Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 godzin temu, Umpero napisał(a):

Potestowałem chwilę 5080 i w zasadzie tam gdzie miałem te 20-30 fps w 4K i RT to mam teraz ~60 fps.
Potrzebuję min 100 fps w 4K i RT aby być happy :czapeczka:

Potrzebujesz raczej Oleda do pełni szczęścia a nie dodatkowe fps:lovin:

Opublikowano
14 godzin temu, Benecol napisał(a):

A od tego czasu nie miałeś problemów? Mi tak jak pisałem 3x zdarzyło się posypać, a nie mam tej opcji zaznaczonej.

Wszystko smiga, zrobilem DDU rowniez zeby jakichs zgrzytow nie bylo. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Źrodło

Magazyn zdalny - wysyłka 5-7dni.

Spodzieeany we własnym magazynie 13.02.2025 😀

Screenshot_20250207_071655_Chrome.jpg

6 minut temu, Fenrir_14 napisał(a):

Źrodło

Magazyn zdalny - wysyłka 5-7dni.

Spodzieeany we własnym magazynie 13.02.2025 😀

Dla 5090 Astral OC i TUF OC

@PiPoLiNiO Może dostanie przed 19tym, pytanie ile osób się załapie na ten rzut - ile kart dostaną? Kolejny batch z tego co pamiętam 27-28 lutego 

Narazie chyba tutaj na forum jedynie dwóch wybrańców jeśli dobrze kojarzę ma już 5090.

Kolega @toony 5090 Astral LC OC i kolega @Michael_ 5090 TUF non-OC?

Edytowane przez Fenrir_14
Opublikowano
11 minut temu, tomek25 napisał(a):

Jeśli wydajność 5060 ti będzie na poziomie 4070 dla mnie mega, wtedy 5060 ti 16gb byłaby dla mnie idealna i akurat na moje potrzeby:   https://www.telepolis.pl/tech/sprzet/karta-graficzna-nvidia-geforce-rtx-5060-ti  Co sądzicie? Jest realne, że 5060 ti będzie wydajnościowo na poziomie 4070?

Może tak, może nie, ale cena zapewne będzie +/- 2500zł za wersje 16GB, czyli tyle co RTX 4070 Super z drugiej ręki. :hihot:

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, sideband napisał(a):

Jak sobie oblukałem ile problemów jest ze sterownikami pod tą generacja to jakby to nie NV robiła premiery tylko ktoś inny :E

Także widać, że premiera zrobiona na szybko tylko nie wiem po co :lol2:

Wszystkie ceny w USA zostały właśnie podniesione o 10% z powodu taryf. Więc dokładnie wiadomo po co premiera zrobiona na szybko, by się móc pochwalić na slajdach że 5080 za 1000$ a 5090 za 2000$, a teraz ich gówno obchodzi że ceny MSRP się od 1100$ i 2200$ w sklepach zaczynają.

Edytowane przez muszka
Opublikowano
44 minuty temu, Fenrir_14 napisał(a):

Narazie chyba tutaj na forum jedynie dwóch wybrańców jeśli dobrze kojarzę ma już 5090.

Raczej więcej. Wydaje mi się, że już z 4-5 sztuk się pojawiło. Gaming Trio jeszcze był i nie chce skłamać, ale chyba dwa TUFy a nie jeden. 

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Marcusfff napisał(a):

A powiedzcie, słyszał ktoś, żeby kwestia brickowania kart jakoś zaczęła się wyjaśniać?

Wydaje mi się że to jest kwestia instalowania złych sterowników. Cytując klasyka "U mnie działa".

@Fenrir_14 dokładnie, TUF non-oc w jedynej prawilnej cenie.

6 minut temu, Tester Wrażeń napisał(a):

Dziwnym sposobem dużo posiadaczy 50XX to bardzo świeże, puste konta - jakby chcieli przekazać: "Mniej pisania na forum, więcej skuteczności w zakupach"

Na pclabie miałem podobnie, jestem bardziej "czytaczem" i "obserwatorem" niż "pisarzem". 
Piszę po prostu wtedy gdy coś mogę wnieść.

Edytowane przez Michael_
  • Like 1
Opublikowano

Ja probowalem ustrzelic 5090 TUF NON-OC

ale tylko Astral OC i TUF OC mi sie wyswietlal

zeby nie przegapic okna zakupowego kliknalem Astrala

bo roznica w doplacie nie byla az tak duza z koleii vs roznice konstrukcyjne

Opublikowano

@Fenrir_14

Nie wiem jak inni użytkownicy forum, ale ja z mojej karty jestem zadowolony.

Wbrew pozorom, w obecnym buildzie (z 3900x) jest chłodniejsza i cichsza od 3080 Vision OC.

Cewek też nie słyszałem ale to jest raczej efekt limitu 120fps.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Ja od początku wiedziałem że chce albo Astrala LC albo Suprim LC. 

Później jeszcze miałem w koszyku Gigabyte Gaming OC ale zbyt długo zwlekałem chyba i po kilku minutach nie mogłem już za niego zapłacić lol. Trochę dziś żałuję nie ukrywam 🙈

Także teraz patrzę jeszcze na Suprim Liquid. 

@Michael_ piękna sprawa 👍, wygląda że trafiłeś fajny egzemplarz, teraz tylko korzystać 😀 Lecisz na defaulcie czy masz jakiś profil UV? U mnie 4090 TUF OC przy UV @950V nie przekracza 60 stopni. Cewki lekko ćwierkaja ale nie wszędzie - nie ma tragedii. 

Edytowane przez Fenrir_14
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Ja próbowałem ustrzelić Astrala i ustrzeliłem Astrala, potem jeszcze ustrzeliłem 500 zł zniżki :D

Masz go juz?

10 minut temu, Michael_ napisał(a):

@Fenrir_14

Nie wiem jak inni użytkownicy forum, ale ja z mojej karty jestem zadowolony.

Wbrew pozorom, w obecnym buildzie (z 3900x) jest chłodniejsza i cichsza od 3080 Vision OC.

Rowniez jestem zadowolony ze swojej, niby palit i sie balem, ale cicho i wydajnie. 

Dzisiaj bede testowac 3200Mhz, jak tylko pojawi sie mozliwosc flashowania biosu, to zapewne do 3250Mhz dobije.

Edytowane przez Joloxx9
  • Like 1
Opublikowano
25 minut temu, Michael_ napisał(a):

Po pierwsze 3080 to była grzałka

Po drugie limit 120 fps

Po trzecie 3900x jest bottleneckiem dla tej karty.

To i zero zdziwienia, że jest chłodniej :E 

• Upvote 2