Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 minut temu, Tester Wrażeń napisał(a):

No ale jak nie wymiesza tego powietrza to przecież ono magicznie nie znika, więc na jedno wychodzi przecież

Dlatego jest różnica jak zamkniesz się w pokoju z zamkniętymi oknami i odpalisz wiatrak niż jak zrobisz to samo z otwartymi, bo wtedy chociaż jakaś cyrkulacja jest i świeże powietrze wpada :DWentylator + granie i zamknięte pomieszczenie = zupa. Roznosi się gorące powietrze po całym pokoju i można tego nie odczuwać, bo wieje, ale termometr nie kłamie :D

Opublikowano
32 minuty temu, Kanzu napisał(a):

Dlatego jest różnica jak zamkniesz się w pokoju z zamkniętymi oknami i odpalisz wiatrak niż jak zrobisz to samo z otwartymi, bo wtedy chociaż jakaś cyrkulacja jest i świeże powietrze wpada :DWentylator + granie i zamknięte pomieszczenie = zupa. Roznosi się gorące powietrze po całym pokoju i można tego nie odczuwać, bo wieje, ale termometr nie kłamie :D

No ale odpalenie wiatraka nie wymusza zamykania okien i drzwi :D

Opublikowano

@Tester Wrażeń zależy gdzie kto mieszka i mówię bardziej o obecnych temperaturach. Przy 30-35 stopniach w lecie jeszcze jak ktoś ma okno w słońcu to nie ma różnicy czy je otworzysz, zamkniesz czy zrobisz dziurę w ścianie i tak "świeżego" powietrza nie zaznasz ;D

Opublikowano

@Tester Wrażeń nie mówiłem, że z wiatrakiem jest gorzej, bo samo poruszające się powietrze daje już jakiś komfort :D Chodziło mi, że nic to nie zmienia w kwestii chłodzenia i podnosi temperaturę. Włącz go na godzinę w upały i wyłącz a poczujesz, że jest gorzej gorąco niż było.

Kończymy temat, bo spam %-)

Opublikowano (edytowane)

Myślę, że w okolicach 12k na ten moment warto.

Teraz, Tolfu napisał(a):

pewnie fajnie piszczą tak jak w moim tufie :balon:

W ogóle nie piszczały. Nawet klient przy mnie sprawdził w moim kompie i nic nie słyszeliśmy na stock :)

Edytowane przez sovas
Opublikowano
Teraz, sovas napisał(a):

TUF , ASTRAL i MSI TRIO moim zdaniem 3 najlepsze wersje ( tylko te świerszcze :hmm: )

5 minut temu, sovas napisał(a):

W ogóle nie piszczały. Nawet klient przy mnie sprawdził w moim kompie i nic nie słyszeliśmy na stock :)

no to masz farta

Opublikowano
1 minutę temu, sovas napisał(a):

Hm jeśli mowa o 5090 to myślę, że waterfroce, astral i suprim są jednak klasę wyżej. Pomijając cewki, bo to loteria.

Kupowanie waterforce to trochę masochizm