnia Opublikowano 17 Kwietnia Ja wam powiem, pierwsza karta jaka kupiłem to był GF6200, totalny szajs to był, i to pasywnie chłodzony. Ale bylem mega zadowolony wiecie czemu ? Bo się przesiadałem z GF2 MX400 1
Spl97 1 293 Opublikowano 17 Kwietnia Autor Opublikowano 17 Kwietnia 11 minut temu, Reddzik napisał(a): Brodaty majster był szybszy od młodego majstra . 1
Doamdor 1 792 Opublikowano 17 Kwietnia Opublikowano 17 Kwietnia 36 minut temu, sovas napisał(a): @Kanzu Ja jeszcze nie robiłem update. Na stock zrobiłem jednego runa - https://www.3dmark.com/sn/5385548 Tu masz po OC, ale takim dosłownie na szybko po kilku minutach Nie min maxuje tego, bo nie widzę potrzeby - https://www.3dmark.com/sn/5385859 Raczej 16k nie wykręci jak niektóre astrale, ale mogę się mylić. Czasem karty lubią zatrybić dobrze na pewnych konkretnych częstotliwościach. Jak wyglądają temperatury i rpm na stock i po UV na 0,9V?
sovas 662 Opublikowano 17 Kwietnia Opublikowano 17 Kwietnia Teraz, Doamdor napisał(a): Jak wyglądają temperatury i rpm na stock i po UV na 0,9V? Nie wiem. U mnie ciężko to sprawdzic przy karcie air, bo mam 3 chlodnice także odpuszczę sprawdzanie temp i rpm. Chłodzenie na pewno daje radę, jest bycze. Już wyjęta karta
Lameismyname 2 343 Opublikowano 17 Kwietnia Opublikowano 17 Kwietnia 1 godzinę temu, sovas napisał(a): Sorry, że cytat ze zdjęciem. Jak wy to robicie, że macie suwak do OC pamięci na +3000MHz, gdzie ja na RTX 4060, 4070S i teraz 5070ti mam na +2000MHz max? (AB w wersji najnowszej beta).
darekz 67 Opublikowano 17 Kwietnia Opublikowano 17 Kwietnia (edytowane) 6 minut temu, Lameismyname napisał(a): Jak wy to robicie, że macie suwak do OC pamięci na +3000MHz, gdzie ja na RTX 4060, 4070S i teraz 5070ti mam na +2000MHz max? (AB w wersji najnowszej beta) https://forums.guru3d.com/threads/msi-afterburner-4-6-6-beta-5-for-nvidia-geforce-rtx-5000-series-cards.455155/#post-6301718 Zmodyfikowany plik bazy danych AB Edytowane 17 Kwietnia przez darekz 1 1
Rekomendowane odpowiedzi