maras2574 891 Opublikowano 7 Maja Opublikowano 7 Maja 4 godziny temu, Tasslehoff napisał(a): bo świerszcze glutem zalepiliśmy 😄 Tym co wypływa z kart ?
krulaks 59 Opublikowano 7 Maja Opublikowano 7 Maja 1 godzinę temu, GAZuOOT napisał(a): Te karty świetnie wyglądają z tymi bloczkami. Ciekawe jak potencjał OC podskoczy na wodzie. Ale brak słyszalnych cewek + cisza z samego chłodzenia wodą = perfekcja W sensie, że ciche cewki bo Suprim? Pozbycie się powietrznego chłodzenia nic nie zmienia, więc wolę dopytać
Elder 323 Opublikowano 7 Maja Opublikowano 7 Maja W CLC z zewnętrzna chłodnicą (wywalona do drugiego pomieszczenia MORA600 z pompami D5 do chłodnicy montowanymi) to zwodowana karta 4090/5090 w tak wyciszonym rigu jest wyjątkowo upierdliwym tematem = cewki doprowadzają do szału. Wyciszenie cewek do zera wykonalne jedynie przy potwornym nakładzie kosztów = custom buda AirTight. Nikt w to nie idzie mimo że to wykonalne (projekt Deuterium) Bardziej mnie interesuje co blok wodny robi z HotSpot w 5090 bo tego nie sprawdziłem jeszcze. To co IgorLabs wnioskuje z umieraniem tych kart pracujących na AC po kilku latach pracy na przewalonym na 107*C HS to złe wieści. 1
sovas 662 Opublikowano 7 Maja Opublikowano 7 Maja (edytowane) 58 minut temu, krulaks napisał(a): W sensie, że ciche cewki bo Suprim? Pozbycie się powietrznego chłodzenia nic nie zmienia, więc wolę dopytać Taa, u mnie cisza w suprimie. U mnie akurat bez różnicy, stock, czy na wodzie i tak nie słychać. A wentylatory 800rpm. Odpowietrzę układ to sprawdzę temp. Edytowane 7 Maja przez sovas
ryba 1 246 Opublikowano 7 Maja Opublikowano 7 Maja 2 godziny temu, PiPoLiNiO napisał(a): Pisałem o tym. Dlatego nie wiem czemu ktoś tu pisał, że w Suprim są identyczne. Skoro jedne są chujowe i dają dźwięk rezonowania, a drugie są bezgłośne. Bo w wentylatorze wirnik moze byc ten sam, a elektronika inna Smialo mozesz sprawdzic na jakiej zasadzie wentylator jest napedzany, jakie to sa elementy, jak to dziala i dlaczego bzyczy. 20 minut temu, Elder napisał(a): Bardziej mnie interesuje co blok wodny robi z HotSpot w 5090 bo tego nie sprawdziłem jeszcze. Hot Spot spadnie prawie tyle samo ile wyniesie delta AC vs LC na rdzeniu, ale HS nie sprawdzisz cyferek dla pewnosci, bo wylaczyli.
Faflucy 312 Opublikowano 7 Maja Opublikowano 7 Maja 3 godziny temu, Ravenik napisał(a): Mam pytanie czy na RTX 5090 ustawia się przełącznik na co dzień na Gaming (performance) Mode czy Silent Mode? Właśnie czekam na Suprima Ten przełącznik zmienia tylko prace wentylatorów. Silent będzie trochę ciszej za to cieplej, a w performance odwrotnie.
sovas 662 Opublikowano 7 Maja Opublikowano 7 Maja @Faflucy Czasem zmienia jeszcze power limit domyślny. 1
j4z 939 Opublikowano 7 Maja Opublikowano 7 Maja 55 minut temu, ryba napisał(a): HS nie sprawdzisz cyferek dla pewnosci, bo wylaczyli. Bezczelne to jest. Ktoś wie jak się z tego tłumaczyli?
ElectronLamp 9 Opublikowano 7 Maja Opublikowano 7 Maja 4 godziny temu, Ogider napisał(a): Panowie, co teraz z gierek najszybciej pokaże(wywali) zbyt agresywne uv na gpu? Cyberpunk z PT, metro exodus albo portal RTX 1
krulaks 59 Opublikowano 7 Maja Opublikowano 7 Maja 2 godziny temu, j4z napisał(a): Bezczelne to jest. Ktoś wie jak się z tego tłumaczyli? Pewnie z powodu potencjalnej paniki jak 90% kart miałaby 105 C na hotspocie
ket_rab 227 Opublikowano 7 Maja Opublikowano 7 Maja (edytowane) https://amzn.eu/d/13wLEXW 5090 ventus za 10 888 zł Poprawka bo jest za 10 057,14zł https://amzn.eu/d/112Wfmw Edytowane 7 Maja przez ket_rab
Doamdor 1 782 Opublikowano 7 Maja Opublikowano 7 Maja @ket_rab Pod wodę ok, w innym przypadku, nie warto. 1 1
j4z 939 Opublikowano 7 Maja Opublikowano 7 Maja (edytowane) 2 godziny temu, krulaks napisał(a): Pewnie z powodu potencjalnej paniki jak 90% kart miałaby 105 C na hotspocie To tak, ale co powiedzieli? Bo przecież nie prawdę. Edytowane 7 Maja przez j4z
eyeliner 12 Opublikowano 8 Maja Opublikowano 8 Maja Rozglądam się za 5070, mam pytanie bardziej ogólne niż do tego konkretnego modelu, ale zapytam tutaj. Jeśli karta jest w dwóch wariantach: z dopiskiem "OC" i bez tego dopisku (~200 zł tańsza), to czy jest tak jak myślę, że egzemplarze które wyszły gorzej idą do wersji bez dopisku OC, a te które w QC wyszły lepsze idą do wariantu "OC"? Czyli jeśli chce się przy niej coś kręcić (OC/UV) to lepszym wyborem będą te warianty podpisane OC, a wariant bez dopisku jest spisany na mizerny wynik?
sovas 662 Opublikowano 8 Maja Opublikowano 8 Maja (edytowane) @eyeliner Warto sprawdzić, czy nie różni się cooler lub wygląd przy konkretnym modelu, musisz sprawdzić info na stronie producenta. Jak i tak ustawiasz ręcznie profile to brałbym zwykłą. W binning i selekcjonowanie ze względu na potencjał OC w takich wariantach nikt się nie bawi, więc będą podobne. Edytowane 8 Maja przez sovas
eyeliner 12 Opublikowano 8 Maja Opublikowano 8 Maja 4 godziny temu, ODIN85 napisał(a): OC to fabrycznie podkręcone karty. Podkręcone o zawrotne 30 MHz, dlatego zastanawiam się, czy nie ma w tym czegoś więcej.
Kadajo 7 410 Opublikowano 8 Maja Opublikowano 8 Maja 5 minut temu, eyeliner napisał(a): Podkręcone o zawrotne 30 MHz, dlatego zastanawiam się, czy nie ma w tym czegoś więcej. Fabryczne OC na kartach już dawno nie ma żadnego znaczenia.
DżonyBi 1 969 Opublikowano 8 Maja Opublikowano 8 Maja Only the RTX 5090 is suitable for this game in 4K quality.
ODIN85 3 502 Opublikowano 8 Maja Opublikowano 8 Maja Różnice jak w przypadku innych gier. Nic nowego.
DżonyBi 1 969 Opublikowano 8 Maja Opublikowano 8 Maja (edytowane) Nowego, nienowego. Oblivion ze swoimi wymaganiami mozna zestawic z Cyberkiem, Wukongiem czy Indiana. Co raz dochodzi gra do zbioru, gdzie w 4K juz tylko 5090 staje sie sensowny. Edytowane 8 Maja przez DżonyBi
sideband 1 775 Opublikowano 8 Maja Opublikowano 8 Maja Wymagania nie odzwierciedlają co widać na ekranie Typowy szybko przeniesiony balas na UE5 1
Rekomendowane odpowiedzi