Kadajo 7 418 Opublikowano 23 Kwietnia Opublikowano 23 Kwietnia No jest. Tak jak 30 FPS też jest. Boże co ta NVIDIA zrobiła z PCMR https://i.pinimg.com/originals/af/d8/60/afd860d7d3f66f0ee8f8c7fe1d428166.gif
sovas 662 Opublikowano 23 Kwietnia Opublikowano 23 Kwietnia (edytowane) 24 minuty temu, GAZuOOT napisał(a): do bariery 16k trochę brakuje, wydaje mi się, że to musi być kwestia procka, 7800X3D vs 9800X3D innego wytłumaczenia nie ma :D. A co ma procek do steel nomada w sumie? Godzinę temu, Kanzu napisał(a): Dalej nie wiem o co chodzi, że tylko moja ma inną krzywą niż reszta na forum i takie wyniki na stock robi a biosy te same. A jaką masz temperaturę i mhz w trakcie testu? I ile możesz max wbić, bo to raczej będzie jakiś wyznacznik. 24 minuty temu, GAZuOOT napisał(a): (niestety ruszanie samym radiatorem nie poprawiło pompki), Niezła kupa do zwrotu imo Edytowane 23 Kwietnia przez sovas
DżonyBi 1 971 Opublikowano 23 Kwietnia Opublikowano 23 Kwietnia (edytowane) 1 godzinę temu, GAZuOOT napisał(a): A co do tego takta na 0.8v to chodziło mi o coś takiego, bo mi na krzywej karta pozwala na więcej (miałem przez chwilę Mastera, to tam 1670Mhz z krzywej a i tak zbijało do 1545MHz): Edytowane 23 Kwietnia przez DżonyBi 1
sovas 662 Opublikowano 23 Kwietnia Opublikowano 23 Kwietnia 14 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a): To w grafikach z AIO nie da się sterować RPM pompy? Nie da się, komedia. 1
GAZuOOT 192 Opublikowano 23 Kwietnia Opublikowano 23 Kwietnia Czyli wychodzi na to, że średnio to samo wychodzi z tym taktem. Jeszcze wyjmę tego Astrala i poruszam nim samym, ale jak to nie pomoże to zwrot, niestety, cewki Foundersa przy tej pompce to pikuś .
DżonyBi 1 971 Opublikowano 23 Kwietnia Opublikowano 23 Kwietnia Zachciało sie promocji z Amazona to teraz masz
sovas 662 Opublikowano 23 Kwietnia Opublikowano 23 Kwietnia 4 minuty temu, GAZuOOT napisał(a): Czyli wychodzi na to, że średnio to samo wychodzi z tym taktem. Jeszcze wyjmę tego Astrala i poruszam nim samym, ale jak to nie pomoże to zwrot, niestety, cewki Foundersa przy tej pompce to pikuś . A w którym miejscu te aio mają pompki?
DżonyBi 1 971 Opublikowano 23 Kwietnia Opublikowano 23 Kwietnia (edytowane) 1 minutę temu, sovas napisał(a): A w którym miejscu te aio mają pompki? przy bloku gpu, w srodku Edytowane 23 Kwietnia przez DżonyBi
sovas 662 Opublikowano 23 Kwietnia Opublikowano 23 Kwietnia Te same problemy były już w 4090 https://rog-forum.asus.com/t5/gaming-graphics-cards/rtx-4090-matrix-annoying-noise-pump-full-speed-always/td-p/1002490
DżonyBi 1 971 Opublikowano 23 Kwietnia Opublikowano 23 Kwietnia Loteria jak z cewkami. U mnie byl inny dzwiek. Ewidentnie to byly pechezyki powietrza i jest cicho teraz. Na filmach to jakis metaliczny dzwiek. Jak kombinacje z chlodnica nie pomoga to zwracalbym.
GAZuOOT 192 Opublikowano 23 Kwietnia Opublikowano 23 Kwietnia 16 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a): Tak szczerze, to trochę brzmi jak cewki ;p Jak dowalisz 1000 FPS w menu Metaphor Refantazio przy 4k 150%, to oprócz pompki świerszcze budzą się do życia i jest koncert, kto głośniej
Tester Wrażeń 839 Opublikowano 23 Kwietnia Opublikowano 23 Kwietnia 51 minut temu, Kadajo napisał(a): No jest. Tak jak 30 FPS też jest. Boże co ta NVIDIA zrobiła z PCMR https://i.pinimg.com/originals/af/d8/60/afd860d7d3f66f0ee8f8c7fe1d428166.gif 🤣🤣🤣 Toć te 20ms to nie jest odczuwalne nawet
maxmaster027 892 Opublikowano 23 Kwietnia Opublikowano 23 Kwietnia Godzinę temu, Karro napisał(a): No dobrze gada. Na karte za 15k gwarancja producenta przy tych problemach jakie sa jest zdecydowanie za mala.
