Auberon 7 Opublikowano 16 godzin temu Opublikowano 16 godzin temu (edytowane) 12 minut temu, robbo2k napisał(a): Fizyka ziomeczki Wymagana moc do podniesienie temperatury waszej nory piwniczaka o 1 stopień to. 47m3 kubatura nory (18m2) współczynnik izolacja K =1 47*1*1 = 47kcal/h = 18Wh Tak ziomeczki 18W zamknięte w szczelnym pokoju podniesie temperaturę o 1 stopień. Za[prawde nie docenianiacie potęgi 600W karty i peceta ktora bez problemu ogrzeje 10m2 mieszkania niemal w kazdych warunkach mozna zdementowac ogrzewanie Jest kwestia jeszcze objętością nory wiec powietrza w niej zawartego ... Śmiech śmiechem ale kilka miesięcy temu musiałem wysłać płytę główna do serwisu wiec wróciłem do ... Phenoma II i nie mal nie zamarzłem. Temperatury powietrza wyrzucane z obudowy były sporo niższe. A litografia i napięcia wyższe. Edytowane 16 godzin temu przez Auberon
Mar_s 673 Opublikowano 16 godzin temu Opublikowano 16 godzin temu @Zhao Milczę w pięciu językach, jak Czaskoski. 5
Phoenix. 609 Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu (edytowane) 41 minut temu, robbo2k napisał(a): zamknięte w szczelnym pokoju podniesie temperaturę o 1 stopień. A przepływ powietrza w norze i temp powietrza z zewnątrz wpadająca się nie liczy? Bo przecież ono cały czas krąży oraz kubatura i temp powietrza w norze. Na to też wrzucisz uniwersalny wzór w szczelnym pomieszczeniu 🤣 Edytowane 15 godzin temu przez Phoenix.
Phoenix. 609 Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu Nie ma i nie będzie do prezentacji, bardzo dobrze.
RTX5090 80 Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu (edytowane) 9 minut temu, Phoenix. napisał(a): Nie ma i nie będzie do prezentacji Zawsze były jakieś przecieki. Jedynie co było zaskoczeniem w serii40 to że pokazali DLSS 3.0 z FG. I te wyniki się potwierdziły. Edytowane 15 godzin temu przez RTX5090
Radio Tirana 171 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu Godzinę temu, RTX5090 napisał(a): gdzie przecieki wydajności 8
Doamdor 263 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu 1 godzinę temu, robbo2k napisał(a): Fizyka ziomeczki Wymagana moc do podniesienie temperatury waszej nory piwniczaka o 1 stopień to. 47m3 kubatura nory (18m2) współczynnik izolacja K =1 47*1*1 = 47kcal/h = 18Wh Tak ziomeczki 18W zamknięte w szczelnym pokoju podniesie temperaturę o 1 stopień. Za[prawde nie docenianiacie potęgi 600W karty i peceta ktora bez problemu ogrzeje 10m2 mieszkania niemal w kazdych warunkach mozna zdementowac ogrzewanie RTX 4090 mnie nie ogrzał, RTX 5090 też mnie nie ogrzeje, jeżeli budynek będzie nieogrzewany. W bloku, budynek jest 24/7 ogrzewany, jak zakręcisz sobie grzejniki, to ciepło będziesz miał od sąsiadów. Godzinę temu, RTX5090 napisał(a): gdzie przecieki wydajności Na premierę i dobrze, bo jakby ludzie zobaczyli teraz przewagę RTX 5080 nad RTX 4090, to by wpadli w szał sprzedażowy.
Reddzik 632 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu 2 minuty temu, Doamdor napisał(a): W bloku, budynek jest 24/7 ogrzewany, jak zakręcisz sobie grzejniki, to ciepło będziesz miał od sąsiadów. Cicho, nic nie wiesz, ja mam co roku zwrot za ogrzewanie w bloku, ostatnio za wodę + ogrzewanie miałem zwrotu 180% czynszu, więc zapłaciłem tylko 20% opłaty za mieszkanie za dwa miesiące. 2
Doamdor 263 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu Tu zaoszczędzisz, tam zaoszczędzisz i na RTX 5070Ti się uzbiera. Ceny RTX 5070/5070Ti/5080 powinny być w normie, jedynie anomalia może pojawić się przy RTX 5090. 1
ibizpl 25 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu Jakieś niby przecieki z Chin się pojawiły, cholera wie na ile są prawdziwe: techpowerup O ile cena 5080 jeszcze do przełknięcia to z 5090 będzie ciężko jeżeli to prawda.
