Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Czy po unikaniu tematu cewek Astrala 5090 OC mam sądzić że jest niefajnie?

I prośba: może ktoś zrobić benchmark Steel Nomad na BIOS quiet na Astral 5090? Wątpię abym był w stanie wytrzymać hałas trybu performance jeśli wierzyć wykresom hałasu w sieci.

W ogóle pozycja przełącznika "quiet/performance" jest jakoś oznaczona żeby można był wiedzieć w którą stronę który BIOS, bo na zdjęciach tego nie widzę tylko widziałem chyba "Fan1 Fan2"

Edytowane przez Ravenik
Opublikowano
15 minut temu, Elvis79 napisał(a):

Uwaga mam komunikat

RTX 5080 Ventus OC PLUS w 3d mark Steel Nomad nic nie wyje, nawet jej nie słychać, buda pod biurkiem siedzi taka https://www.x-kom.pl/p/1313345-obudowa-do-komputera-phanteks-eclipse-g400a-black.html , wynik 8188pkt, temp proca 9800x3d max 72st przy "niewodnym" chłodzeniu, temp średnia grafiki 67st.

Rop - 112 ;)

Wrzuć screen z GPU-Z.

Opublikowano
46 minut temu, sovas napisał(a):

@Elvis79 Sprawdzisz temp 9800X3D w cinebench r23?

Nie chce mi się z tym bawić, Heaven jeszcze zapuszczę jutro

38 minut temu, Doamdor napisał(a):

Wrzuć screen z GPU-Z.

Jutro pomyślę, póki co bawie się z grami i tam głośność identyko jak w 3d mark tylko trza pamiętać, że cisnę w 1080p i odpalałem tak "wymagające" jak każdą część Monkey Island :D i SW Battlefront 1i2, Battlefield 1 ;), zaraz zapodam GTA5 i Wieśka3 a na koniec chyba "najmocniejszą" jaką mam czyli CoD Black Ops6.

Opublikowano

Czekam na dostawę Astrala 5090 do paczkomatu i nie wiem czy w ogóle odbierać. Jeśli bym mógł przetestować ją w akcji i ewentualnie zwrócić to byłoby najlepiej. Jeszcze pytanie czy X-kom przyjmuje zwrot kart (np. Astral 5090) jeśli ją odfoliuję, zainstaluję w kompie i zrobię update BIOSu?

Opublikowano
3 minuty temu, Ravenik napisał(a):

Czekam na dostawę Astrala 5090 do paczkomatu i nie wiem czy w ogóle odbierać. Jeśli bym mógł przetestować ją w akcji i ewentualnie zwrócić to byłoby najlepiej. Jeszcze pytanie czy X-kom przyjmuje zwrot kart (np. Astral 5090) jeśli ją odfoliuję, zainstaluję w kompie i zrobię update BIOSu?

Ile dałeś?

Opublikowano
3 minuty temu, Ravenik napisał(a):

bardziej sie martw rysami na panelu I/O i obudowie karty, niz wersja BIOSu ktora jest wgrana.

Opublikowano
4 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Można. Tak samo jak w Afterze.

Robie ctrl+f i nic sie nie wyswietla.

Dlatego pytam. :)

2 minuty temu, sovas napisał(a):

VF Tuner masz przycisk

Pod gpu boost clock

Danke dobry człowieku :)