Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
15 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Co za problem żeby Rubin wyszedł tylko do AI. Żaden. Zwłaszcza, ze tylko taki jest zapowiedziany chyba póki co.

AI ma priorytet dlatego Rubin pod AI pojawi się pierwszy tak jak przeskalowany pod wyższe TDP Blackwell Ultra.

Poza tym NV nigdy zapowiada sprzętu dla graczy z wyprzedzeniem. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Kadajo napisał(a):

Przecież masz zapowiedzianą już następną generacje :E

2c6904fe4dc581e532af16d06b68.thumb.jpg.efdb5d646ed463afab493e04f0c513ab.jpg

Ruuuuuuubin, from Kurtek man...

Co do karty ostatecznej to nie wiem czy 5090 nią jest czy nie, i nie bardzo mnie to pytanie interesuje.

Wiem za to, że do Path Tracingu w 1440p bez upscallerów to 5090 jest niedostateczna :lol2:

• Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, Fenrir_14 napisał(a):

Na dziś? GALAX HOF Extreme 2x 12v-2x6 plus bios 1000W, oczywiście niedostępny dla kogokolwiek na tym i wielu większych forach 🤣

Ostateczna bo jak włączasz furmarka to wywala korki w mieszkaniu

Opublikowano
1 minutę temu, maxmaster027 napisał(a):

Cena pewnie wielu skusi, ale to jest paździeż. Te cała seria tych gainwardow to paździeże. 

Za ta cenę to graczom z poza forum nie będzie przeszkadzać :)

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Kusi mnie ten 5090 liquid soc od MSI, w xkomie teraz za 13500 juz drugi dzień wisi, jest jeszcze jeden sklep, który do 12 800 chyba obnizył( Vist), jak xkomowi wskoczyło.

Ja nie jestem raczej typem odsyłacza, więc trochę mam opory, ale nie zapowiada sie na razie rev 2.0 z 2 gniazdami zasilania.

Trafiła sie komuś dobra sztuka tej karty?

Pozdrawiam

Wszyscy się podniecali 5090 soc / soc liquid od msi, a ostatnie kilka stron w drugą mańkę, także mam mętlik xD

Edytowane przez Wuadator
Opublikowano (edytowane)

@Wuadator W skrócie to narzekali na Liquida, a chwalili SOC zwykły.

Czytałem narzekanie na cewki i słabe wyniki OC. 

Może akurat się słabe sztuki im trafiły, ale chłodzenie podobno szału nie robi jak na LC.

Trzeba by pokombinować ze swoim curve i pamiętać o wyjęciu filtru kurzu, może by było lepiej.

Z ciekawostek to tam pompka się wyłącza całkowicie w IDLE (nie popieram, ale podobno działa). W astralu LC chyba chodzi na 100% non stop xD

Edytowane przez sovas
  • Thanks 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Jakbym miał wybierać między nimi to wziąłbym już zwykłego suprima. Chłodzenie daje radę, karta dobrze wykonana z metalową klatką.
Z wersjami LC potencjalne problemy i jak coś będzie nie teges z pompką to nie wymienisz łatwo jak AiO na CPU.

Opublikowano (edytowane)
54 minuty temu, sovas napisał(a):

Jakbym miał wybierać między nimi to wziąłbym już zwykłego suprima. Chłodzenie daje radę, karta dobrze wykonana z metalową klatką.
Z wersjami LC potencjalne problemy i jak coś będzie nie teges z pompką to nie wymienisz łatwo jak AiO na CPU.

Dla chcącego nic trudnego. W razie poważniejszych schorzeń w łatwy sposób można pomóc pacjentowi "zejść" :D 

W przypadku profesjonalnie wykonanej roboty, sekcja zwłok oczywiście nie wykaże ingerencji osób trzecich. Opcja także przydatna pod koniec gwarancji jak pacjent jest już EOL a my mamy już w budzie kolejnego gena :) 

BTW, ze swojej strony polecam Astral LC jeśli szukamy hybrydy :)

Edytowane przez Fenrir_14