Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, BarBar009 napisał(a):

Wszystkie RTX5090 w cenach 18-19, a nawet 20k szybko znikają z OLX. Serio ludzie kupują te karty w tych cenach? Jak ktoś sprzedawał to po ile miał wiadomości?

Kto potrzebuje to kupuje. Jakbym mial firme to przeplacic 5k nie problem Jak karta odrobi to w 2 tyg czy tydzien. 

Opublikowano (edytowane)

Karty za kilkanaście tysięcy ,a niektórych producentów nawet nie stać,aby na pudełkach znalazły się ,te charakterystyczne napisy dlss4/Ray tracing/refleks studio.

Edytowane przez Aero27
Opublikowano
13 minut temu, RTX4090 napisał(a):

Nie wiem czy się zgodzicie, ale dla mnie każdy producent ma za dużo modeli. 

Powinno się zrobić jeden porządny model z chłodzeniem powietrznym z nakładem 4/5, oraz z nakładem 1/5 model LC ( z radiatorem i pod customa). 

A tak producenci robią kilka modeli, rożne linie produkcyjne i tak klikają po kilka egzemplarzy raz tego raz innego. 

O stary, Ty to chyba z dala od cywilizacji mieszkasz :E

Opublikowano
Teraz, Joloxx9 napisał(a):

Na czym CI 5090 odrobi tyle kasy w tydzień w stosunku do 4090? 

Gosc mi mowil ze jego firma, nieduza, nowa, planuje kilka 5090. Firma zwiazana z ai. 32gb vram w pewnych zastosowaniach Tez robi pewnie roznice. 4090 nie ma a Jak sa to I tak nieduzo taniej a slabiej jednak.

Opublikowano
2 minuty temu, RtxOn napisał(a):

Gosc mi mowil ze jego firma, nieduza, nowa, planuje kilka 5090. Firma zwiazana z ai. 32gb vram w pewnych zastosowaniach Tez robi pewnie roznice. 4090 nie ma a Jak sa to I tak nieduzo taniej a slabiej jednak.

Tylko w przypadku OLX przepłacasz podwójnie bo raczej kupujesz bez faktury. Ale jak się komuś opłaca to OK

Opublikowano (edytowane)
41 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Lachasz, że nam X-kom nie wysłał, a Tobie już 3 raz przesunęli i to na koniec marca? :D

Przecież tutaj zdecydowana większość ciągnie łacha z x-komu. 

No ja w momencie klikania byłem 100% przekonany że to jest pre-order bo przecież kart nie mieli na stanie 😀

Z drugiej strony jak raz tylko zapytałem jak wygląda sytuacja to nikt mi tam nic nie obiecywał że będzie w piątek 15ego po 15tej. No i tak jak pisałem, w proshop masz opcje zakupu "najpierw otrzymaj przedmiot, zapłać później" także o co mam się dąsać? 

Nie mają kart i ja z tym nic nie zrobię, co mi da że będę się tym filmował jak osioł mając w kompie 4090? No wybacz, szkoda prądu lol. 

Poza tym, ja Wam wszystkim życzę żebyście swoje karty dostali jak najszybciej. Autentycznie. 

@dawidoxx widziałeś to? 

https://m.olx.pl/d/oferta/msi-geforce-rtx-5090-suprim-soc-32gb-dlss-4-CID99-ID14xr49.html

LOL już myślałem że kupił w komplecie ale kolega @Radio Tirana mnie wyjaśnił haha 👍

Edytowane przez Fenrir_14
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Tak tu cholubia te 4090 swoje. 3 latki bez gwary juz z zajechanymi termipadami i lozyskami w wentylatorach co zagluszaja wycie cewek. do tego w tumanach kurzu. Dajcie spokoj. Moj Nowiutenki 5080 to kultury nie jednej forumowej 4090 by nauczyl. 

Edytowane przez RtxOn
  • Haha 4
  • Upvote 1
Opublikowano
13 minut temu, Fenrir_14 napisał(a):

Z drugiej strony jak raz tylko zapytałem jak wygląda sytuacja to nikt mi tam nic nie obiecywał że będzie w piątek 15ego po 15tej. No i tak jak pisałem, w proshop masz opcje zakupu "najpierw otrzymaj przedmiot, zapłać później" także o co mam się dąsać?

U nich też masz tylko dwuletnią gwarę. Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma.

Opublikowano
13 minut temu, Brolly napisał(a):

Czy jest tutaj ktoś na tyle odważny aby napisać że czeka jutro na 5070 ti i to w MSRP oraz że złapie 1 sztuke? :wariat:

Jakby były TUFy w MSRP tak jak 5090 to chętni się znajdą. Nawet na handel. A może przede wszystkim na handel, co za czasy... 

• Sad 1
Opublikowano
14 minut temu, Fenrir_14 napisał(a):

Kupiona w komplecie, pewnie na 10% zniżce i bardziej się opłaca ciągać ja do PL niż na finie puścić, gdzie wiszą za 45k nok lol. Polaki cebulki zawsze w formie haha. 

:smiech:

Dowód zakupu w komplecie = że do karty dokłada fakturę/paragon.

Nie oznacza to, że gość ją kupił w Komplett.no :D

Ale w każdym razie - zabawna nadinterpretacja :hihot:

• Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, damyan123 napisał(a):

Jakby były TUFy w MSRP tak jak 5090 to chętni się znajdą. Nawet na handel. A może przede wszystkim na handel, co za czasy... 

no jedynie na handel się nadają. Powiedziałem że nie kupię ale jednak kupię jak się trafi. Widzę że jelonków nie brakuje :)

Opublikowano
12 minut temu, RtxOn napisał(a):

Tak tu cholubia te 4090 swoje. 3 latki bez gwary juz z zajechanymi termipadami i lozyskami w wentylatorach co zagluszaja wycie cewek. do tego w tumanach kurzu. Dajcie spokoj. Moj Nowiutenki 5080 to kultury nie jednej forumowej 4090 by nauczyl. 

Nie no, dobra, teraz to nawet ja śmiechłem :hahaha: