Te zbiórki zawsze były dla mnie śmieszne i nielogiczne, że ludzie płacący podatki nie mają za co leczyć rzadkich chorób dzieci i muszą zbierać wielką kasę. Wszelka opieka zdrowotna powinna być "za darmo", pokrywana z budżetu państwa. Na zdrowie pieniądze powinny iść w pierwszej kolejności. Zbiórki nie powinny istnieć. Opodatkowany (procentowo, je jestem ekonomem, więc mogę strzelić gafę z wysokością) powinien być każdy pracujący, w tym ci pracujący na czarno i działalność nierejestrowana, np. na 10% miesięcznie, począwszy od 26 roku życia. Byłby wtedy na to spory zastrzyk gotówki. Ludzie po to prowadzą działalność nierejestrowaną i pracują na czarno, bo zarejestrowanie normalnego biznesu by ich z miejsca zabiło finansowo, a taki % byłby dla każdego korzystny.
Sporo dzieciaków jest zadowolona, że ma młodych, ładnych rodziców I będą mieć długo takich rodziców.
@raul_ole Może być różnie. Na mojej rx 7800 xt która ma fabryczne tbp 286W zasilacz 650W daje radę. Chyba, że planujesz wziąć wersję OC Gigabyte, ta już wciąga 340W wobec 300W ustalonych przez AMD.
Sprawdziłem u siebie. Limit na karcie +15% co daje 326W i Cinebench na procu 72W i wciągało z gniazdka 500W więc zasilacz podawał około 450W odliczając sprawność zasilacza.
Rekomendowane odpowiedzi