Fenrir_14 825 Opublikowano 2 Maja Opublikowano 2 Maja @sovasTak, jest re-fill port 👍 ale te które miałem astrale LC były wszystkie prawie pod korek zalane chociaż sprawdzić zawsze warto czy za bardzo tam nie pluska 👍
krulaks 59 Opublikowano 2 Maja Opublikowano 2 Maja (edytowane) 2 godziny temu, Fenrir_14 napisał(a): @krulaks kurde nie ma mnie teraz w domu a na komie to wiesz jak się takich rzeczy odsłuchuje sprawdź jeszcze zasilacz w trybie pracy 0db no i po podmiance budy się okaże. Miałem kilka sztuk 5090 Astral LC, obecnie mam 2 sztuki pracujące non stop praktycznie i nie miałem żadnych problemów z pompą, we wszystkich po odpowietrzeniu nie było jej słychać. Także jeżeli (odpukać) okaże się to faktycznie być pompka to odsyłaj kartę na zwrot lub rma. Za to chyba ingame cewki nie są takie głośne, więc coś za coś: IMG_6850 (1).mp4 Albo już wymyślam Godzinę temu, Fenrir_14 napisał(a): @sovasTak, jest re-fill port 👍 ale te które miałem astrale LC były wszystkie prawie pod korek zalane chociaż sprawdzić zawsze warto czy za bardzo tam nie pluska 👍 A nie traci się gwarancji przy takim zabiegu? Tam chyba jest naklejka "Warranty voided if removed" Edytowane 2 Maja przez krulaks
ElectronLamp 9 Opublikowano 2 Maja Opublikowano 2 Maja Po lekkiej walce z krzywą wentylatorów karty i tych w obudowie udało mi się uzyskać taki wynik na gigaszrocie. I tak za 2 lata kupię nowego rtx 6090 albo Radka a w razie czego jest gwarancja. Więc myślicie żeby olać już sprawę i cieszyć się grami?
Faflucy 312 Opublikowano 2 Maja Opublikowano 2 Maja @ElectronLamp Ile dałeś za tą kartę? Bo tu masz AORUS Master za niecałe 14K, która będzie miała lepsze temp.
ElectronLamp 9 Opublikowano 2 Maja Opublikowano 2 Maja 5 minut temu, Faflucy napisał(a): @ElectronLamp Ile dałeś za tą kartę? Bo tu masz AORUS Master za niecałe 14K, która będzie miała lepsze temp. 12.5k
Faflucy 312 Opublikowano 2 Maja Opublikowano 2 Maja (edytowane) Różnica 1500zł ale mimo wszystko ja bym wymienił Tym bardziej że z czasem te temp mogą być tylko gorsze. Edytowane 2 Maja przez Faflucy
ElectronLamp 9 Opublikowano 2 Maja Opublikowano 2 Maja Jeszcze zobaczę, może w przyszłym tygodniu pojawi się coś tańszego
sovas 662 Opublikowano 2 Maja Opublikowano 2 Maja Jak chcecie sprawdzić cewki to podobno Kombustor na vulkanie potrafi się odezwać ((VK) Phong-Donut). Nie mam już kart do porównania, to nie sprawdzę Jedynie ventusa mam, ale nie będę go wpinał bez wody. Ciekawe jakby ten Aorus Waterforce tam wył xd Karta napięcie stock + oc. Wentylatory w obudowie 800 rpm. Na karcie 1400-1650 rpm jakoś - muszę krzywą ustawić, ale nie chciało mi się narazie.
Faflucy 312 Opublikowano 2 Maja Opublikowano 2 Maja @sovas Ja dziękuje, jeszcze jej mojemu astralowi się pogorszy.
sovas 662 Opublikowano 2 Maja Opublikowano 2 Maja Jak ma mieć objawy choroby, to lepiej je rozpoznać w ciągu 14 dni
leven 537 Opublikowano 2 Maja Opublikowano 2 Maja 9 godzin temu, ket_rab napisał(a): Pompka w Astralach LC pracuje cały czas mimo że wentylatory są zatrzymane? Pompkę można sterować Fancontrolem. W IDLE ustawić minimalny RPM , a np. od 50stC 100% rpm.
