Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, MJRegul napisał(a):

ja czesto w net-s kupuje, zero problemow

Ten sklep odpada, miałem brać w proline, ale proline też ma jakieś dziwne zagrywki, moje stare zamówienia zostały usunięte, nie mam np zamówienia i dostępu do faktury Seasonica, który ma gwarancję 10lat, a zostało jej ponad 3 lata, do tego ta płyta Asrocka ma tam u nich 2 lata gwarancji, normalnie powinna mieć 3 lata jak w innych sklepach.

I to co najważniejsze, nie mam kasy, żeby kupić w innym miejscu, wyzerowałem swoje oszczędności, i teraz zostaje zwrot wszystkiego, anulowanie w xkomie i kupno za kilka miesięcy i dalej dziadowanie. Brak tylko płyty do kompletu. Nie wiadomo ile trzeba czekać na zwrot kasy, jestem umoczony :sciana: a oni nawet nic nie napisali, zero kontaktu.

Edytowane przez Reddzik
  • Sad 1
Opublikowano (edytowane)

@Tester Wrażeń Pamiętaj, że przy odsprzedaży trzeba będzie zapłacić podatek. Na b2b tak nie działa wrzucenie "w koszty" jak niektórzy myślą :D Sam na przykład sprzedawałem ostatnio samochód i musiałem oddać 50k podatku.

Dlatego nigdy nic nikomu nie kupuję na swoją firmę.

Edytowane przez sovas
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

@Tester Wrażeń techinn.com

Liquid'a już wyżarli, ale zwykły wisi tyle że dostawa późna :/

@sovas

za Liquid'a myślę że cena bardzo OK biorąc od uwagę jak dobre recenzje zbiera ta karta i kulturę pracy ofc 👍

EDIT: widzę że wybierając region Polska zakupy przestają być opłacalne LOL

Edytowane przez Fenrir_14
  • Upvote 1
Opublikowano

Ogólnie jeszcze pewnie z miesiąc i powinno się stabilizować.

Dzisiaj na niemieckim NBB TUFy 5090 za 3.5k euro wisiały z 1.5h :E Gdzie jeszcze kilka dni temu w tej cenie zeszły by w kilka sekund. Liczba napaleńców którzy zapłacą każdą cenę z każdym dniem się kurczy. 

• Like 2
  • Upvote 4