Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
21 godzin temu, leven napisał(a):

Odinstaluj tą nakładkę app i ręcznie wklej pliki DLSS4 do folderu gry z starym DLSS (to są 3 pliki)

Do folderu profilera wklej plik xml, żeby było widać DLSS.

W profilerze ustaw DLSS na J (to będzie ten nowy transformers)

DLSS4: https://easyupload.io/m/xgy5cc

Inspektorprofiler: https://github.com/Orbmu2k/nvidiaProfileInspector/releases

xml: https://easyupload.io/d4ceij

A jak wyjdzie stabilna apka w sterowniku, to się już w niej będzie robić :)

Tym sposobem robiłem ale wyszedł kolejny preset K którego XML nie ma, znalazłeś może zaaktualizowany XML albo sam już edytowałeś go?

Opublikowano
4 minuty temu, Joloxx9 napisał(a):

Chyba jednak tej g8 nie wezmę bo nie widzę żeby była w czymś lepsza :E

Poczekaj do marca/kwietnia, powinien być dostępny DAC/ADC Fosi K7 Link

Recenzje już są. Raczej niczego sobie.

Opublikowano
22 godziny temu, Mizu napisał(a):

Nvidia App i nowy sterownik są zabugowane mocno. Ten override DLSS4 wiele gier nie obsługuje (trzeba przeinstalować Nvidia App jeśli pokazuje nieobsługiwane na WSZYSTKICH grach). Niektóre gry crashują, niektórym grom nie działa chyba Reflex i zamiast 158fps na 165hz monitorze nie ma capa. Cyberpunk raz ma 158 fps, otworze jakieś drzwi albo wsiąde do samochodu robi się ~120 fps, alt tab i wraca 158 fps na minute albo dwie :E DLSS jest ustawione na stały preset, nie "auto". CO TU SIE W OGÓLE DZIEJE

@Prykon nie tylko Ty masz problemy i tak samo Cyberpunk najbardziej mi świruje. Już próbowałem wielu kombinacji z DDU instalowaniem sterowników przez nową Nvidia App itd i nic to daje. Nvidia App i ten sterownik czuje jak byśmy siedzieli nawet nie na becie tylko alpha buildzie :E 

Opublikowano
1 minutę temu, DR3GGO napisał(a):

Poczekaj do marca/kwietnia, powinien być dostępny DAC/ADC Fosi K7 Link

Recenzje już są. Raczej niczego sobie.

No dobra, ale serio to jakiegos wielkiego kopa da w grach? Nie słucham na beyerdynamicach muzyki tylko karam boty zazwyczaj :E

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Joloxx9 napisał(a):

Na szybko pisałem, ale czego nie rozumiesz? Plyta na m.2 obsługuje tylko nvme, dysków sata nie widzi a jeden taki mam, więc go przerobię na przenośny dysk.

no dziwi mnie to że nie obsługuje sata pod m2 choćby jedno gniazdo 

co to za płyta? 

Edytowane przez Gret
Opublikowano
1 minutę temu, Joloxx9 napisał(a):

No dobra, ale serio to jakiegos wielkiego kopa da w grach? Nie słucham na beyerdynamicach muzyki tylko karam boty zazwyczaj :E

Czyli szerokość sceny i swoista holografia powinny mieć dla Ciebie znaczenie. Czyli tak połowicznie to gear na Twoje cele. Dobra, kończę offtop audio.

Opublikowano
6 minut temu, Gret napisał(a):

no dziwi mnie to że nie obsługuje sata pod m2 choćby jedno gniazdo 

co to za płyta? 

https://rog.asus.com/uk/motherboards/rog-strix/rog-strix-x870e-e-gaming-wifi/

Mam wrazenie, że jak czytalem manual to jeden port miał ja obsługiwać, ale wchodze do biosu, a tam 4x sata - zgadza się, 2x nvme - też dobrze ale nie mam nic na temat 5tego dysku sata więc wnioskuję, że jednak nie obsługuje 

Opublikowano
6 minut temu, Joloxx9 napisał(a):

