Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Joloxx9 napisał(a):

My też mamy swoją. Ona mnie nie rozlicza, tylko jak jej powiem, że wydałem tyle kasy na kompa to już widzę to spojrzenie 

A to zmienia postać rzeczy. Moja przestała mnie pytać o ceny jak kupiłem amplituner na promocji za 10k zamiast 12k i się pochwaliłem.

Opublikowano
2 minuty temu, Element Wojny napisał(a):

Mam przed sobą torbę ze starymi kolekcjami DVD, jakiś Kindle, jakiś Ryzen 5 3600, jakieś ramy, CEX wycenił mi to od ręki na £150, zaraz im to wyślę. Jeszcze żona mi ze swojego budżetu dorzuciła, żeby może to co zostało na tego 5070Ti starczyło... teraz to już pewnie tylko jakiś Gamerock czy Phoenix wchodzi w grę. 

Na ebay nie masz już prowizji, uderzaj tam bo cex to Ci ochłapy da, chyba, że DVD stare to ok bo oni wszystko bioray

• Thanks 1
Opublikowano
2 minuty temu, MJRegul napisał(a):

A to zmienia postać rzeczy. Moja przestała mnie pytać o ceny jak kupiłem amplituner na promocji za 10k zamiast 12k i się pochwaliłem.

Gdybym rozpieprzal kase  na dom/życie to zapewne by się to źle skończyło, ale odkładam sobie i co jakiś czas kupuje to co chce. Teraz mnie ponioslo - ale jak sprzedam resztę gratów to upgrade nie wyjdzie AZ TAK dużo. 

Opublikowano (edytowane)

Trzeba było nie zakładać pierścienia byczki. :E My mamy osobne konta i jeśli chcę sobie kupić nową kartę lub monitor, to po prostu odbieram jak jej nie ma w domu.

Spoiler

:E

Edytowane przez Vulc
  • Haha 1
  • Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Vulc napisał(a):

to po prostu odbieram jak jej nie ma w domu.

Czyli też byś się musiał tłumaczyć i boisz się odbierać jak by była domu. Więc różnica tylko taka że robisz to po cichaczu. ;-)

Edytowane przez Kabor
  • Haha 1
Opublikowano
17 minut temu, VRman napisał(a):

@Kadajo

No dobrze. To słuchać godzinę. To jak będzie z tym streszczeniem? 
Posłuchałbym, ale 9 stron wątka do przeczy... przescrollowania.

No ja sam dopiero na 7 minucie jestem bo pracować jeszcze muszę ;)

Opublikowano
14 minut temu, MJRegul napisał(a):

No tak, to jest dobra taktyka: "spokojnie Kochanie, komputer to i tak najtańszy element w zestawie"

Mam tak samo :lol2:

Opublikowano

Ze swoją małżonką również mamy osobne budżety, powoływane są tylko wspólne celowe. To chyba najlepsze rozwiązanie, bo pozwala uniknąć mnóstwa tarć. W  dodatku jak kupię coś, często do domu, i przyniosę to bardzo często ma miejsce sakramentalna rozmowa rozpoczynająca się od jej pytania:

- Czy uważasz, że to był najważniejszy wydatek w tym momencie?

- Tak.

<świdrujące spojrzenie z aurą zaklęcia lodu>

• Like 3
  • Haha 1