sovas 662 Opublikowano 23 Kwietnia Opublikowano 23 Kwietnia 8 minut temu, GAZuOOT napisał(a): Jak dowalisz 1000 FPS w menu Metaphor Refantazio przy 4k 150%, to oprócz pompki świerszcze budzą się do życia i jest koncert, kto głośniej Mówisz? Aż pobiorę demo z ciekawości
Kanzu 208 Opublikowano 23 Kwietnia Opublikowano 23 Kwietnia 34 minuty temu, GAZuOOT napisał(a): Czyli wychodzi na to, że średnio to samo wychodzi z tym taktem. Nie u wszystkich. Moja już dawno wyłamała się z forumowych schematów 1
maxmaster027 892 Opublikowano 23 Kwietnia Opublikowano 23 Kwietnia No na takim taktowaniu ~2100mhz 0.8V żywotnosc karty potencjalnie kilkukrotnie wieksza. Pytanie tylko ile bedzie wart 5090 za 5-6lat.
sovas 662 Opublikowano 23 Kwietnia Opublikowano 23 Kwietnia (edytowane) @maxmaster027 raczej to mało kogo obchodzi co kupuje 5090 @GAZuOOT Dałem w tej gierce uncapped FPS, w grze mam 300 fps, ale w menu jest cap na 60 // edit: dobra udało mi się to odpalić poprawnie, mam 900 fps i nie słychać cewek Jedyne co może być słychać to szum wentylatorów z karty (performance bios) i ewentualnie pompkę. Mikro i tak jeszcze podbija, bo to klikanie jest z biurka obok. Edytowane 23 Kwietnia przez sovas 1
ju-rek 450 Opublikowano 23 Kwietnia Opublikowano 23 Kwietnia 7 godzin temu, sovas napisał(a): Tu masz dźwięk pompki (nawet 2) przy 2900+ rpm, a właściwie jego brak Wyłącz wentylatory, bo one przebijają dźwięk pompki. Mam D5 Aquacomputer i kurna ją słyszę przy "wentylach" na 600rpm, których nie słychać.
sideband 1 781 Opublikowano 23 Kwietnia Opublikowano 23 Kwietnia 22 minuty temu, Kanzu napisał(a): Nie u wszystkich. Moja już dawno wyłamała się z forumowych schematów To teraz pokaż rzeczywiste taktowanie pod pełnym obciążeniem
Kanzu 208 Opublikowano 23 Kwietnia Opublikowano 23 Kwietnia Godzinę temu, sovas napisał(a): A jaką masz temperaturę i mhz w trakcie testu? Mam wyższe zegary i trochę niższą temperature. Nie wiem czy na tyle, żeby zrobić taką różnice, ale moja też na stock wcześniej robiła 14.7k. Jakieś czary mary się zadziały po testach i późniejszej reinstalacji AB ze sterownikami. Nawet nie wiem czy od samego początku taką krzywą miałem 1
deathrabit 74 Opublikowano 23 Kwietnia Opublikowano 23 Kwietnia (edytowane) 9 godzin temu, Doamdor napisał(a): Pokaż, że modele, które wymieniłeś przegrzewają się. Poczytaj lepiej co pisało w Igor's Lab, " Problem jest spowodowany przez: a) ułożenie komponentów na PCB RTX 4070 i TI wszystkie modele zbyt wysoko gęstość. b) za grube thermpoady i ich brak od strony backplate. https://www.igorslab.de/en/local-hotspots-on-rtx-5000-cards-when-board-layout-and-cooling-design-do-not-work-together/ Edytowane 23 Kwietnia przez deathrabit
GAZuOOT 192 Opublikowano 23 Kwietnia Opublikowano 23 Kwietnia (edytowane) Godzinę temu, Kanzu napisał(a): Nie u wszystkich. Moja już dawno wyłamała się z forumowych schematów O panie, zapuść na takim 0,8v 2,1GHz Steel Nomada i daj punkciki i max pobór @sovasNo to Astral daje mocno po uszach wtedy nie tylko pompką ale też świerszczami Edytowane 23 Kwietnia przez GAZuOOT
sovas 662 Opublikowano 23 Kwietnia Opublikowano 23 Kwietnia 2 godziny temu, GAZuOOT napisał(a): A co do tego takta na 0.8v to chodziło mi o coś takiego, bo mi na krzywej karta pozwala na więcej (miałem przez chwilę Mastera, to tam 1670Mhz z krzywej a i tak zbijało do 1545MHz): Sprawdziłem jeszcze tak jak napisałeś:
GAZuOOT 192 Opublikowano 23 Kwietnia Opublikowano 23 Kwietnia Jak zaakceptujesz tą krzywą to jaki masz rzeczywisty takt karty?
DżonyBi 1 971 Opublikowano 23 Kwietnia Opublikowano 23 Kwietnia (edytowane) @sovas Ile masz wtedy tutaj? Edytowane 23 Kwietnia przez DżonyBi
Rekomendowane odpowiedzi