Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 godzin temu, Brolly napisał(a):

Kupiłeś w ogole cos na BF?

10 godzin temu, sideband napisał(a):

Muszę powiedzieć, że Inno3d 5090, które miałem to był niezły kartofel.

Windforce nie tylko lepsza sztuka, ale chyba też lepsza sekcja od strony sprawności. Muszę powiedzieć, że wydajność na wat po max UV dzięki sporo wyższemu zegarowi wypada wyraźnie lepiej na tej karcie.

Jak luknąłem i porównałem do super sztuki Suprima co ktoś tu miał to strata wydajności ~3% do jego wyniku przy tym samym poborze mocy. 

Weź tam odklej z 2000cuda z tego swojego windforca i wyslij mi DHLem, będziesz miał niższe zużycie energii, a wydajnosc +- 2-3% w doł, u mnie z 20% w góre ;P 

Opublikowano

@lukadd

Jednak stery nie miały wpływu jak sprawdziłem to karta jest dużo lepsza. Ba starsze stery potrafią być ciut lepsze.

40mV niższe napięcie, a mimo to i tak wyższy takt od Inno3d :hihot:

Nagle z kilku procent zrobiło się 1.25x i 1.24x - ME Catalyst i Quake 2 RTX, Dying Light 2 - 1.2x.

W starszych gierkach zarządzanie energii jest zwalone to potrafi wessać 70W więcej, ale z tym można sobie poradzić ;)

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Ma ktoś z Was 5070ti od PNY w wersji ARGB OC (bez dopisku "plus")? :E Pokusiło i teraz się waham, czy nie anulować i nie wziąć czegoś innego. Szukam jakiś użytecznych informacji o tej wersji.
Prawdopodobnie jest komora parowa i 7 rurek cieplnych, masa karty to 1291g (dla porównania Asus Prime: 1180g, Ventus 1060g :E). 

Edytowane przez hajapackage