Pan Mateoo 446 Opublikowano 2 Maja Opublikowano 2 Maja A to nie tak ze pompka powinna pracować na maksymalnym przepompowaniu/przeplywie ktore jest ofc nieslyszalne dla nas w obudowie dla najlepszej wydajnosci? 1
ODIN85 3 500 Opublikowano 3 Maja Opublikowano 3 Maja https://www.olx.pl/d/oferta/pny-geforce-rtx-5080-16gb-gddr7-praktycznie-nowa-CID99-ID15EhAw.html
free 4 Opublikowano 3 Maja Opublikowano 3 Maja 2 godziny temu, ODIN85 napisał(a): https://www.olx.pl/d/oferta/pny-geforce-rtx-5080-16gb-gddr7-praktycznie-nowa-CID99-ID15EhAw.html pewnie scam, radze uwazac z tymi super ofertami i odbierac osobiscie
Grolshek 516 Opublikowano 3 Maja Opublikowano 3 Maja (edytowane) 3 godziny temu, ODIN85 napisał(a): https://www.olx.pl/d/oferta/pny-geforce-rtx-5080-16gb-gddr7-praktycznie-nowa-CID99-ID15EhAw.html Z daleka od takich ogłoszeń. Godzinę temu, free napisał(a): pewnie scam, radze uwazac z tymi super ofertami i odbierac osobiscie Odbiór osobisty też nic nie daje bez sprawdzenia działania karty. Edytowane 3 Maja przez Grolshek 2
ODIN85 3 500 Opublikowano 3 Maja Opublikowano 3 Maja No chyba po to jest odbiór osobisty żeby to zrobić. 1
Grolshek 516 Opublikowano 3 Maja Opublikowano 3 Maja 28 minut temu, ODIN85 napisał(a): No chyba po to jest odbiór osobisty żeby to zrobić. A co ma wspólnego odbiór osobisty ze sprawdzeniem karty? Nie kumam.
ODIN85 3 500 Opublikowano 3 Maja Opublikowano 3 Maja No sprawdzasz na miejscu czy działa. Z wysyłką nie ma co się bawić.
Lameismyname 2 340 Opublikowano 3 Maja Opublikowano 3 Maja Ja bym w życiu nie kupił GPU na OLX, chyba, że odbiór osobisty. Co najwyżej mogę sprzedać 1
CryptTM 404 Opublikowano 3 Maja Opublikowano 3 Maja Patrząc na to, co się od jakichś 3 lat odwala na tej platformie "sprzedażowej", to trzeba naprawdę być odważnym i nie cenić swoich pieniędzy, żeby kupować tam w ciemno karty po kilka tysięcy złotych. Tak platforma nie chroni kupującego w zasadzie w żadnym aspekcie. Owszem, sam kilka kart tam kupiłem, ale jeśli to karta za 100 czy 200zł to można przeboleć stratę. Ale przy kartach droższych, jak (na tamten czas) 3060, 3060TI czy 4070 - to szukałem opcji z okolicy, nawet te kilka zł drożej, niż cena rynkowa, sprawdzałem kartę na miejscu i dopiero wtedy kupowałem. Przy okazji można zobaczyć, jak ktoś "szanuje" sprzęt. Jeśli na OLX nie ma nic "bezpiecznego", to kupuje się na allegro. Tam przynajmniej masz jakąś ochronę i w razie problemów wrócą Ci kasę. Niestety, takie czasy nastały, gdzie oszuści robią co chcą a nasze służby mają to (dzięki uchwalonemu prawu) głęboko w d*pie.
free 4 Opublikowano 3 Maja Opublikowano 3 Maja (edytowane) Godzinę temu, CryptTM napisał(a): Tak platforma nie chroni kupującego w zasadzie w żadnym aspekcie Na olx jest pakiet ochronny, z ktorego polecam korzystac, jesli nie mozemy odebrac i sprawdzic czegos osobiscie. Raz zdarzylo mi sie z niego skorzystac i otrzymalem zwrot kosztow. Nie jest to poziom allegro, gdzie zwroty kasy sa do 2dni praktycznie bez gadania, ale jednak jakis poziom ochrony jest. Praktycznie wszystkie extra okazje na olx, ktore sam sprawdzalem, byly to proby wyludzenia poprzez phishing, czyli chca maila, na ktory wysylaja linka podobnego do np. allegro, poprzez ktore dokonujesz wplaty ... Wystarczy troche rozsadku - nikt normalny nie sprzeda Ci karty za 4.5-5k min w kwocie 2.5k. Edytowane 3 Maja przez free 2
krulaks 59 Opublikowano 3 Maja Opublikowano 3 Maja 12 godzin temu, leven napisał(a): Pompkę można sterować Fancontrolem. W IDLE ustawić minimalny RPM , a np. od 50stC 100% rpm. Nie, nie można.
Tolfu 36 Opublikowano 3 Maja Opublikowano 3 Maja Okazało się, że to była wina zasilacza wymieniłem 750 watowy zasilacz na 1000 watowy zasilacz i ucichło świerszcz zmarł ogłaszamy sukces 1 1
Rekomendowane odpowiedzi