Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Fenrir_14 napisał(a):

@krulaks kurde nie ma mnie teraz w domu a na komie to wiesz jak się takich rzeczy odsłuchuje :/ sprawdź jeszcze zasilacz w trybie pracy 0db no i po podmiance budy się okaże. 

Miałem kilka sztuk 5090 Astral LC, obecnie mam 2 sztuki pracujące non stop praktycznie i nie miałem żadnych problemów z pompą, we wszystkich po odpowietrzeniu nie było jej słychać. 

Także jeżeli (odpukać) okaże się to faktycznie być pompka to odsyłaj kartę na zwrot lub rma. 

Za to chyba ingame cewki nie są takie głośne, więc coś za coś:

Albo już wymyślam :D

Godzinę temu, Fenrir_14 napisał(a):

@sovasTak, jest re-fill port 👍 ale te które miałem astrale LC były wszystkie prawie pod korek zalane chociaż sprawdzić zawsze warto czy za bardzo tam nie pluska 👍

A nie traci się gwarancji przy takim zabiegu?
Tam chyba jest naklejka "Warranty voided if removed"

Edytowane przez krulaks
Opublikowano

Po lekkiej walce z  krzywą wentylatorów karty i tych w obudowie udało mi się uzyskać taki wynik na gigaszrocie. I tak za 2 lata kupię nowego rtx 6090 albo Radka a w razie czego jest gwarancja. Więc myślicie żeby olać już sprawę i cieszyć się grami?

1.thumb.gif.65efb9b08b799f6d02d7766c1e5d41b9.gif

Opublikowano

Jak chcecie sprawdzić cewki to podobno Kombustor na vulkanie potrafi się odezwać ((VK) Phong-Donut).

Nie mam już kart do porównania, to nie sprawdzę :( Jedynie ventusa mam, ale nie będę go wpinał bez wody.

Ciekawe jakby ten Aorus Waterforce tam wył xd

Karta napięcie stock + oc.

Wentylatory w obudowie 800 rpm.

Na karcie 1400-1650 rpm jakoś - muszę krzywą ustawić, ale nie chciało mi się narazie.

image.png.db3d731891ddef09dc4e358cc7370f50.png

Opublikowano
9 godzin temu, ket_rab napisał(a):

Pompka w Astralach LC pracuje cały czas mimo że wentylatory są zatrzymane?

Pompkę można sterować Fancontrolem. W IDLE ustawić minimalny RPM , a np. od 50stC 100% rpm.

Opublikowano

Patrząc na to, co się od jakichś 3 lat odwala na tej platformie "sprzedażowej", to trzeba naprawdę być odważnym i nie cenić swoich pieniędzy, żeby kupować tam w ciemno karty po kilka tysięcy złotych. Tak platforma nie chroni kupującego w zasadzie w żadnym aspekcie. Owszem, sam kilka kart tam kupiłem, ale jeśli to karta za 100 czy 200zł to można przeboleć stratę. Ale przy kartach droższych, jak (na tamten czas) 3060, 3060TI czy 4070 - to szukałem opcji z okolicy, nawet te kilka zł drożej, niż cena rynkowa, sprawdzałem kartę na miejscu i dopiero wtedy kupowałem. Przy okazji można zobaczyć, jak ktoś "szanuje" sprzęt. 

Jeśli na OLX nie ma nic "bezpiecznego", to kupuje się na allegro. Tam przynajmniej masz jakąś ochronę i w razie problemów wrócą Ci kasę.

Niestety, takie czasy nastały, gdzie oszuści robią co chcą a nasze służby mają to (dzięki uchwalonemu prawu) głęboko w d*pie.

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, CryptTM napisał(a):

Tak platforma nie chroni kupującego w zasadzie w żadnym aspekcie

Na olx jest pakiet ochronny, z ktorego polecam korzystac, jesli nie mozemy odebrac i sprawdzic czegos osobiscie.

Raz zdarzylo mi sie z niego skorzystac i otrzymalem zwrot kosztow. Nie jest to poziom allegro, gdzie zwroty kasy sa do 2dni praktycznie bez gadania, ale jednak jakis poziom ochrony jest.

Praktycznie wszystkie extra okazje na olx, ktore sam sprawdzalem, byly to proby wyludzenia poprzez phishing, czyli chca maila, na ktory wysylaja linka podobnego do np. allegro, poprzez ktore dokonujesz wplaty ... Wystarczy troche rozsadku - nikt normalny nie sprzeda Ci karty za 4.5-5k min w kwocie 2.5k.

Edytowane przez free
  • Upvote 2