j4z 941 Opublikowano 29 Kwietnia Opublikowano 29 Kwietnia Ta, to te terkotanie, a huczenie swoją drogą. Ciekawy koment pod jednym z filmów:
j4z 941 Opublikowano 29 Kwietnia Opublikowano 29 Kwietnia 20 minut temu, j4z napisał(a): Wiatr w budzie huczy pewnie A może i nie: Kto kupował 50xx ten w cyrku się nie śmieje.
Pitt_34 326 Opublikowano 29 Kwietnia Opublikowano 29 Kwietnia Nie ma co, udana seria 5xxx, jedne ćwierkają, piszczą, drugie terkoczą, warczą, wyciekają, topią się itd.... 1
Nex1M 113 Opublikowano 29 Kwietnia Opublikowano 29 Kwietnia (edytowane) Ja w swoim Palit 4090 GameRock założyłem Noctua NF-A9x14 HS. Jest cichutko, ale musze jeszcze to dopracowac bo temperatury sa wieksze o okolo 4-5C niz na oryginalnych. ~73C Furmark, W grach zazwyczaj 68C. Na rdzeniu lezy Gelid HeatPhase Ultra. Moze jak wiecej tego plastiku(pozostalosci po mocowaniach) pod wentylatorem spiluje to bedzie lepiej. Zamówiłem tez od chinczyka jakies wentyle w wersji 2. th9520b2h-pcb02 Będzie testowane, Edytowane 29 Kwietnia przez Nex1M 1 2
Rico650 63 Opublikowano 29 Kwietnia Opublikowano 29 Kwietnia Dzisiaj przyszły mi kody studenckie do sklepu MSI, na karty graficzne jest 10% zniżki, ale coś i tak drogie są tam osiemdziesiątki a coś słyszałem że mają być Super z większą ilością Vram więc kupował nic nie będę póki co.
Doamdor 1 784 Opublikowano 29 Kwietnia Opublikowano 29 Kwietnia 5 minut temu, Pitt_34 napisał(a): Nie ma co, udana seria 5xxx, jedne ćwierkają, piszczą, drugie terkoczą, warczą, wyciekają, topią się itd.... 2 minuty temu, j4z napisał(a): A ja napisałem do PNY, czy mi wymienią. Wymień na Suprim. 1 1
GAZuOOT 192 Opublikowano 29 Kwietnia Opublikowano 29 Kwietnia (edytowane) 5090 Gaming OC po optymalizacji przepływu powietrza w obudowie z wentylami ustawionymi na sztywne 53% po 30 min loopa steel nomad. Głośnośc grafy przy tych 1650rpm bardzo spoko. Ale więcej, bez rozkręcania wentyli na grafie już nie osiągnę w tym modelu. LC to to nie jest @Rico650Czy można poprosić o taki kodzik? Edytowane 29 Kwietnia przez GAZuOOT 2 1
sovas 662 Opublikowano 29 Kwietnia Opublikowano 29 Kwietnia 1 kod = 1 karta pls Jak kupujecie kilka na 1 kod mogą wam anulować
Rico650 63 Opublikowano 29 Kwietnia Opublikowano 29 Kwietnia Dokladnie, kod jest jednorazowy i pisze że trzeba zamawiać z emaila uczelnianego
CzerwonyJohn 70 Opublikowano 30 Kwietnia Opublikowano 30 Kwietnia Niby bezpieczny kabel MSI a stopił się https://ithardware.pl/aktualnosci/bezpieczny_zolty_kabel_12v_2x6_msi_stopienie_rtx_5090-41240.html
VillagerGPT 6 Opublikowano 30 Kwietnia Opublikowano 30 Kwietnia Odkupię kod studencki na 10% na stronie msi
tomcug 2 440 Opublikowano 30 Kwietnia Opublikowano 30 Kwietnia 14 minut temu, CzerwonyJohn napisał(a): Niby bezpieczny kabel MSI a stopił się To jest taki sam kabel jak każdy inny, tylko kolorowy, żeby było widać, czy dociśnięty.
CzerwonyJohn 70 Opublikowano 30 Kwietnia Opublikowano 30 Kwietnia 4 minuty temu, tomcug napisał(a): To jest taki sam kabel jak każdy inny, tylko kolorowy, żeby było widać, czy dociśnięty. Widzisz dociśnięty a i tak szlak go trafił.
VillagerGPT 6 Opublikowano 30 Kwietnia Opublikowano 30 Kwietnia (edytowane) Co sądzicie na temat tego modelu kart czy są w porządku i cewki nie piszczą Edytowane 30 Kwietnia przez VillagerGPT
tomcug 2 440 Opublikowano 30 Kwietnia Opublikowano 30 Kwietnia 9 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a): Dlaczego ludzie ciągle używają te gówno przejściówki. To serio jest fascynujące. Kupują karty po 3k dolarów, ale nie kupią dedykowanego kabla. A skąd wiesz, że każdy ma zasilacz z natywnym złączem 16-pin? Ja do RTX 4080 używam często przejściówki w połączeniu z Supremo M1 700 W, wszystko git do dnia dzisiejszego. A kabelek 16-pin od Gigabyte się stopił 1
tomcug 2 440 Opublikowano 30 Kwietnia Opublikowano 30 Kwietnia Co ja bym zrobił, nie ma znaczenia Ludzie mają różne konfiguracje Palą się i kable i przejściówki, to jest fakt. 1
Pitt_34 326 Opublikowano 30 Kwietnia Opublikowano 30 Kwietnia 12 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a): Gdybyś prywatnie kupił 5090 to dalej byś miał ten zasilacz i połączenie, czy też ogarnałbyś sobie nowy zasilacz z dedykowanym kablem? Ale ja używam podobnie, tak miałem na 4080 i tą samą przejściówkę mam do 5080. Karta żyje, przejściówka żyje.
Doamdor 1 784 Opublikowano 30 Kwietnia Opublikowano 30 Kwietnia @PiPoLiNiO Na przejściówce od Corsair miałem RTX 4090/5090 i wszystko było w porządku.
BarBar009 62 Opublikowano 30 Kwietnia Opublikowano 30 Kwietnia Jak już podłączanie to nie dociskajcie plastikowej przejściówki tylko przewody do niej. Co z tego, że zawias dobrze siedzi jak kabel się wysuwa w obudowie XD
Doamdor 1 784 Opublikowano 30 Kwietnia Opublikowano 30 Kwietnia 4 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a): No u tego typa też było. Aż się spaliło Spaliła mu się przejściówka dołączona do karty graficznej.
some1 536 Opublikowano 30 Kwietnia Opublikowano 30 Kwietnia Jedyne co zminimalizujesz wymieniając adapter dołączony do karty na natywny przewód do zasilacza, to bałagan z kablami w obudowie. Tam nie ma żadnych dodatkowych zabezpieczeń przed takim spaleniem. 2
tomcug 2 440 Opublikowano 30 Kwietnia Opublikowano 30 Kwietnia 28 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a): Owszem ma. Nie odpowiesz, bo wiesz, że byś zmienił. I każdy normalny by zmienił. Ale jak ktoś kupuje kartę za 3k $, a nie wymieni zasilacza to już tylko jego wina i jego ryzyko. To Ty odwracasz kota ogonem, bo dobrze wiesz, że kabelki 16-pin też się jarają Przejściówka po to jest dodawana do karty, żeby jej używać i nie powinna się palić. 1
Rekomendowane odpowiedzi