Umpero 269 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu 31 minut temu, ibizpl napisał(a): Jakieś niby przecieki z Chin się pojawiły, cholera wie na ile są prawdziwe: techpowerup O ile cena 5080 jeszcze do przełknięcia to z 5090 będzie ciężko jeżeli to prawda. 2600$ daje 10660 PLN. Do tego: 1. Januszowe 1000 PLN 2. Marża 1000 PLN 3. Jakaś opłata z dupy 1000 PLN ...i tak jak mówiłem 15 koła może pęknąć. Kij w oko kurteczce. 1
Doamdor 263 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu 10kafelków to maks, a jak nie, to hold na RTX 4060.
Spychcio 401 Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu Byle cena 5070Ti nie wystrzeliła w kosmos bo też zrobię wtedy Hold i przeczekam do wersji Super na Switchu2
Roman_PCMR 130 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu 4 godziny temu, ibizpl napisał(a): Jakieś niby przecieki z Chin się pojawiły, cholera wie na ile są prawdziwe: techpowerup O ile cena 5080 jeszcze do przełknięcia to z 5090 będzie ciężko jeżeli to prawda. Jak ceny sie potwierdza to jak dla mnie akceptowalne. 5080 nigdy nie bralem pod uwage, mowie tu o 5090. Kwestia wydajnosci tylko, jak bedzie plus 40% - 50% wtedy moze sie skusze. Korci nowy 5090 ale chyba przespie nastepna generacje na 4090, przecieki nie zapowiadaja wysokiego skoku FPS
ODIN85 669 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu No ale dasz radę ze świadomoscią że nie masz najpotężniejszej karty na świecie?
ibizpl 25 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu 7 godzin temu, Umpero napisał(a): .i tak jak mówiłem 15 koła może pęknąć Zapomniałeś o VAT
Vulc 647 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Strach wchodzić do tego wątku, co tutaj zaglądam, ktoś podbija cenę 5090 o kolejne 2 kafle. 1
ernorator 57 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu (edytowane) A pewnie skończy się na 20k bo do pracy i AI. Edytowane 4 godziny temu przez ernorator
ODIN85 669 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu 12 minut temu, Vulc napisał(a): Strach wchodzić do tego wątku, co tutaj zaglądam, ktoś podbija cenę 5090 o kolejne 2 kafle. Mnie bardziej interesuje kto najmniej na sprzedaży 4090 straci
Maxforces 59 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu 15 minut temu, Vulc napisał(a): Strach wchodzić do tego wątku, co tutaj zaglądam, ktoś podbija cenę 5090 o kolejne 2 kafle. Nerki juz wystawiaja na sprzedaz
Roman_PCMR 130 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 2 godziny temu, ODIN85 napisał(a): No ale dasz radę ze świadomoscią że nie masz najpotężniejszej karty na świecie? Dam rade, spokojnie. Jednak po to zarabiam zeby wydawac choc czesc kasy na swoje hobby. Musze tylko sobie w glowie to zracjonalizowac zebym za bardzo nie czul sie frajerem. Jak przyrost FPS bedzie mniej niz te 33% to bede sie wachal. Do tego pewnie bedzie grany nowy CPU, aczkolwiek moj 5800X3D powinien dac rade 5090? Co jak myslicie? do grania w 4k
ODIN85 669 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Nie no proc też już do wymiany na 9800 1 2
lukadd 574 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 28 minut temu, ODIN85 napisał(a): Mnie bardziej interesuje kto najmniej na sprzedaży 4090 straci Ja nic Nawet jeśli wleci 5090 to 4090 i tak zostaje w kolekcji. 1
Rekomendowane odpowiedzi