Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To akurat była jasne, że takie wahania dolca się pojawią, w związku z wyborami i szczególnie z tym, kto wygrał. Niedługo się wszystko unormuje, ale na jakim poziomie, to nie ma pewności.

Ja tam mam ustaloną pulę dutków na nowego kompa z 5090 i kupię tak czy tak, ponieważ taki miałem już plan ustalony, kupując obecnego kompa. Oczywiście im taniej za kartę i resztę, tym lepiej (cebula mocna zakorzeniona w człowieku xD), ale wiadomo jak będzie. Dla własne przyjemności można wydawać. :lol2:

• Haha 1
Opublikowano
33 minuty temu, Brolly napisał(a):

Myślicie że kiedy będzie mogła wyjść 5070 ti skoro premiera 5090 i 5080 w styczniu? marzec/kwiecień?

Marzec/kwiecień ale 2026. Serio nie wiem co niektórzy mają z tym 5070ti, skoro na premierę na 95% takiej karty nie będzie tylko 5090, 5080 i 5070

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, Brolly napisał(a):

Myślicie że kiedy będzie mogła wyjść 5070 ti skoro premiera 5090 i 5080 w styczniu? marzec/kwiecień?

Któryś z tych znanych likierów coś kiedyś pisał że słabsze modele mają być niedługo po premierze 5090 i 5080.

Edytowane przez Godlike
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, razeks napisał(a):

Marzec/kwiecień ale 2026. Serio nie wiem co niektórzy mają z tym 5070ti, skoro na premierę na 95% takiej karty nie będzie tylko 5090, 5080 i 5070

Myślą że za frajer kupią wydajność xd

Po co NVIDIA ma dawać super czy ti jak AMD nie ma nic

12 godzin temu, razeks napisał(a):

Pewnie tak, po wyższym kursie będzie 5090 za 11-12k i 5080 za 7-8k i dostaniemy:fuck:

Ja myślę że 5090 12-14k a 5080 6-7k

Edytowane przez Karro
  • Sad 1
  • Upvote 1
Opublikowano

RTX 3090 1499$

RTX 4090 1599$

RTX 5090 może podrożeć o 100$, czy też o 400$, więcej raczej nie.

Dlatego podałem takie widełki.

AMD pomimo dalszej dominacji, normalnie wyceniło 9800X3D.

Opublikowano

Oj będzie, nawet nie zdajesz sobie sprawy jak bardzo. Przed premierą 4090 w kuriozalnej cenie, wszyscy tu pisali że nie kupią, nie ma mowy, rozbój. Dzień po premierze, ten mur już się sypał jak kibol na komendzie. Wpadały karcioszki, jedna za drugą na forum. 

• Sad 1
  • Upvote 3
Opublikowano

Ci tam od AI na dutki nie patrzą i kupią niezależnie od ceny, ku uciesze kurtkowców i smutku zwykłych szaraczków. :placz2:

Ja tam liczę, że nie będzie tak źle. W sensie dostępności, cenowo ciężko określić, ale tanio nie będzie. Ile to tanio? Każdy ma swoje kryteria. xD

Opublikowano

Każdy, kto już teraz napala się na 5090, kupi na premierę na bank, z każdym dniem chce jeszcze bardziej :glodny:. Kryteria i zdrowy rozsądek schowa do szafy. Najgorsze, jak ci od Ai wykupią wszystko w 15 minut

pc-man.gif

Opublikowano
2 godziny temu, CzerwonyJohn napisał(a):

Albo już zaklepali palety pod stołem jak w kryptoszicie.Nawet jak będzie po 25 tysięcy to zaraz będzie co drugi w zmienionej sygnaturze.

Niektórzy zmieniają nawet Nick:E

Opublikowano

W czasie krypto szału jak nie można było kupić kart z serii 3xxx na i po premierze w normalnych pieniądzach, to ludzie polecali kupić konsole i olać granie na pc, aż się to uspokoi. A tu widzę, że tak co poniektórzy się napalają na 5090, że kupią, choćby kosztowała 25kzł, jak pisze @CzerwonyJohn :E