Raczej nie da, DAC/AMP ma z reguły zapewnić najbardziej neutralny dźwięk i jakość, żeby jak najlepiej oddać źródło a to, że słowo teraz w modzie to reklamują je jak karty dźwiękowe z różnymi bajerami, jeszcze brakuje dopisku AI na modelu :E 
Ale fakt faktem, że na kickstarterze cena 650zł jest atrakcyjna za niego patrząc na jego możliwości i bebechy

• Upvote 1
Opublikowano
4 minuty temu, Joloxx9 napisał(a):

https://rog.asus.com/uk/motherboards/rog-strix/rog-strix-x870e-e-gaming-wifi/

Mam wrazenie, że jak czytalem manual to jeden port miał ja obsługiwać, ale wchodze do biosu, a tam 4x sata - zgadza się, 2x nvme - też dobrze ale nie mam nic na temat 5tego dysku sata więc wnioskuję, że jednak nie obsługuje 

Ten mobas nie obsługuje dysków sata typu m, na AM5 to chyba żadna mobo nie obłsuguje tych dysków.

Opublikowano

Wy serio słyszycie różnicę w DACach? ;) 
Ja do PC mam podpiętego optykiem pod audiolaba 6000A Play i do niego słuchawki i nie słyszę różnicy między audiolabem a bezpośrednim wpięciem w dźwiękówkę. Ba, nie słyszę jak podepnę pod Marantza SR7015, wszystko dla mnie brzmi tak samo ;) 

Opublikowano
Godzinę temu, maxmaster027 napisał(a):

Nie jest ten sam...stary dawał 50% wiecej FPS, ten daje 100% wiecej. dlatego sie nazywa 2x, z tym że po jego włączeniu wydajnosc nieco spada, jak miales 40fps, FG daje 75fps okolo. Wczesniej dawalo 60.

Stary generator dawał 100% fps tylko w okreslonych sytuacja takich jak bottleneck ze strony CPU. np GPU wyciagnie 80fps, CPU blokowalo na 50, po wlaczeniu starego FG dawało Ci 100% bo GPU mialo zasoby. Teraz zawsze daje 100%. Z tym, że ciut wiekszym kosztem tzn natywnego fpsa

shocked-gasp.gif

• Haha 3
Opublikowano
5 godzin temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Ale też rozumiem wolny rynek i fakt, że każdy miał takie same szanse na zakup.

(a propos scalperów)

A chwilę wcześniej:

6 godzin temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Stara praktyka czy nie, wystarczy odpowiednie prawo żeby sklepy nie robiły takich cyrków. Nie masz towaru to nie możesz go sprzedawać. Proste jak sranie. 

To w końcu wolisz wolny rynek, czy regulacje? :D

Opublikowano

Załatwione.

4070FE sprzedany, 4070 Ti Super i nowy QD-OLED w drodze :)

Zmieściłem się w budżecie, bo ludzie rzucili się na mojego 4070FE jak Reksio na szynkę. Miałem 5 ofert w ciągu 20 minut, przy cenie zbliżonej do tej, za ile go kupiłem.

I jeszcze Stalker 2 wpada za darmo :D :D 

image.thumb.png.853e31f20d4b20762431f688d285832f.png

• Like 13
  • Upvote 2
Opublikowano
43 minuty temu, Joloxx9 napisał(a):

Pół dnia nie dają Ci spokoju z DACem :hihot: 

Ja mam stare X-Fi Titanium (SB0880) z 2008r i nawet nie myślę się z nim rozstać, kosztowała grosze, zajmuje slot i jest brzydka ale spełnia zadanie aż za dobrze :D 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Element Wojny napisał(a):

Załatwione.

4070FE sprzedany, 4070 Ti Super i nowy QD-OLED w drodze :)

Zmieściłem się w budżecie, bo ludzie rzucili się na mojego 4070FE jak Reksio na szynkę. Miałem 5 ofert w ciągu 20 minut, przy cenie zbliżonej do tej, za ile go kupiłem.

I jeszcze Stalker 2 wpada za darmo :D :D 

image.thumb.png.853e31f20d4b20762431f688d285832f.png

A jaki monitor kupiłeś?

1 minutę temu, Kadajo napisał(a):

No i super, zobaczysz jak ci oledzik podkręci wrażenia z 70 TIs ;)

Zależy w jakiej grze ;)

Edytowane przez Godlike