Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
26 minut temu, Element Wojny napisał(a):

To nie bylo zadne hobby, tylko glupota. Przez lata wszyscy mu mowili, by w koncu zrobil cos dla siebie, ale zawsze bylo "pozniej". Nikt z nas nie bedzie zyc wiecznie. Ja tam 5070Ti wezme na premiere i wrzuce Wam fotki, by niektorzy mogli ponarzekac jak wywalilem kase w bloto :) 

Najpierw piszesz że wszystkich rozumiesz a potem twierdzisz że dziadek robił głupio. Pewnie dla twojego dziadka zakup karty za 5tys też nie byłby mądrym posunięciem.

• Like 2
Opublikowano
21 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Z tym wydawaniem na za duzo to trzeba sobie czasem zrobic mocny rachunek sumienia, na co sie wydaje pieniadze. Znam zbyt wiele osob "ktore przeciez wydaja z glowa", a co 2-3 dni stoluja sie w restauracjach, ciagle zamawiaja jakies zarcie do domu, chodza do pubu co weekend i nie wylewaja za kolnierz, kupuja ciuchy ktorych nawet potem nie nosza bo maja ich zwyczajnie za duzo itd. Nawet niedawno zwrocilem uwage takiemu jednemu narzekajacemu (panie kasy nie ma!) ze przeciez co weekend wydaje w pubach po 200-300 funciakow na imprezy ze znajomymi, to wpierw sie obruszyl, a potem obrazil :D 

Pieniędzy i tak do grobu nie weźmie. Prawidłowe podejście:thumbup:

• Haha 3
Opublikowano
2 godziny temu, PiPoLiNiO napisał(a):

51 gier skończonych w tym roku, bawiłem się prze zajebiście. Zadowolenie z 4090? 100%.

Chcesz dyskutować? :)

PS. Karta za gotówkę. Chociaż nie wiem co to ma do rzeczy :)

:o 

Matko, ja tyle w dekadę nie przeszłem 8:E

• Sad 1
Opublikowano
Godzinę temu, Kadajo napisał(a):

Dla mnie gaming AAA zrobił się farsa i zdania nie zmienię, i nie nie starzeje się i się nie wypaliłem, po prostu uważam ze te gry i sprzęt do nich stal się nieadekwatny cenowo do tego co sobą reprezentują i tyle.

Przecież Ty jęczysz na okrągło :E A jak to nie śmieszkowy spam ;)

Niektórzy muszą wziąć przykład z Borsuka tam giercowanie na okrągło i nawet dwa kwadraty na krzyż latają po ekranie - grafika sztos :E

• Like 1
  • Upvote 4
Opublikowano

A mnie bawi jak ktoś każdą negatywną wypowiedź w jakimkolwiek sensie zaraz podciąga pod narzekanie. Narzekać to można jak komuś jest zimno.

Narzekaniem nie jest rozkmina przyszłości gamingu i czy to się jeszcze opłaca.

Zresztą my nawet nie rozmawiamy o gamingu stricte co o jakości grafiki. Jak wiadomo większość jak nie wszyscy są uzależnieni od suwaków maksymalnie w prawo nawet jeśli to nie ma większego sensu.

Ktoś pisał że bez pt Indiana Jones nie byłoby taki fajny. To to musi być bardzo kiepska gra skoro ratuje ją tylko grafika.

Opublikowano

Wszyscy narzekają na grafikę, że się nie rozwija, ale trochę doszliśmy do ściany. Kiedyś jeden nowy ficzer i to był łał, a to pierwsze wykorzystanie "normalek" zwiększenie rozdzielczości textur ,itp., to wszystko stanowiło motywację na przejście na nową kartę graficzną. Teraz każde kolejne wzniesienie grafiki odrobinę wyżej kosztuje duże moce, porównajcie ile pamięci zjada zestaw textur 2k vs 4k. Dlatego coraz trudniej dostrzec różnicę miedzy Ultra a High.  Cyberek też dostanie dwa promyczki więcej w PT i zajedzie RTX 5090:D

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

3 minuty temu, Skitter napisał(a):

Wszyscy narzekają na grafikę, że się nie rozwija,

Moim zdaniem się rozwija, krokiem milowym jest dodanie PT do gier, tylko że to jeszcze nie na tą generację. 4090 klęknie w 1440p, w Indianie na tej przedostatniej mapie chyba w Tajlandi to 2560x1440p DLAA było czasami 45-50 FPS :E Nawet jak 5090 da +50% to szału nie będzie, 90-100 FPS a to tylko "zwykłe" 1440p nawet nie ultra wide.

1 minutę temu, Kadajo napisał(a):

Zdejmę okulary to nie będę widział różnicy :smiech:

Kurde, jakbym używał tej sztuczki to bym mógł spokojnie zostać na PSX :E 

Edytowane przez cichy45
Opublikowano
2 minuty temu, Skitter napisał(a):

Wszyscy narzekają na grafikę, że się nie rozwija, ale trochę doszliśmy do ściany. Kiedyś jeden nowy ficzer i to był łał, a to pierwsze wykorzystanie "normalek" zwiększenie rozdzielczości textur ,itp., to wszystko stanowiło motywację na przejście na nową kartę graficzną. Teraz każde kolejne wzniesienie grafiki odrobinę wyżej kosztuje duże moce, porównajcie ile pamięci zjada zestaw textur 2k vs 4k. Dlatego coraz trudniej dostrzec różnicę miedzy Ultra a High.  Cyberek też dostanie dwa promyczki więcej w PT i zajedzie RTX 5090:D

To chyba polowa całości, bo jeszcze ta grafikę trzeba do gry zaprojektować a potem umiejętnie skleić. Jak widzimy ostatnio z tym klejeniem jest słabo. Ale projektowanie na razie trzyma poziom. Tylko ze grafika to znowu tylko jeden puzel. Jak reszta puzli jest lipna to masz generator tapet a nie grę.

• Like 1