Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, maxmaster027 napisał(a):

W sumie gadamy o OC i o wzrostach generacyjnych. Nie narzekaj

Pokaz lepiej jakie tam rekordy porobiłeś :P 

Tylko pomijasz FAKT że 4080 też się kręci, nie tak jak 5080 ale te 8-10% zyska i z dziesięciu FPS przewagi zrobi się mniej niż 5% , a to jest kpina 

Opublikowano

@maxmaster027 skończ już ta swoja misje ratowania 5080, bo naprawdę zaczyna mi się cierpliwość kończyć, co nie wejdę to twoje wysrywy i odklei na ten temat plus co chwile jakieś SS zaśmiecają ten temat niepotrzebnie.

Twoim zdaniem 5080 jest tak szybka jak 4090, dobrze nich ci będzie i zachowaj już to dla siebie.

Zobaczę jeszcze jeden wpis na ten temat i lecisz na urlop.

• Like 1
  • Thanks 1
  • Upvote 5
Opublikowano
3 minuty temu, maxmaster027 napisał(a):

ok dzieki czyli 18%~ 

@SylwesterI. Nie wiem co Ty miales czy twój syn. no ok, rozumiem że masz rozeznanie

Wyniki z 1 gry o niczym nie świadczą , jak widać po testach Liptona , potrafi być dobrze w 1 tytule i bardzo źle w innym, ponadto bardziej ufam Jego testom, niż obrońcom cnoty i godności 5080.

Ja bawiłem się i 4080 i 5080 , samemu mając 4090 i jakoś moje wyniki są zbieżne z tym co uzyskuje Lipton, Tomcug , czy pudelpc.

Różnice pomiędzy kartami są karygodne, czy to stock, czy oc

Opublikowano
1 godzinę temu, Kadajo napisał(a):

@maxmaster027 skończ już ta swoja misje ratowania 5080, bo naprawdę zaczyna mi się cierpliwość kończyć, co nie wejdę to twoje wysrywy i odklei na ten temat plus co chwile jakieś SS zaśmiecają ten temat niepotrzebnie.

Twoim zdaniem 5080 jest tak szybka jak 4090, dobrze nich ci będzie i zachowaj już to dla siebie.

Zobaczę jeszcze jeden wpis na ten temat i lecisz na urlop.

O qrwa jaka postawa chyba baty były ostre w battlefieldzie i przylazl odreagować na biednym userze :E 

• Haha 2
  • Kadajo zablokował(a) ten temat
  • Kadajo odblokował(a) ten temat
Opublikowano

Panowie wymieniłem ostatnio kartę z rtx 5080 na 5090 i testując zaobserwowałem problem w Benchmarku AC Origins w postaci pojedyńczego mignięcia w dwóch sepecyficznych miejscach .Drivery najnowsze 580.97 .Próbowałem także na różnych starszych wersjach ale nic nie pomogło. Karta RTX 5090 TUF non OC. Nadmienie ,że na rtx 5080 nie zaobserwowałem takich przypadłośći .Może ma ktoś pomysł na rozwiązanie ewentualnie spotkał się z czymś podobnym u siebie.

Linkuje jak to wygląda:

https://www.youtube.com/watch?v=J7_JoLdrhTg

https://www.youtube.com/watch?v=qSyUth3tx5U