Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, muszka napisał(a):

A pisałem niedawno, że wymyślą coś by mniej vramu zużywać a tu już info o neural rendering dla tekstur :P

Przecież to już prezentowali w tamtym roku :E

Ale serio na obecnym etapie jeśli chodzi o gry nie ma co się podniecać.

Opublikowano
19 godzin temu, Radio Tirana napisał(a):

Skąd pomysł żeby teraz kupować 4080 Super? 

Bo kupiłem w dobrej cenie na włoskim Amazon tylko dostawa grudzień-styczeń. Czekają na towar od producenta. Nie sądzę zresztą, że seria 5xxx będzie tańsza.

19 godzin temu, ODIN85 napisał(a):

Tylko nówka wchodzi w grę?;)

Nie rozumiem? Kartę kupiłem nową i jak się okaże, że seria 5xxx wyjdzie w tej samej cenie, to ją oddam i tyle. A jak termin minie to sprzedam, najwyżej stracę te kilka groszy.

Opublikowano
15 godzin temu, Send1N napisał(a):

Ogólnie główny temat nvidii to jeden wielki rak od 20 lat ciągnie się to samo, nowe forum niczego nie zmieniło, płacz i zgrzytanie zębów ileż można :E 

W sumie czego można oczekiwać od spółki która ma największą kapitalizację na rynku? Że zrobią nam dobrze? A po co im to potrzebne? :E 

Mają praktycznie cały rynek w gaming, ale najważniejsze to serwery oraz AI, gdzie też trzymają łapę. NV kojarzy się każdemu z mocą i dobrym produktem (poza Trzaskowskim, który poznał ich 4 lata temu). Od kiedy pamiętam to każdy mówił że NV lepsza, a AMD jedynie miało lepsze momenty (problemy z teksturami które migają albo są różowe? Chyba każdy to pamięta). 

Całe szczęście że nikt nas nie zmusza do kupna co generację, prawda? Można pominąć ;) 

Opublikowano

Ja mojej 4080s też nie sprzedam, pójdzie do kompa syna :) Siedzi na 7800x3d /4070ti :) Oczywiście najpierw muszę mieć powód do zmiany GPU, póki co nic w co gram - z CP2077 włącznie - nie daje mi najmniejszego powodu do zmiany GPU. 

Opublikowano
18 minut temu, Alek_M napisał(a):

Po wyjściu 5080 24GB, to na pewno, a wymieniać na kastrata z 16GB ja bynajmniej nie mam zamiaru.

Jak dadzą  za 5000-6000 to każdy inaczej będzie gadał:)

8 minut temu, King Arthas napisał(a):

Ja wystawię na Allegro/OLX. Nie zamierzam na forum sprzedawać, skoro mogę to sprzedać tam.

Już dawno dałem sobie spokój z patologią tam.

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, Brolly napisał(a):

Zdziwisz się XDDDDD 

Też bym chciał 4070 ti super za 3000 ;D

To negocjuj. :)

27 minut temu, Alek_M napisał(a):

Po wyjściu 5080 24GB, to na pewno, a wymieniać na kastrata z 16GB ja bynajmniej nie mam zamiaru.

Bierz RTX 5090, 32GB wystarczy ci dłużej.

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, ODIN85 napisał(a):

Już dawno dałem sobie spokój z patologią tam.

Ja debilom nie odpisuję, albo blok, natomiast jeśli chodzi o sprzedaż to nigdy się nie naciąłem nie licząc gościa co nie nie chciał oddać 25zł za wysyłkę, ale Allegro załatwiło sprawę :D Dodam, że wtedy używane RTX 3070 sprzedałem za 6k :D

Edytowane przez King Arthas
  • Like 1
Opublikowano
20 minut temu, King Arthas napisał(a):

Ja debilom nie odpisuję, albo blok, natomiast jeśli chodzi o sprzedaż to nigdy się nie naciąłem nie licząc gościa co nie nie chciał oddać 25zł za wysyłkę, ale Allegro załatwiło sprawę :D Dodam, że wtedy używane RTX 3070 sprzedałem za 6k :D

3080 po 8k schodziły :E

3060ti nawet po 5,5k 

to były czasy .... 

• Upvote 1
Opublikowano
52 minuty temu, zozolek napisał(a):

Nvidia już pracuje w pocie czoła, aby usmiercić wydajnośc 4xxx - czy nowe dlss czy fg tylko  na serii 5xxx

Robia tak odkąd pamiętam, jest nowe masz kupić nowe.

Zawsze znajdą się tacy, co rozwój, postęp, ulepszenia nowego nazwą uśmiercaniem starego. ;)

Czy ktoś Ci coś zabiera ze starych GPU?